Lampica za gresku na motoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dekijo
    CBC Početnik
    • 18.09.2008
    • 3
    • Novi Beograd

306 2.0 HDI 2002.stalno se pali lampica greske na motoru.Kod dva majstora je dijagnostikovano isto-potenciometar za uskladjivanje gasa i kvacila.Covek skine gresku,isto se pojavi posle 200-300 km.Auto normalno radi,ide ko zmaj,jedino me lampica nervira.Zvao sam nekoliko prodavnica rezervnih delova niko nema pojma o cemu govorim.Ima li neko ideju kako ovo da resim?
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

uskladjivanje gasa i kvacila?
    a sta ti se desava u voznji? mora da ima neku promenu...?

Comment

• bancho
      CBC Član
      • 16.07.2008
      • 10
      • krusevac

To je lampica koja se pali i pokazuje gresku na senzoru pedale gasa. Meni se to stalno desava, isto imam 306 2.0 HDI 2002. i ne manifestuje se nikakvim promenama u voznji. Prosli put mi je svetlela 6 meseci, obrisao sam gresku, ona se opet upalila nakon 2 meseca. Senzor pedale gasa (TPS senzor) neces naci na otpadima, ali ga ima u Veranu po ceni 6600din. Iskreno, to je mana Pezoa te generacije, senzor je osetljiv i na vibracije (meni se zadnji put upalio kad je motor bio hladan, a naglo sam kocio, jer mi je b*****a izletela iz poprecne ulicice). Ja sam resio da ga ne menjam.

Comment

• Dekijo
        CBC Početnik
        • 18.09.2008
        • 3
        • Novi Beograd

Originally posted by malivuk406
        uskladjivanje gasa i kvacila?
        a sta ti se desava u voznji? mora da ima neku promenu...?
        Apsolutno nista se ne desava u voznji,motor normalno radi,lepo vuce.Jedino u momentu kad se desi(zadnji put mi se desilo na semaforu)osetio sam da je na par sekundi povecao broj obrtaja,upalio lampu i nastavio normalno da radi.Sve ostalo funkcionise OK.U junu sam posao na more,stao na OMV u Cacku,kad sam krenuo,radi lampa.Otisao do CG,tamo se sit navozao i vratio sa upaljenom lampom.

Comment

• malivuk406
          CBC Senator XXL
          • 04.04.2007
          • 490
          • Nbg

zavisi koliko ga vozis, al to povecanje obrataja ce ti se cesce desavati...
          nemoj da ti je zao tih 6.000, moze da se desi da pri preticanju stisnes pun gas a on ga ne primi... tj nastavis onako da ides... ili polako krenes a on sam digne na 2-2.5k obrataja...

Comment

• Dekijo
            CBC Početnik
            • 18.09.2008
            • 3
            • Novi Beograd

OK Malivuk,hvala ti na informaciji.Moracu da posetim Verano ovih dana da to resim.

Comment

• bancho
              CBC Član
              • 16.07.2008
              • 10
              • krusevac

Ja sam sa upaljenom lampicom presao oko 20000km i apsolutno nisam osetio nikakvu promenu u radu motora i nisam imao nikakvih problema. moguce da je kod mene samo nestabilan kontakt, jer kad sam zadnji put brisao gresku bilo je samo jedno prijavljivanje greske. ne kazem da ne treba da menjas senzor, ali majstor koji meni odrzava pezoa je kontrolisao moj senzor i tvrdi da nikakvih poremecaja u radu nema.

Comment

• malivuk406
                CBC Senator XXL
                • 04.04.2007
                • 490
                • Nbg

to je elektronika, ima 100 cudi...
                al nije neki izdatak... ono kazem na osnovu toga sta se desilo caletu...

Comment

Working...
                X