da li vodoravni karbzratori tipa DHLA i DCOE moraju stajati bas vodoravno ili mogu imati nekakav nagib,tj. bi radili s nagibog od 10-tak stupnjava za gore jer sam po internetu vidio da postoji i tako
nagib karburatora
Collapse
X
-
Nagib moze da postoji, ali mora biti uskladjen sa fizickom orijentacijom kanala za hranjenje glavne dizne.
Nemoj potceniti G sile prilikom ubrzanja.
Dakle, skini poklopac karba i prostudiraj kako i gde se nalaza kanal, gledaj da G sile u ubrzanju dejstvuju kao napadne sile na sam kanal.
Postavio si naoko bezazleno ali vrlo komplikovano pitanje.
Dakle, zasukivanje pod uglom moze ali moras da prilagodi koordinatno sam kanal koji napaja dizne da lonac bude ispred a za sukivanje na izlaznoj osi kanala prema nazad.
Da li je to lako izvodljivo na bas tom karburatoru i za bas tvoj motor to je vec drugo pitanje, jasno ti je da jedan isti tip karburatora ima razne fizicke izvodbe prema tipu auta u koji se ugradjuje.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Izvini, zasto si postavio pitanje?
Dobije se stabilan rad u svim uslovima, jer pogresna orijentacija i nagib daju probleme.
Neke extra KS nedobijas.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Odradi nakoso aluminijumsku plochu za adapter da ih postavi kako treba, pretpostavljam da su originalno montirane horizontalno.
Dakle, izmedju glave i usisne grane, mozes rado da koristis bakelit kao termoizolaciju, nemora aluminijum.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment