ubacio sam stranca motor u 405,dali trebam da carinim motor ili kako sam cuo da 405 uopste nema brojeve motora pomoc
dali staviti stranca motor u 405
Collapse
X
-
Re: carina
Originally posted by majamojacuo sam da su na njemu brojevi motora na pop-nitnama
Motor inace nema brojeve, ali je Genex pri uvozu 1990. (tada je Genex bio uvoznik a ne Verano) morao to da odradi sa carinom, tako da sam imao ukucane brojeve koji su u stvari bili zadnjih 6-7 brojeva sasije, i bili su na jako nepristupacnom mestu, na bloku blize kabini.
Nisam video da su stavljali brojeve nitnama tj. da postoji plocica.
Inace, mislim da po novom zakonu o saobracaju koji usvajaju vec par godina, uopste nece biti potrebno da motor ima broj vec ce se kao u svim normalnim drzavama tretirati kao rezervni deo.
Mozda uskoro usvoje zakon pa do sledece registracije ti to i ne zatreba vise.
Comment
-
-
Svi pezoi koji su stigli u Srbiju odnosno SFRJ su imali broj naknadno ukucan.
Svi ostali koji su dosli kasnije imaju broj na plocici zakacenoj malom pop nitnom.
Imas dve varijante:
1. Ubacis strani motor i prebacis tvoju plocicu. Ovo je kaznjivo i mogu ti oduzeti auto. E sad naravno sve je kaznjivo samo ako te ufate....
2. Druga varijanta je da ubacis strani motor i da skines plocicu. Ovo je isto kaznjivo ali mogu samo da te oteraju na vanredni tehnicki i da naravno posto nemogu da nadju broj oteraju te na ukucavanje (PUS). Naravno ovo samo ako te u nekoj kontroli ufate i zainate se da nadju broj.
P.S. uvek postoji varijata carinjenja bloka i ona kosta kada sam zadnji put proveravao 150E preko agencija...
Comment
-
Comment