Motor mi je pred crkavanjem, poterban mi je savet...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • demios
    CBC Član
    • 03.12.2007
    • 76
    • Beograd

Motor mi je pred crkavanjem, poterban mi je savet...

Znam da sam ovu temu trebao da postavim u male oglase, ali nisam siguran da bi mi neko odgovorio na pitanje gde da kupim motor. Znam da po otpadima mogu da se raspitam, ali me brine stvarno stanje motora. Imam coveka kome verujem po tom pitanju, ali on trenutno nema 1.4 TU3 za mog 205GT. Problem je takodje sto ne zna kada ce ga dobiti.

Pa sam mislio da zamolim vas, kolege Pezoiste, da me uputite na nekoga ko je od poverenja po tom pitanju. Jer nisam siguran da ce motor moci da izgura jos 1000 km.

Hvala unapred.
    Peugeot 205GT '89.

Pročešlja novosti oglase(sekcija auto-delova,uokviren oglas) servis je auto france,nalaze se u Trstneniku(selo ispred) i Kraljevu!

Comment

• demios
      CBC Član
      • 03.12.2007
      • 76
      • Beograd

Hvala na savetu, kupicu sutra oglase pa cu ih nazvati. U medjuvremenu, ako neko ima jos koji savet neka napise.

Hvala puno.

EDIT:

Nasao sam motor, 1.4 TU3 blok, u jako dobrom stanju, stavicu mu svoju usisnu granu sa Solex 32-34 Z2 karburatorom i to je to (imam plin)

Savet za one koji traze motore - idite na sajt Halo Oglasa i gledajte rubrike Citroen i Peugeot, jer koriste iste motore itd. Hvala na pomoci! Kada sredim auto bio bi red da zalijemo na jednom finom okupljanju, sta kazete
      Peugeot 205GT '89.

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

bice nam drago, pogotovo Lezi

Comment

• demios
          CBC Član
          • 03.12.2007
          • 76
          • Beograd

Izvinjavam se sto budim temu, ali....

Nasao sam dva motora (1.4 TU3) jako povoljno, bez agregata, ali prodavci ne znaju koliko su presli...

Za jedan mi traze 200e (van Beograda), 230e sa ugradnjom. Motor je iz Citroena AX, dovezen je juce iz Maribora, originalno je bio monopoint. Vlasnici su mu rekli da je jako dobar, sto je i on potvrdio (tako mi je ispricao).

Za drugi mi traze 120-130e, bez ugradnje i agregata, ne zna covek koliko je presao i u kakvom je stanju. Idem da ga pogledam danas u 6.

I nasao sam treci motor, za 200e sa ugradnjom, ali 1.1 TU1 blok. Kod coveka iz Zuca. Kaze da je presao 120.000.

Sta je vas savet? Hvala unapred!
          Peugeot 205GT '89.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Pa realno iz licnog iskustva:
            Ja sam za XM-a 2.0i trazio motor na sve strane, ali motor iz stranca koji cu pre toga da provozam. To sam napokon nasao i uzeo komplet motor bez alternatora i anlasera sa stranca za 300E pre tri godine.

Znaci moj savet ti je da ako je moguce provozas tog AX-a da vidis kako ide pa onda da skidate motor i pakujete...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• demios
              CBC Član
              • 03.12.2007
              • 76
              • Beograd

To sam ja i hteo, ali je on vec izvadio motor Ovaj manji 1.1 verovatno trazi i drugu usisnu granu i karburator...

EDIT: Ipak nije izvadio motor, idem sutra da ga probamo Kaze da je suv, da jako lepo radi itd. Hvala na savetima ! Javljam kako stoje stvari.
              Peugeot 205GT '89.

Comment

• LEZA
                CBC Senator
                • 10.08.2007
                • 280
                • Beograd

Znam tog lika iz Zuca, ok je lik, ako kaze da je presao toliko, toliko je presao, ali ja NE BIH stavio 1.1 tako da. . . Ostaje 1.4, budi uporan, mozda cu ja prodavati moj 1.4 ali nije TU3 S nego TU3A, znaci 15 ks manje, tako da nemam pojma sta da ti kazem a da bude pametno. . . Ajde zavrsavaj ti to pa da bude jos jedna 205ica u klubu

Comment

• malivuk406
                  CBC Senator XXL
                  • 04.04.2007
                  • 490
                  • Nbg

jbt, pa kako onda ide taj sa 15 konja vise nego tvoj... :s
                  (inace, ja lezi i dalje ne verujem da je ono ispod haube obican 1.4...)

Comment

• demios
                    CBC Član
                    • 03.12.2007
                    • 76
                    • Beograd

TU3S......61.5/83 @6400, 114Nm@4000, ler 750rpm
                    TU3A......50.5/68 @5600, 109Nm@3400, ler 750rpm
                    TU3M......55.0/74 @6200, 109Nm@4000, ler 850rpm

TU3S u 205XS kida kao lud. Pogledajte na YT kako to ide Ode u crveno za cas
                    Peugeot 205GT '89.

Comment

• demios
                      CBC Član
                      • 03.12.2007
                      • 76
                      • Beograd

Pogodite ko je srecan

Sve je super ispalo, malo je duze trajalo, ali sam zadovoljan. Na benzin ide kao raketa, ali plin mora da se nasteluje. Nesto se gusi nije mu jasno. Sutra do plinadzije, pa na Kosmaj. Javicu kako ide na plin, sutra. Pozdrav!
                      Peugeot 205GT '89.

Comment

• LEZA
                        CBC Senator
                        • 10.08.2007
                        • 280
                        • Beograd

Toooooo care, znaci gledacemo jos jednu 205icu u klubu? Jel se vidimo u nedelju?

Comment

• demios
                          CBC Član
                          • 03.12.2007
                          • 76
                          • Beograd

%$^&%*()% !!!

Sada u nedelju ?! Sra*e !!! Imam ispit u ponedeljak ujutru Hvala na pozivu. Sada sam se bas smorio! A taman bi mi leglo...sutra idem da pazarim nove NGK svecice (neki savet ?) i kablove (savet ?). I taman bi ga u nedelju upoznao sa rodjacima Obavezno mi javite kada je prvo sledece okupljanje, moram da dodjem! Ima da se zalije

BTW, voleo bih predlog za neku NGK svecicu sa masivnom centralnom elektrodom (imam svoje razloge )
                          Peugeot 205GT '89.

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Za svece i kablove,pozovi M .

Comment

Working...
                            X