zastava 10 kuckanje iz istrument table

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• zastava 10 kuckanje iz istrument table

Imam zastavu 10 koja je presla oko 500km .
    Iz istrument table i volana mi se cuje neko ravnomerno kuckanje
    kao da radi neki motoric i to samo kada dajem gas kada ga pustin to prestane . U servisu kazu da je sve uredu mada je to meni malo cudno .
    Dali se to cuje na svim zastavama i puntima.
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Neznam sta to moze da bude, ali mogu da ti potvrdim da to tako nije u Puntu normalno Jedan sam vozio nekoliko meseci, u desetak sam se vozio i ni u jednom nisam cuo tako nesto, a nebi moglo da mi promakne, posto me takve stvari iritiraju opsano.

Pre ce biti da je stvar u kvalitetu izrade

Comment

• shadow
      CBC Senator XXL
      • 23.09.2005
      • 555
      • Beograd

U jugu, kad sam imao taj problem, ispostavilo se da je sajla brzinomera proklizavala u lezistu...ne znam da li punto ima sajlu do sata...ako ima, to bi mogao da bude uzrok...ili to ili ako ima mehanicki kilometar sat pa tu nesto ne stima...
      My crew is all fired up
      Y'all better just wise up

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Jel ima plin ta zastava 10?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Miljan
          CBC Senator XXL
          • 18.01.2006
          • 459
          • Nis

Da ti se ne cuje mozda to od motora, posto kazes da se javlja kad dodajes gas ?
          Pitam zato sto se kod skoro svih novih Zastava 10 cuju detonacije.

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

Evo malo sam naculjio usi, i kod mene nesto ritmicno kucka, ali samo u nekom opsegu obrtaja, i kad idem i kad stojim, ko da je iza table, nisu detonacije....Mada pustis radio i teraj, idem ko metak

Comment

• Bansha
              CBC Veteran
              • 09.01.2006
              • 101
              • Kragujevac

Pa idi covece u servis, kad si vec kupio nov auto. Ja sam negde bese procitao da ima nekog kuckanja ne znam odakle - i treba da mu fleshuju BIOS i posle vise ne kucka.
              Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• bax76
                CBC Senator XXL
                • 07.11.2006
                • 605
                • BG

Ovo kuckaje koje su neki culi jos prosle godine i dalje se ponavlja na minusu...I iskristalisalo se da ne kucka tabla, vec nesto u, ili oko motora.

Cuje se i na obicnom puntu, voze ljudi vec 75.000 tako..

Ulje u motoru je preporucena Selenia 20k, sipana pre 2.000km. Cukanje se javlja iskljucivo kako se temperatura primice 0. I traje nekih 10min. Da li neko ima ideju sta je ovo, da li vredi da se zezam sa ovima u servisu i rizikujem da jos nesto zeznu

Znaci ono sto sam do sada provalio je da nije usamljen slucaj, ali se iz kabine tiho cuje kao neka sajla, pa ljudi ne obracaju paznju....

Pozdrav.

Comment

• Markoni147
                  CBC Senator XXL
                  • 18.09.2007
                  • 537
                  • Beograd, Zvezdara
                  • SEAT Altea XL 1.9 TDI

...

Na poslu imamo 3 nove Zastave 10 i na sve 3 se javlja isti zvuk, bas tako kao sto si ti opisao. Mislim da ne vredi to reklamirati jer bi to postala borba sa vetrenjacama, Zastava je jedna obicna banda i mislim da se to nikada nece promeniti. Ljudi jednostavno ne umeju da budu bar malo profesionalni. Nama na jednoj Zastavi ne radi klima od kada smo je kupili (pocetkom godine) kao i svetla za maglu. Jos uvek nisu otklonili kvar. Kada sam isao to da reklamiram rekli su da ce me zvati kada im stigne taj deo ali naravno nisu zvali. Evo proslo je vec skoro godinu dana i oni non-stop nesto odlazu, verovatno cekaju da istekne garancija pa da nas od*ebu...
                  SEAT Klub Srbija

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

...ma niiiiiiiije...ne cekaju oni da vam istekne garancija...maaaaaaaaaaa, kakvi...sta ti pada na pamet...

Comment

• roske
                      CBC Senator
                      • 08.03.2007
                      • 272
                      • Lazarevac
                      • Alfa Romeo 145 boxer

E ne mogu da verujem pa to samo kod nas moze da ima kupe ljudi nov auto iskesiraju se ili se zarobe sa nekim kreditom i u 80% slucajeva nesto mu fali,pa to je da poludis.Moje kolege voze ove nove jugice i ne daj ti boze da ga pitas kako auto ode u pm.Nije to veliki kvar ali kupio si nov auto nesme bre nista da zuji trese cangrlja ja bi im seo na glavu u servisu ma ne izlazi dok ga ne srede.

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Kome da sednes? Pa u ovlascenom Zastava servisu u Vojvode Stepe su mi na redovnom servisu nasuli skoro pola litra ulja vise nego sto treba! A znaju da naplate 8000 din, skoro ista cena je za servis Opel Astre Classic 1.6. Oni su mi zadnje resenje, samo sto ja od njih nisam bolje ni ocekivo...

Comment

• Tech
                          CBC Senator XXL
                          • 13.01.2008
                          • 384
                          • Novi Sad

Re: zastava 10 kuckanje iz istrument table

Originally posted by dekibp
                          Imam zastavu 10 koja je presla oko 500km .
                          Iz istrument table i volana mi se cuje neko ravnomerno kuckanje
                          kao da radi neki motoric i to samo kada dajem gas kada ga pustin to prestane . U servisu kazu da je sve uredu mada je to meni malo cudno .
                          Dali se to cuje na svim zastavama i puntima.
                          Prijatelju,kuckanje koje cujes dolazi iz motornog prostora od tzv. "elektro-magnetnog ventila isparivaca" sto je sasvim normalno.Taj ventil pusta benz. pare iz rezervoara u usisnu granu u odredjenim rezimima rada motora da bi ih motor sagoreo zajedno sa smesom iz ekoloskih razloga.Ventil se nalazi na usis. grani u blizini pozarnog zida te se zvuk prenosi tako da deluje kao da dolazi negde ispod armat. table.
                          Sve u svemu,ne postoji nikakav problem osim sto su ti to trebali reci u servisu gde odrzavas auto ali je pitanje da li su to znali

Comment

• jevtic
                            CBC Senator XXL
                            • 26.11.2006
                            • 729
                            • beograd

Re: zastava 10 kuckanje iz istrument table

Originally posted by Tech from Stojanov

Prijatelju,kuckanje koje cujes dolazi iz motornog prostora od tzv. "elektro-magnetnog ventila isparivaca" sto je sasvim normalno.
                            ne nije normalno da čuješ nikakvo kuckanje bez obzira šta je razlog tome. ako se na puntu ne čuje ne mora ni na zastavi. ni na jednom drugom autu se ne čuje pa stvarno ne vidim kako je to normalno da se na zastavi čuje.
                            ex - fabia 1.9 tdi
                            golf 2.0 tfsi

Comment

• bax76
                              CBC Senator XXL
                              • 07.11.2006
                              • 605
                              • BG

Isto ovo sto se cuje da kucka na Z10, cuje se da kucka i na Puntu 1.2. Mozda ne na svim, ali je nesto sto se desava i na modelima od pre 5 godina....Ovo je napisano i malo iznad u temi.

Comment

Working...
                              X