yugo in 55 2007 cep na kateru ne može da se odvrne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

yugo in 55 2007 cep na kateru ne može da se odvrne

Pozdrav!

Pre nekih sat vremena sam pokušao na dedinim yugiću da zamenim ulje ali neuspešno. Ulje mu je menjano dva puta u garantnom roku, istekla garancija pa prešao na kućno održavanje. Nisam mogao nikako da odvrnem čep na karteru ni poluga ništa ne pomaže, ljuljam cela kola, reko nešto ću da zaj.... pa sam odustao. Niie mi prvi puta da menjam ulje, i sam sam imao zastavu, sad corsu, i na oba automobila menjam ulje sam i čepove odvrnem bez problema ali ovo nema šanse. Ima li leka ili da vozim kod majstora, mislim glupost.. Ili da pičim dok ga ne odvrnem?

• Wayat Erp
    CBC Veteran
    • 17.04.2009
    • 121
    • Beograd
    • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Re: yugo in 55 2007 cep na kateru ne može da se odvrne

Probaj Srpski univerzalni sprej koji verovatno imas u gepeku...WD....naprskaj pa malo sacekaj i ima da otpusti dok si rekao keks...

Comment

• brbora
      CBC Član
      • 28.11.2007
      • 97
      • Beograd

To sa WD40 mozda upali - mozda ne !!
      Ako se bas silno zapne kod odsrafljivanja moze da se karter osteti ( pukne ).
      Treba biti pazljiv i osetljiv kod ovakvih stvari !

Zagrej motor do radne temperature , pa onda probaj da li ce da krene sraf ( paznja vrelo ulje je opasno )
      Ako ne krene - malo ga cukni - "da ga protreses u lezistu " - naravno ovde treba voditi racuna o jacini udara !!

Moze se isto tako i necim drugim zagrejati sraf - brenerom , fenom za skidanje farbe .
      Ali opet treba biti maksimalno oprezan - tu su izvori benzina i ulja = sve zapaljivo !!!

Pomaze i pneumatski udarni odvijac - ono sto imaju vulkanizeri .

Mozda ima jos drugih nacina = neka ti drugi napisu .

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Ima načina i bez odvijanja. Rekuperator ili vakumska istakalica ili kako ko već voli da kaže.

Poz
        BP

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by slobodank
          Ima li leka ili da vozim kod majstora, mislim glupost..
          Covek koliko kapiram ipak hoce da odradi u kucnoj varijanti a rekuperator ipak podrazumeva servis tj majstora.
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Kako god - nigde nisam napisao ni vozi, ni nemoj da voziš kod majstora. Dobranamerno sam predložio, a on kako želi, mada se iz njegovog teksta vidi da ne beži od posete majstoru. Možda i pozajmi spravu od nekog.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Zagrej motor do radne temperature , pa onda probaj da li ce da krene sraf ( paznja vrelo ulje je opasno )
              Ulje se inace menja na radnoj temperaturi a sto se srafa tice kapiram da ce jedno lagano grejanje brenerom da pomogne bez da napravi ne znam kakvu stetu. Ne mora ga grejati do usijanja, velika verovatnoca je da je zalepio od koksa i naslaga tj nije zardjao sigurno.

@slobodank: zagrej ga na radnu temperatutu (ulje - kad voda postigne radnu vozi jos jedno 10km) a pre istakanja bi mogao da uradis i jedno ispiranje motora. Moja preporuka je Liqui Moly Engine Flush Plus. Isprati uputstvo i onda ispusti ulje, zameni filter i naspi novo. Ako sraf ni tada nece da popusti skokni do auspuhdzije da ga malko grejne i neka ga odvije samo "gram". Siguran sam da ces ga kod kuce sa lakocom odvrnuti do kraja. Ovako sa polugom i na silu si rizikovao da ga zalomis u karteru a onda mozes i sam da predpostavis sta bi te sacekalo. U svakom slcaju, zameni bakarnu podlosku ako je uopste ima i pri sledecoj zameni neces imati ovaj problem, sigurno.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

pomagač čekić u ruke nek stalno kucka po čepu,a ti istovremeno odvrći...

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Išao na kraju u servis, poluga od pola metra na ključ i par puta ga junački cimnuo (ja se ne bi usudio toliko) i čep je popustio. Hvala svima na savetima.

Comment

Working...
                  X