406 skinuti katalizator ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nnad
    CBC Veteran
    • 16.01.2008
    • 171
    • pancevo

na mojim kolima-1.8 16v LPG - pre godinu dana zamenjena cela izduvna grana a umesto katalizatora ubedili me da ugradimo neki protocni lonac.manje para a navodno nema problema garancija 5g.I evo tacno godinu dana i poceo je da bruji u prednjem delu. nisam jos silazio u kanal da vidim ali pretpostavljam da je otiso taj protocni. inace neki slovenacki lonci koji idu za EU.
    Jedno pitanje za poznavaoce> jel moze da pravi problem u radu ako ima takav izduv bez fabricki namenjenog katalizatora. zanaci ovo je motor sa jednom sondom na izduvu

Comment

• Riquelme
      CBC Član
      • 18.07.2008
      • 28
      • Backa Palanka

Ne bi trebalo da pravi problema(ako pitas za performanse),jedino ce se cuti za nijansu glasnije.Ako si na to mislio

Comment

• Prki
        CBC Član
        • 06.07.2008
        • 38
        • BGD

Originally posted by nnad
        na mojim kolima-1.8 16v LPG - pre godinu dana zamenjena cela izduvna grana a umesto katalizatora ubedili me da ugradimo neki protocni lonac.manje para a navodno nema problema garancija 5g.I evo tacno godinu dana i poceo je da bruji u prednjem delu. nisam jos silazio u kanal da vidim ali pretpostavljam da je otiso taj protocni. inace neki slovenacki lonci koji idu za EU.
        Jedno pitanje za poznavaoce> jel moze da pravi problem u radu ako ima takav izduv bez fabricki namenjenog katalizatora. zanaci ovo je motor sa jednom sondom na izduvu
        Problem cemo imati za dve tri godine kad ne budemo mogli da prodjemo tehnicki pregled (zbog novih uredbi/zakona) bez katalizatora kao sto je to slucaj u EU i npr. Hrvatskoj.

Drugi problem (ako je to uopste problem) je zvuk, koji pri jacem turiranju podseca na sportski.

Comment

• Riquelme
          CBC Član
          • 18.07.2008
          • 28
          • Backa Palanka

Originally posted by Prki
          Problem cemo imati za dve tri godine kad ne budemo mogli da prodjemo tehnicki pregled (zbog novih uredbi/zakona) bez katalizatora kao sto je to slucaj u EU i npr. Hrvatskoj.
          Tu se slazem!Jedino se ne slazem da ce to biti za dve,tri godine-pre bih rekao za jedno 10 godina

Comment

• nnad
            CBC Veteran
            • 16.01.2008
            • 171
            • pancevo

ma slusao sam neke price da to moze da utice na rad ventila pa i na sam usis, ali to je mozda samo mudrovanje pojedinaca. a sto se tice zvuka bio je o.k. u prvih osam meseci.da sam znao da ce samo toliko da traje ili bi ugradio kat. ili ga ne bi dirao.mislio sam da sam zavrsio tu pricu bar dok je auto kod mene ovako ajde ponvo zezanje .neko je ovde pisao da zna gde ima povoljno da se kupi kat. pa mozda je to najbolje resenje

Comment

• CannoN
              CBC Senator XXL
              • 15.09.2007
              • 485
              • Beograd

Originally posted by CannoN
              Sta nije tacno?

imaces problema sa menadzmentom motora ako ga budes skinuo.
              ovo nije tacno

btw. postoji druga sonda iza kat-a,

Ta sonda vise nije iza kata a bas se pitam gde je sada?

Ako je i dalje na istom mestu ECU ce dobijati jednaka ocitavanja sa obe sonde a to je sto se njega tice vanredno stanje.

Ne znam kakav mu je program; verovatno ce to probati da ispegla korekcijom smese sto ces osetiti na potrosnji i vuci(a mozda i neces - zavisi koliko si osetljiv), mozda i upali lampicu na tabli kasnije kada ne moze da resi ili ode u safe mode... jer siguran sam da fabrika nije predvidvidela slucaj stavljanja cevke i sl. umesto kata.

Comment

• Prki
                CBC Član
                • 06.07.2008
                • 38
                • BGD

Sta nije tacno?

imaces problema sa menadzmentom motora ako ga budes skinuo.
                ovo nije tacno

btw. postoji druga sonda iza kat-a,

Ta sonda vise nije iza kata a bas se pitam gde je sada?

Ako je i dalje na istom mestu ECU ce dobijati jednaka ocitavanja sa obe sonde a to je sto se njega tice vanredno stanje.

Ne znam kakav mu je program; verovatno ce to probati da ispegla korekcijom smese sto ces osetiti na potrosnji i vuci(a mozda i neces - zavisi koliko si osetljiv), mozda i upali lampicu na tabli kasnije kada ne moze da resi ili ode u safe mode... jer siguran sam da fabrika nije predvidvidela slucaj stavljanja cevke i sl. umesto kata.
                Na istom je mestu gde je bila.
                Druga sonda ne regulise smešu, ipak hvala na trudu.

Comment

• CannoN
                  CBC Senator XXL
                  • 15.09.2007
                  • 485
                  • Beograd

Nema problema - uvek.

Nego reci mi sta radi druga sonda?

Inace ni prva sama ne regulise smesu vec na to uticu podaci sa vise senzora.

p.s.

ne moras da citiras post direktno iznad tvog.

pozz

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Druga sonda prati stanje katalizatora, ne utice na korekciju smese.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• CannoN
                      CBC Senator XXL
                      • 15.09.2007
                      • 485
                      • Beograd

I nista ne uradi kada dobije "losa" ocitavanja? Ni da signalizira?

Cemu onda monitoring?

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Ne uradi nista osim sto upali lampicu na tabli.

Monitoring cisto da ECU zna da li katalizator radi kako treba ili ne.

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

Originally posted by 206

Pod kvalitetom ugradnjom mislim pre svega na kvalitetnu izradu lonca uz koristenje dobrog materijala i ispune. Ovi lonci sto se kupuju za par stotina dinara, lose izvareni i od nekvalitetnog lima, ispunjeni bog zna cime, tesko da ce da izdrze dugo.
                          ovde je prikazan "bosal" lonac za 800 din iz fabrike a ne iz zikine radionice kod bolecha

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Ne bih da ulazim u to koliko moze da bude kvalitetan lonac za 10 EUR...ti ako si probao pa ti je dobar, OK. Ja nesto nisam siguran...

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

probao-dobar

traje vec 80.000

Comment

Working...
                              X