Video sam u oglasu "simpatican" auto sa ovim motorom a posto nisam jos nasao 1.4 motor a i zbog poskupljenja benzina interesuje me kakav je ovo motor...tj vasa iskustva..
PEUGEOT 206 1.1 60 KS - Misljenja o ovom motoru ?
Collapse
X
-
Dovoljno ti je da ti kazem da auto ide 160-165 i da potrosnja ne prelazi 7 litara po gradu.
Za grad auto sa tim motorom dusu dalo... i vrlo zivahan do mozda 100-ke... posle toga mu treba dosta vremena da razvije brzinu... al opet ti taj auto ne uzimas da bi isao na trke.
Ako ti treba auto za kotrljanje i da sto manje trosi... sve preporuke za Pug-a sa tim motorom.
1.4 motor je malkice jaci a dosta vise trosi od 1.1fordclubserbia.org
Comment
-
-
Vozio sam ja i 206 sa 1.1 i 1.4 motorom i to relativno često.
Može se živeti sa 1.1 motorom, pod dva uslova. Prvi je da se ne obilazi, a drugi je da se na vreme pred uzbrdicu promeni brzina par stepena dole i onda pun gas. Kako bi iz male snage kod 1.1 motora izvukli iole neku maksimalnu brzinu stavili su prilično dugačak menjač. Menjač je dobar kad se vozi umereno i nigde se ne žuri jer omogućava da auto s malim motorom ne bude tako dramatičan za dostizanje nekih brzina krstarenja (kao recimo jugo). Međutim, na bilo kakvo dodatno pritiskanje gasa usred obilaženja ili krivudanja po gradskim gužvama, ništa se neće desiti, što je loša stvar tog dugog menjača i iznad svega motora. Isto tako, dok se s jedne strane oduševim kako 1.1 ipak ide solidno po ravnom, iznenadim se kako i na srednje uzbrdice dobijem osećaj kao da sam u zid uradio.
1.4 je totalno druga priča. Poslušniji je auto značajno za sve namene. Nije nešto super brz, ali vešt vozač koji voli da gazi benzince će lako pojuriti s njim negde ako treba. Brzine su čini mi se osetno kraće nego na 1.1, pa motor prosto tera se malo zgazi i tera u obrtaje.
Pošto kad sam ih vozio je bilo sve u slučaju nužde, bilo mi je svejedno koji vozim, odnosno, kao što rekoh, preživi se i sa 1.1, mada su meni lično oba spora. Međutim, ako je neko ljubitelj 206ice i ne bi samo da ima auto od A do B, onda neka gleda makar 1.4 motor.
PS. Sve je bolje od dizela, pogotovo u ovakvom autu.
Comment
-
-
Neko zgodno pravilo, je da se ne uzima motor sa pocetka ponude u gami...
Nemoj da se zanosis da ce 1.1 znacajno manje da trosi.
Meni je u 309 1.4 TU trosio 8 litara po gradu prvih 100.000km. Isto toliko mi trosi i 1.2 60ks u Puntu.
I zadnja stvar, ako vec uzimas polovan auto, sigurno je dugotrajniji 1.4 motor, koji se ne muci sa karoserijom.
Inace 206 pleni svojim udoobnoscu, i sve-vremenskim dizajnom
Comment
-
-
Najbolje čovek da lepo proba auto i da sam odluči da li mu taj motor odgovara ili ne... sve je to relativno šta kome "vrši posao". Lično smatram da je 1.1 preslab motor za 206-icu i ne bi ga uzeo. Pogotovo ako imaš više od 2 osobe u autu. Neki minimum je 1.4 a optimalno 1.6 u obzir dolazi i 1.4 HDi koji iznenađujuće dobro ide za tako malu kubikažu...
Uzgred, uzeo bi onaj koji ima klimu, a tu 1.1 nema šta da traži, i ovako je "anemičan"
Pozz i srećno sa odabirom 206-ice!
Comment
-
-
Evo ti neki podaci potrošnje, stvarne informacije o potrošnji, ne fabrički deklarisane, možda ti bude od koristi prilikom odluke:
1.1i - ne vredi uvek ona, malo kubika i ks da to znači mala potrošnja, na otvorenom putu da, ali u gradu ne. Troši ravno 9 litara, na otvorenom cca 5,7, a na autoputu ako ga voziš preko 130-140 isto hoće popiti oko 8 litara.
Ovaj motor je dobar i izdržljiv, ali po meni nije to za 206, premali je motor za takav auto i nema baš nekih pluseva kad se uporedi sa 1.4, jer 1.4 je jači i lakše potegne, po tome manje popije itd itd ...
1.4 HDi - prosečna po gradu bi bila nešto malo iznad 6, oko 6.2, na autoputu 7 (uz 90% gasa sve vreme - tempo 170+), a na otvorenom putu - na more i nazad oko 5.5)
1.4i - grad 8.5-9.5, autoput prosek 160-170 km/h 9-10L, na otvorenom putu 5.5-6L
Comment
-
Comment