koliku temperaturu treba da drzi motor pri normalnoj voznji ili pri opterecenju na duzim uzbrdicama? ako neko zna do koliko stepeni moze da ode skazaljka za temperaturu? 1.8 16v LPG
temperatura motora 1.8 16v
Collapse
X
-
Po vodicu za korisnike svi motori treba da rade na 90 stepeni a dozvoljeno im je sve do crvenog polja kada i bord treba da te obavesti da je temperatura previsoka sto naravno nije preporucljivo da se desi.Kod dizela nema promene temperature na uzbrdicama pod uslovom da je motor dobar sto bi trebalo da bude isto i kod benzinca.
-
-
momci hvala na brzom odgovoru, znaci nije vam se desilo da temperatura predje 100? juce sam imao situaciju da kad sam na usponu od nekih 5% temperatura motora mi je u jednom momentu otisla do 105. tu stoji dok se penjem uz uspon a posle normalno padne na 90 kad se spustam. gledam malo pre nije uopste izgubio antifriz sve stoji kao sto je i bilo ali mi je to nesto sumljivo da tako treba da radi. sto se tice motora mislim da je odlican cak nema bukvalno nikakvu potrosnju ulja od zamene do zamene.vozio sam razne krseve u zivotu koji nisu tako radili.klima je bila non stop upaljena. nesto mi pada na pamet da mozda nije dobro uzubljen jer mu je stari vlasnik malo pre mene menjao zupcasti.ako se neko seti nesto nek se javi hvala.
Comment
-
-
Originally posted by CannoNMeni se fabricki tek na 101 celzij pali druga brzina na ventilatoru - aluminijumski motor isto pugov 1.4l.
Comment
-
Comment