Reper na Yugu 1.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • No name
    CBC Veteran
    • 28.02.2005
    • 164
    • Novi Sad

Reper na Yugu 1.5

Kais mi je podesen na fabricki reper,pa me interesuje koliko bi dobio vracanjem remenice u nazad.Konkretno mislim da li bi motor bio jos zivlji i turazniji.Nemam "slicovanu" remenicu,imam serijsku.
    Da li neko ima iskustva sa ovim i da li neko zna koliko bi max. smela remenisa da se pomera.
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Remenica

Kako misliš unazad?O odnosu na radilicu ? Zasto bi to radio?
    Da li je u motoru bregasta u tačnom polozaju (1.vaga- 4.pali) kad su klipovi u nuli?Ako jeste i remen ti "pasuje" u tom položaju ,ne diraj ništa,napravićeš
    gore.Optimalna faza za taj motor (standardno) je 12:52 ; 52:12...

daj još neki podatak o motoru...
    Pozzzzzz
    BP

Comment

• No name
      CBC Veteran
      • 28.02.2005
      • 164
      • Novi Sad

Mislio sam da je pomerim unazad 1-2 zuba u odnosu na fabricki reper koji se nalazi na glavi,ako ne gresim tada bi dobio ranije otvaranje ventila.Sada je uzupcen serijski,znaci tacno na reper i na radilici i na bregastoj.Imaju fabricke (tjunerske) remenice koje imaju na sebi par vijaka i kada njih popustis lako pomeras remenicu napred-nazad bez skidanja zubcastog kaisa.Pa me iteresuje da li je ovo neko probao na Fiat-ovim motorima da uradi i kakvi su rezultati.
      A motor je inace iz Una 75ie 91.god. 1498ccm.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

dva zuba je mnogo. mozda je i jedan previse. Koliko bese ima zuba na toj remenici, da vidimo koliki ugao nosi jedan zub?
        Ako ti je skupa podesiva remenica, prosiri onu malu rupicu od 5mm na 8mm i tako ces moci da je pomeras. Ta rupica i klin ne sluze da drze remenicu u mestu nego samo da je pozicioniraju prilikom sklapanja, tako da ne treba da se plasis da ce se nesto pomeriti. Samo zategni sraf propisanim momentom.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Neverujem da ces ista time postici. Ventili ranije otvaraju ali onda i ranije zatvaraju. Ona je vec fabricki podesena kako treba. Slicovana uglavnom sluzi ako su vrsene neke radnje na glavi ili menjana bregasta pa za fino stelovanje. Toliko
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• No name
            CBC Veteran
            • 28.02.2005
            • 164
            • Novi Sad

Imam onu "presovanu" remenicu i ima 42 nazubljena zuba.Negde na forumu sam pronasao da "slicovana" remenica ne mora da ide na sportske bregaste,vec da moze i na serijske.

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Da, moze i na serijske samo sto nema neke preterane svhe jer je bregasta vec optimizirana za taj motor. kapiras?
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• No name
                CBC Veteran
                • 28.02.2005
                • 164
                • Novi Sad

Kapiram da ne moze biti velike razlike sa serijskom bregastom,ali ako bi dobio i malo poboljsanje bicu zadovoljan,jer nista me ne kosta da probam ,ali ako se pretera zna mnooogo da kosta .

Comment

• tenzo RS
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2004
                  • 309
                  • Krusevac
                  • Saab 9-3 TiD

...slicovana remenica obicno sluzi da se ubode idealna faza bregaste jer serijske remenice i bregaste se ne gadjaju uvek kako treba...razlika je mala, ali postoji...po mom misljenju to je jedna od onih stvari koje uticu na ono "pogodio se motor"...
                  8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• No name
                    CBC Veteran
                    • 28.02.2005
                    • 164
                    • Novi Sad

Gde mogu da se nabave "slicovane" remenice i koliko odprilike kostaju?

Comment

• tenzo RS
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2004
                      • 309
                      • Krusevac
                      • Saab 9-3 TiD

Originally posted by No name
                      Gde mogu da se nabave "slicovane" remenice i koliko odprilike kostaju?
                      ...najjevtinija varijanta ti je da nadjes 2 polovne pa od njih da napravis jednu slicovanu, a druga varijanta ti je da odes kod nekog oblznjeg tunera da kupis (mozda cak i 50e)...
                      8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

Working...
                      X