Kao sto rekoh klapna u**** je izgubila inicijalizaciju i sad gas stoji mrtav na 1200rpm i uopste ne odgovara na stiskanje papucice gasa. Inace je jednom otvaran taj sklop i jedna od cetiri nekih cetkica je bila malo zamrsena, majstor je to ocistio prespojio konektor paralelnom vezom tako sto je zalemio kablove direktno na pinove (konektor je gubio kontakt) i sve je radilo ok do danas, iz cista mir je samo kvrc i ostade na 1200rpm. Ja sam malo bio smeo skinuo sam sklop ocistio usis od prljavstine i malo taj klizac ispravio, radilo je ali ovaj put od 1200rpm pa navise, da bi posle par kilometara opet zakucao. Verovatno sam trebao posle ciscenja odmah na dijagnostiku ili da nista ne diram ali sam bio usred grada bez mogucnosti da ista pametnije uradim. Majstor u servisu mi je uradio dijagnostiku i kaze da nemoze ponovo da ga inicijalizuje i predlaze da se zameni novim, ili polovnim pritom kaze da to ne crkava. Razlika novi polovni je oko 80e. Moze li ova stvar da se popravi bez zamene celog sklopa ili da prebolim 250e i da menjam (sto ce morati da bude poslednaj solucija)
To je ova stvar na slici zaokruzena crvenom bojom[img]

[/img]
To je ova stvar na slici zaokruzena crvenom bojom[img]

[/img]
Comment