YUGO, prso semering, iscure ulje, jel opasno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bansha
    CBC Veteran
    • 09.01.2006
    • 101
    • Kragujevac

YUGO, prso semering, iscure ulje, jel opasno

Zamalo da se oprostim od yuga... Danas mi prsno semering(dihtung) na bregastoj, primetim na vreme, kupim nov, kaze majstor dodji ja krenem i na pola puta upali se lampica pa se ugasi i tako nekoliko puta i ja stadoh tu 300 metara posle prvog paljenja lampice. Dodje covek zameni mi semering na ulici i sipali smo 3 litra ulja.
    Kako da znam da li se nesto zeznulo u motoru usled iscurenja ulja i koliko se zeznulo !?
    Hvala,
    zabrinuti pocetnik.
    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako si presao samo 300m, ne bi trebalo da se ista desilo... Samo opusteno nastavi da vozis i redovno proveravaj sve tecnosti u kolima.
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Bansha
      CBC Veteran
      • 09.01.2006
      • 101
      • Kragujevac

Da definitivno 300 metara posle paljenja lampice za ulje. i nije se skroz ni upalila nego pali-gasi... nego mi deluje strasno podatak da smo dosuli cak 3 litra!
      Jedan lik nam je reko da je to prslo zbog zime - nesto se dole zapushi(ili zaledi) pa usled pritiska iskace ulje gde je najtanje.
      Nakon zamene presao sam jedno 100km i nisam primetio neke probleme
      p0z

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Da..moguće da zaledi iberlauf..oduška motora...no,nema razloga za "paniku".

Eon je već rekao šta treba da kontrolišeš

Comment

• cozmo
          CBC Član
          • 08.11.2004
          • 67
          • Zemun

Kako ti je toliko ulja iscurelo? Mom ortaku na VW Polo kad je otiso semering na bregastoj vozio je mesecima dok ga nije zamenio. Osim masnog dekla i malo ulja po bloku motora, potrosnja se nije nesto osetila (mozda mu je trosio 100-200gr vise ulja nego inace). Da ti je toliko ulja iscurelo bio bi ti motor u bari ulja (a i ogromna fleka ispod). Mnogo je to. Da ti ne trosi ulje malo vise?

Comment

• Bansha
            CBC Veteran
            • 09.01.2006
            • 101
            • Kragujevac

Originally posted by cozmo
            Kako ti je toliko ulja iscurelo? Mom ortaku na VW Polo kad je otiso semering na bregastoj vozio je mesecima dok ga nije zamenio. Osim masnog dekla i malo ulja po bloku motora, potrosnja se nije nesto osetila (mozda mu je trosio 100-200gr vise ulja nego inace). Da ti je toliko ulja iscurelo bio bi ti motor u bari ulja (a i ogromna fleka ispod). Mnogo je to. Da ti ne trosi ulje malo vise?
            Pa meni je taj semering pokidan, znaci nije popustio nego pokidan - luft je bio veliki - i onda kako bregasta radi ona baca ulje napolje i tako sam ispolivao pola grada mojim uljem, jer je puklo u voznji tako da bara nije stigla da se napravi.
            Ne znam kakve to veze ima sa potrosnjom ulja!? To pucanje kako sam cuo verovatno ima veze sa mrazem. Sto kaze dr boca, zapushi iberlauf .. da ja ne lupam, jer se ne razumem, ali znam ima (dosta?) ljudi kojima se to isto desavalo.

Comment

• cozmo
              CBC Član
              • 08.11.2004
              • 67
              • Zemun

Au! Prvi put cujem da se semering tako pokida i potrosi toliko ulja odjednom, osim na VW Bubi koja, kad dobije previse aksijalnog lufta, kida semering za 200km voznje... ali i pored pokidanog semeringa nije mogla da potrosi vise od litar ulja na 200-300km (a piskilo je ko ludo)... zato me cudi!! (Nekad davno sam imao bubu).

Mislio sam da ti mozda auto trosi vise ulja pa je semering doprineo da potrosnja bude veca, pa ako nisi na vreme kontrolisao...

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Vidiš,Cozmo,tu je semiring bio "istisnut" napolje iz ležišta , a zatim ga je remenica bregastog vratila pokidala ...
                Ovo bi bio scenario ove priče...

Sad bi Vali rekao: " Ko sme da položi 100tku na ovu tvrdnju"?

Comment

• cozmo
                  CBC Član
                  • 08.11.2004
                  • 67
                  • Zemun

Da, to se isto desavalo kod bube - aksijalni luft na radilici jednostavno razbije i izbaci semering (kao da ga nema), ali nije toliko ulja trosio (mislim jeste litar na 200-300km ali ne toliko da ostanes bez ulja u voznji gradom). Shvatio sam ja sta se tu desilo...

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Mozda je vec bio na minimumu, a iber se zaledio pa pod pritiskom krenulo malo ulja i tu i eto...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                    X