Nema potrebe za izvlacenjem pumpe, bar ne za sad.
Renault laguna I
Collapse
X
-
problem duuugog verglanja je bio taj sto nije bacao struju(kao sto sam opisao u jednom od prvih postova).Na kraju je nadjeno da je jedna od zica koje idu na bobinu istrulela ili sta vec i nije davala kontakt pa je to sanirano i za sada sve radi a za dalje cemo videti.Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Re: Renault laguna I
Pomoc prijatelji, majstor je mojoj Laguni nasao kvar i rekao moram da menjam pumpu za gorivio. Kako je rekao zbog toga sto pumpa ne drzi ogovarajuci pritisak i kad auto ne radi (valjda 0.5) vec je na 0, moj auto tesko pali tj. dostize vrednost 1. Naveo je da ce to da me kosta oko 9.000din+ruke, pa ja sad pitam da li se radi reparacija pumpi ili gde bi bilo zgodno kupiti novu ako bas mora. Sve je to kazu zbog voznje na gas.
Comment
-
-
Re: Renault laguna I 1,6 16v 99.god fabricki plin
Pre 20 dana mi iscrpeo akumulator i ja ga onda prespajao i upalio na kablove.Vozao tako isve normalno.Od pre 7 dana opet iscrpeo akumulator(nije paljen dva dana), ja opet na kablove i opet upali i vozao ga tako sat vremena da dopuni akumulator i dosuo 20l benzina i sve je radilo i prebacivanje na plin i voznja na plin (pali samo na benzin).Parkiram ga I posle pola sata on nece nikako da upali.Dam kontakt ono sve svetli na tabli i iskljuci se sve osim lampica za akumulator i stop,i konstantno radi vergla a nece i trese motor.Ja izvadim akumulator i stavim na punjenje 24h.Ujutru vratim akumulator a ono isto nece nikako da upali,dam kontakt ono sve svetli na tabli i iskljuci se sve osim lampica za akumulator i stop i konstantno radi vergla a nece i trese motor.Probam opet na kablove al nista, onda na guranje i on upali i vozio tako i prebacivao na plin isve ok.Parkiram i vec posle 10 minuta opet ista prica , opet guranje i on upali al dosta teze.Onda sam ga samo vozio na benzin i sve ok,i uvece pali i radi.Ujutru opet upali i radi itako dva dana treci dan palio super i tako 5-6 stanem negde 10 min,sve ok.Parkiram onda kod prodavnice i posle 10 min on nece isti problem.Posle pola sata on opet upali 5-6 puta zaredom i kad pali on pali iz cuga bez verglanja.Parkirao i probao sve ok 5-6 puta zaredom palio,gasio.jedino mi pri voznji u 4 brzini na 50km secnuo i trznu dva puta jace.Onda ga nisam palio 15h i ujutru on upali al uz duze verglanje i onda sve ok 5-6 puta zaredom.Merio onda akumulator u radu 13,8V sat vremena 12,32V.I ceo dan sve ok,palio, gasio 20 puta.Sutradan pali odmah, vozio pola sata gradske voznje,parkirao jedno 20 min,upalio opet normalno al kad sam krenuo jedno 200metara on se sam ugasi.Ja na kljuc ono isti simptomi.Pa posle 5min upali pa krenem 500 metara pa opet isto ,pa opet upali i odvezo sam se do kuce.uvece je palio normalno i ujutru i otisom kod majstora sve pali ko lud i prebacuje na plin i radi.Ostavio mu i njemu se desilo uvece.On sumnjao na senzor radilice promenio nov al isto i onda on kaze da je utvrdio da je kompjuter za plin.Eurogas kompjuter,Landirenzo uredjaj Holand sistem,lambda kontrol.Cudno mi da taj kompjuter ima veze i kad auto radi samo na benzin.Sta da radim?
Comment
-
-
Re: Renault laguna I
Imam problemcic sa lagunom.Dok vozim auto,kazaljka kilometar sata se igra tj.skoci malo na vecu brzinu pa se vrati pa tako opet igra pa se vrati,sto za posledicu ima i menjanje brojeva na bord kompu.Juce mi se cak upalila i lampica za injection.Kad sam iskljucio i ponovo startovao auto,ta lampica vise nije svetlela i nije prijavljivao gresku ali je kazaljka i dalje igrala s vremena na vreme.Dok auto stoji u mestu,kazaljka miruje,kad krene i dok je u pokretu,ovo se desava.Sta bi moglo da bude,zna li neko?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
Comment