yugo - problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gianluigi
    CBC Član
    • 10.03.2005
    • 65
    • Beograd

yugo - problem

mozda sam mogao da stavim samo yugo. podrazumevalo bi se da je problem.

imam yuga 45 i isao je, za svoje godine i karakteristike, dobro. e sad, danas sam ****o do kola sa namerom da idem u grad, kad' ono medjutim:
    upalim ga i on nece da radi, tj. gasi se. kada dajem gas radi ali se oseca da nesto sa gorivom nije uredu, pa sam otvorio karburator i imao sta da vidim. bio je pun goriva i jos se punio (vidi se kako kaplje). ja sam prvo posumnjao na prasinu. tj. mislio sam da je neka prljavstina zaustavila iglicu plovka da zatvori dovod goriva.
    pa ako neko moze nekako da mi pomogne, kaze sta se desava, zamolio bih ga da to i napise.
    hvala unapred!
    naravno ovo sto sam napisao je samo moja predpostavka.

e da zaboravio sam da napisem da se gorivo previse oseca.
    oznaka kraburatora je IMP32MGV33
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

Ako nemas filter goriva onda je moguce da je nesto uletelo u grlo i da zato preliva,a verovatno ti je i prebogata smesa tako da ti u svakom slucaju sleduje stelovanje,a mozda i manji remont.
    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

probusio se plovak i umesto da pliva u njega usao benzin i potopio se pa pusta benzin preko nivoa sto dovodi do prelivanja karburatora- recimo moguca pretpostavka, proveriti nije tako retka kod Zastavinih karburatora.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• gianluigi
        CBC Član
        • 10.03.2005
        • 65
        • Beograd

imam filter. a verovatno mi je i smesa prebogata posto trosi k'o nezdrav (potrosi sve sto mu sipam )
        hvala na trudu. obavesticu sta je kada se otkrije kvar.

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Ako je i pre trosio mozda je samo visok nivo goriva - ne mora da znaci da je plovak probusen. Pokusaj samo da spustis nivo goriva tako sto ces saviti nosac plovka tako da plovak stoji nize ili sapica koja pritiska ventil vishe.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• gianluigi
            CBC Član
            • 10.03.2005
            • 65
            • Beograd

sad mi cale javio de je upalio bez problema. kada se vratim sa posla videcu sta je pa pisem.
            hvala na brizi!
            izgleda da se ipak samo zaglavio plovak.
            do skora sam morao da udaram anlaser, a sada cu morati malo da lupam po karburatoru

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Originally posted by gianluigi
              do skora sam morao da udaram anlaser, a sada cu morati malo da lupam po karburatoru

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• gianluigi
                CBC Član
                • 10.03.2005
                • 65
                • Beograd

Originally posted by Uros Piperski
                Ako je i pre trosio mozda je samo visok nivo goriva - ne mora da znaci da je plovak probusen. Pokusaj samo da spustis nivo goriva tako sto ces saviti nosac plovka tako da plovak stoji nize ili sapica koja pritiska ventil vishe.
                e da! koliko da spustim plovak?
                on bi trebao da bude odvojen 11mm od poklopca do plovka zar ne?
                na koliko da ga spustim? odokativno ili..?

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Uh... nemam pojma . Nije mi tu zastavino uputstvo.

Comment

• gianluigi
                    CBC Član
                    • 10.03.2005
                    • 65
                    • Beograd

Originally posted by Uros Piperski
                    Uh... nemam pojma . Nije mi tu zastavino uputstvo.
                    nije bitno. videcu da nesto uradim, ali to moze da saceka. vazno da radi.
                    nego da se prebacim na sledeci problem. vec duze vreme mi se auto pregreva i ustanovio sam da se ne pali ventilator (greje se kada stojim, a kada, "ludujem po gradu" ,salim se, kada se krecem hladan kao shpricer). danas sam sishao da vidim sta mu je i ustanovio da je termo davac crkao i ne pali ventilator (Ee koliko sam se namucio da bih to ustanovio )
                    no da ne pricam previse. da li da stavljam novi termodavac ili da palim na prekidac u kabini?

Comment

• Uros Piperski
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2005
                      • 2978
                      • Beograd

Ja sam jednom zamenio termo prekidac i stavio prekidac u kabinu i nikada ga nisam upotrebio. Znaci termo prekidac radi ok.
                      Ali jednostavnije je da stavis prekidac u kabinu nego da ispustas rashladnu tecnost i menjac termo prekidac . Ali ipak ti savetujem da to uradis.

Comment

• gianluigi
                        CBC Član
                        • 10.03.2005
                        • 65
                        • Beograd

pa bas sam se tog ispustanja i plasio
                        mnogo komplikovano ali cu vcerovatno uraditi.
                        hvala na savetu

Comment

• No name
                          CBC Veteran
                          • 28.02.2005
                          • 164
                          • Novi Sad

@gianluigi

Pogledaj da ti nisu oksidirale one papucice na termo-prekidacu,pa da zato ne dobija kontakt.Naprskaj ih sa odvijac-sprejom i promeni papucice na kablovima,ako je skroz crko onda kad budes kupovao drugi uzmi original teleoptik,on ima ulivene kablove u termo-prekidac tako da ne moze da oksidira od vode i soli.To kod zastave redovno posle zime osidira pa svi kuvaju kad dodje prolece.

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Tako je. Meni je oksidirala i otpala papucica koja viri iz prekidaca, tako da sam morao da ga zamenim. Ako su one u redu, samo ih ocisti i stegni one papucice na kablovima da bi bio bolji kontakt... Mada si napisao da si proverio

Comment

• gianluigi
                              CBC Član
                              • 10.03.2005
                              • 65
                              • Beograd

ma papucice izgledaju super i prskao sam ih sa wd40 i opet nista. buksne koje idu na te papucice su zardjale, ali kada ih spojim ventilator radi tako da pretpostavljam da je crkao termodavac. kupovacu novi sigurno. poslusacu no name-a i uzecu teleoptik.

Comment

Working...
                              X