Ventilator na -13
Collapse
X
-
Pazi ovako, na znam da li si merio gustinu antifriza, ali kad on smrzne u rashladnom sistemu, zavisno od senzora za temperaturu tj gde su postavljeni moze doci do takve situacije, da merac temperature pokazuje nisku temperaturu, a motor u stvari pregrejan i pali ventilator za hladjenje. Znaci prekontrolisi pod hitno.
Comment
-
-
Hehehehe auu wiz blago tebi kod mene danas bilo obrnuto .
Posto je 205-ica izdala (dizel logicno) jutros ja prisao sa xm-om da je upalim na kablove posle nekog vremena na leru primetim da xm izbacuje vodu bacim pogled u kabinu imam sta da vidim temp skoro u crvenom- meni se nije upalio ventilator - glupi termoprekidac !!! a nisam primetio da temp raste jer sam se zezao sa paljem ovog drugog
. Srecom sto je napolju hladno pa sam ga malo poterao na pravcu i odmah je skinuo temp na normalu dolio malo antifriza i spasao motor za dlaku , a sve novo u njemu.
A za tvoj problem ne brini na ovako niskim temperaturama elektronika ponekad pobrlja verovatno kod tebe nije neki kvar u pitanju samo se zaglupeo davac ili ECU. Jbg mnogo su nam razmazena kola navikla su da rade samo u perfektnim uslovima
PozdravSaab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
-
Poznato je da se ovak motor sporo zagreva,eto na -15 danas na leru u mestu temperatura u kabinini nikako da predje 24 stepeni a bilo je potrebno i viseinace izgleda da ga je karton zbunio ili ko zna mozda hladnoca pa malko poludeo,predhodnih dan sa kartonom lepo se grejao do 90stepeni
Comment
-
-
Originally posted by -Miki-Hehehehe auu wiz blago tebi kod mene danas bilo obrnuto .
Posto je 205-ica izdala (dizel logicno) jutros ja prisao sa xm-om da je upalim na kablove posle nekog vremena na leru primetim da xm izbacuje vodu bacim pogled u kabinu imam sta da vidim temp skoro u crvenom- meni se nije upalio ventilator - glupi termoprekidac !!! a nisam primetio da temp raste jer sam se zezao sa paljem ovog drugog
. Srecom sto je napolju hladno pa sam ga malo poterao na pravcu i odmah je skinuo temp na normalu dolio malo antifriza i spasao motor za dlaku , a sve novo u njemu.
Pozdrav
Comment
-
-
Nije problem u relejima vec u masi koja vodi na releje, promenio sam termo prekidac i releje i nije pomoglo. Onda sam na internetu naleteo na resenje problema. Inace ta masa s leve i desne strane motora (s desne kod kompjutera) uzrokuje i drugu gomilu problema (ABS, HIDROPNEUMATIKA......)
Comment
-
-
A sta ce ti, wiz, uopste karton na hladnjaku??
Koliko znam, to bas nije pozeljno, bas zbog "lud zbunjenog" situacije... a ako je sistem za hladjenje (kao i termostat i sve ostalo - instalacije za grejanje) ispravan... ne vidim kakve razlike ima -15 i 0 stepeni.
Recimo na mom autu nikakve razlike nema, osim sto pocne da greje 20 sekundi kasnije kad je -15 (u odnosu na recimo 0 stepeni napolju). Mozda mi mozda malo sporije digne temp. motora do radne (recimo 1-2km voznje duze nego sto je uobicajeno). I to je sve sto ja primecujem kad je -15 (a tako je zadnjih 16 godina, da kucnem u drvo). A ortak koji je na Kadettu (doduse dizel) stavio karton pre mesec i vise dana... sad eno ga sa novim dihtungom glave... kaze, malo mu sevrdala temperatura, ja vozio tako...
To je ono, ustvari, sto volim kod Toyote... odma greje, zgodno dodje u ove sibirske dane...
Comment
-
-
Sve je to OK, isto mi je rekao i ortak sa Kadettom, ali njemu je posle mesec i malo jace voznje sa kartonom otisao dihtung glave... tj. izgleda da mu se temp. dizala mnogo vise (u skokovima) nego sto treba, a posto je dizel... poceo odjednom da trosi antifriz... covek skine glavu i dihtung se naklobucio na par mesta...
Comment
-
Comment