Zamena Katalizatora u Meganu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zvrondan
    CBC Početnik
    • 07.04.2008
    • 7
    • NS

Imam Megana 2003. 1.9dci. Trebao bih da zamenim katalizator. Originalini Renaultov kosta oko 600 evra. U servisu mi preporucuju opciju ugradnje univerzalnih. Da li ima neke razlike izmedju originalnih i univerzalnih? Da li neko moze da mi preporuci neki servis koji ih ugradjuje u NS (ili BG) a da su dobrog kvaliteta i ugradnje (znaci sa nekom garancijom)?

Hvala.
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Zamena Katalizatora u Meganu

A kakve probleme s autom imas, posto kazes da treba da se menja katalizator?

Comment

• Zvrondan
      CBC Početnik
      • 07.04.2008
      • 7
      • NS

Originally posted by Car
      Turbina je mi je bila otisla (trosila ulje) pa je bila na remontu. Izvestaj sa remonta je da je uzrok neki problem u izduvnom sistemu. Bio sam u auspuh servisu i rekli su mi da menjam katalizator. Kazu da se on ionako menja na 100k (moj megan ima 200k).

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Univerzalni katovi su ti od 50-70eur a moze ti ih ugraditi svaki auspuh servis...
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Zvrondan
          CBC Početnik
          • 07.04.2008
          • 7
          • NS

Originally posted by M-power
          Univerzalni katovi su ti od 50-70eur a moze ti ih ugraditi svaki auspuh servis...
          I jel ima tu neke klase, bolji - losiji? koji im je vek trajanja u odnosu na originalne?

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Originally posted by Zvrondan
            Originally posted by Car
            Turbina je mi je bila otisla (trosila ulje) pa je bila na remontu. Izvestaj sa remonta je da je uzrok neki problem u izduvnom sistemu. Bio sam u auspuh servisu i rekli su mi da menjam katalizator. Kazu da se on ionako menja na 100k (moj megan ima 200k).

Ja to ne bih tek tako menjao, zato sto takvo pravilo da se katalizator menja na tacno odredjenoj kilometrazi ne postoji - to je vec ovde na forumu apsolvirano.

Ja sam s lagunom napravio skoro 100 000 do sad (na satu pise da je presla oko 240 000, mada ko zna koliko ima stvarno), i ne vidim zasto bi se menjao katalizator tek tako ako sve radi normalno.

1.9 dci je poznat po crkavanju turbine, pun je internet primera, neces taj problem resiti zamenom katalizatora, kao sto, uostalom, niko i nije resio.

Kazes da su ti to rekli u auspuh servisu, a to mi bas i ne deluje kao preterano pouzdana varijanta za dijagnostiku i resavanje problema... Bolje neki renault servis koji se svaki dan susrece s meganima i ostalim renaultima.

Comment

• Zvrondan
              CBC Početnik
              • 07.04.2008
              • 7
              • NS

U Renault servisu (gde mi je i radjena turbina) su mi i rekli da proverim ili katalizator ili izduvni lonac.
              Da li sada znaci ako proverim nivo izduvnih gasova i ako su uredu da je katalizator ok i nije zapusen? Po meni motor sad radi dobro nema crni dim iz auspuha.
              Otici cu na merenje gasova.

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Pretpostavljaju da je doslo da smanjenja protoka, zato su rekli proveri cat ili lonce.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Zvrondan
                  CBC Početnik
                  • 07.04.2008
                  • 7
                  • NS

Merio danas izduvne gasove: 4.44, a gornja granica je 2.44. Tako da bih ipak zamenio katalizator.

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Originally posted by Zvrondan
                    Originally posted by M-power
                    I jel ima tu neke klase, bolji - losiji? koji im je vek trajanja u odnosu na originalne?
                    U pitanju su BOSAL-ovi katovi, mislim da je 2god garancija. Vek trajanja najvise zavisi od kvaliteta goriva i stanja motora.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

vidi, ako je turbina pustala ulje u izduv, onda je kat svakako vrisnuo.
                      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

A mozda bi trebao i interkuler da ocistis, ako je turbina pustala ulje.

Comment

• Ljubo
                          CBC Senator
                          • 18.10.2005
                          • 278
                          • Kraljevo

Jeste malo bajata tema, ali eto... da ne otvaram drugu slicne sadrzine.

Imam Xsaru Picasso 1.8i 16v 2002.g. i zimus je crkao katalizator (dok sam bio na putovanju u Bugarskoj pa mi ga braca Bugari izvadili i samo cevku ubacili).

Sada mi se desava da recimo prilikom neke konstantne brzine od pola minuta-minut pa nakon nagog pustanja pedale gasa, desi se ponekad da auto `zabrunda` u predelu auspuha. Znaci, ne bruji, ne cuje se u voznji, ali samo ponekad u ovim trenucima.
                          Majstor mi usput rece da mi se i neke druge sitnice desavaju zbog nedostatka katalizatora.

Jedan lik koji uvozi krseve i prodaje ih u delove mi nudi neki polovan (nije originalan za moj auto) za 70eur plus ugradnja.

Sada prvi put cujem za ove univerzalne...

To mi lici na bolju varijantu, sta vi mislite?
                          Moze li neka kontakt informacija gde mogu da ih nadjem...

Hvala unapred,
                          Ljubo
                          Kraljevo

Comment

• bogyb
                            CBC Član
                            • 08.06.2007
                            • 19
                            • Beograd

U BG ima servis Novak u Juznom bulevaru.Valja slovenacke izduvne sisteme i katalizatore.Kod njega je kopija originala 200e sa ugradnjom.

Comment

• Ljubo
                              CBC Senator
                              • 18.10.2005
                              • 278
                              • Kraljevo

Hvala na informaciji.

U medjuvremenu sam pronasao Bosalov univerzalni za cca 50eur i 2 godine garancijom, sto mi u ovom trenutku vrsi posao.

Moze nekom koristiti informacija da ima i Walkerovih univerzalnih katalizatora kao i MagnaFlow.
                              Cene su im nesto vece sa manjom ili diskutabilnom garancijom.

Comment

Working...
                              X