Merac goriva kod renoa super 5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Merac goriva kod renoa super 5

Pozdrav svima,
    Posto sam danas izgubio oko sat vremena zezajuci se sa meracem goriva

i rasklopio ga na sastavne delove - ovo nije original ali je sistem identican

i ustanovio da je plovak tezak i da, kad ga posebno potopim u rezervoar sa benzinom, potone k'o da je od olova i vrlo sporo se podize na povrsinu jer materijel od koga je napravljen je, za mene, mnogo tezi nego sto bi trebao da bude. E sada ja sam dumal ( ) kako da mu doskocim i da ga olaksam a ujedno i da ga nateram da ima manju gustinu to jest da bude laksi od benzina da bi mogao da se brze popne na povrsinu i dosao sam do zakljucka da je moguce da ga busnem i da rupe zapusim????????

E tu je dilema sa kojim lepkom to da uradim ? Dali sa ARALDIT dvokomponentnim lepkom se to moze odraditi ili sa super lepkom. Nisam bas jak u tom delu hemije dali benzin rastvara te lepkove ili postoji neki specijalni lepak koga benzin ne moze da rastvara.
    Ako se neko bavio sa ovi stvarima neka mi napise sta moze a sta ne ili mozda ima neku bolju ideju.
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Jel ima neko ideju da ovo belo go*no
    olaksam da moze da pluta ili ti plovi jer sam pored ponovnog ciscenja pertinaksa po strani
    i posle ponovnog sklapanja dosao do zakljucka da se taj plovak verovatno napio benzina za ovih 22 godine da mu ne gine prepravka.

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Lici da je polistiren impregniran epoksi smolom. Po boji bi rekao.
      Ako je isto kao sto su plovci za ribarske mreze ili recimo ona mala motalica sto se mota na nju onaj najlon za pecanje sto se nekad kupovalo na moru zajedno sa udicom i olovom to je onda to.
      Drugim recima stiropor ali jako tvrd.
      Kad bi ti imao vremena da skroz pustis da se osusi taj plovak lepo olaksao bi ga znatno. A posle bi mogao da ga premazes ponovo epoksi smolom da ne bude porozan. Nezgodan je to posao ipak.

Comment

• Probisvet
        CBC Senator XXL
        • 07.06.2005
        • 423
        • FRANCUSKA

E to se zove dobra ideja ima da ga skinem i kako si rekao osusim pa cu da ga premazem aralditom to je epoksi dvokomponentni lepak, a ujedno i smola pa cu da vidim sta ce se desi kako kazu Pirocanci .

Comment

• Probisvet
          CBC Senator XXL
          • 07.06.2005
          • 423
          • FRANCUSKA

Danas sam ponovo izvadio merac i ono belo g*vno sam ibusio na cetiri mesta i osusio zatim zacepio rupe sa plasticnim cepovima i sa araldit lepkom zalepio i sa super lepkom naneo sloj zastite po celoj povrsini da bude nepropustan za benzin. I sada radi.

Comment

• elektro-retro
            CBC Član
            • 22.09.2008
            • 33
            • krusevac

imam ja da ti prodam plovak

Comment

• Probisvet
              CBC Senator XXL
              • 07.06.2005
              • 423
              • FRANCUSKA

HVALA, mnogo si daleko da mi se ne isplati da ga kupim.

Comment

Working...
              X