RENAULT Megane II 1.4 - pali se zuta lampica check injection

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • smile84
    CBC Početnik
    • 24.11.2008
    • 8
    • nis

RENAULT Megane II 1.4 - pali se zuta lampica check injection

Posedujem Megana extream 2008 god. i imam sledeci problem: Prilikom voznje preko 4000-5000 obrtaja u bilo kom stepenu prenosa pali mi se zuta lampica koja oznacava nesto protiv zagadjenja zivotne sredine, a na displeju mi se ispisuje poruka check injection. Nakon paljena lampice motor pocinje da se gusi i da se "trese". Automobil je naravno u garanciji ali ovlasceni servis ne moze da mi resi problem vec par puta. Dijagnostika izbacuje da je greska u izduvnom sistemu a majstori iz servisa su zamenili racunar ubrizgavanja i ponovo se isto ponasa. Bacena je sumnja i na katalizator, ali kada su hteli da probaju auto bez auspuha on nije imao snage da vuce.
    Rec je o motoru 1.4 100KS.
    Ako neko zna sta da radim neka mi javi
    Unapred hvala !!!
  • darko-sice
    CBC Senator
    • 01.11.2005
    • 200
    • Aleksinac

Da odes kod njih i da ne izlazis iz servisa dok ti nerese problem jer je to velika SRAMOTA od njih....kazi mi,gde je servis....
    POZDRAV

Comment

• smile84
      CBC Početnik
      • 24.11.2008
      • 8
      • nis

Nis. Ma oni su jako korektni, cak su mi dali i Daciu Sandero da se sluzim dok ne rese problem.

Comment

• Keketarac
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2007
        • 588
        • Novi Sad
        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Re: Megane problem!!!

Originally posted by smile84
        Posedujem Megana extream 2008 god. i imam sledeci problem: Prilikom voznje preko 4000-5000 obrtaja u bilo kom stepenu prenosa pali mi se zuta lampica koja oznacava nesto protiv zagadjenja zivotne sredine, a na displeju mi se ispisuje poruka check injection. Nakon paljena lampice motor pocinje da se gusi i da se "trese". Automobil je naravno u garanciji ali ovlasceni servis ne moze da mi resi problem vec par puta. Dijagnostika izbacuje da je greska u izduvnom sistemu a majstori iz servisa su zamenili racunar ubrizgavanja i ponovo se isto ponasa. Bacena je sumnja i na katalizator, ali kada su hteli da probaju auto bez auspuha on nije imao snage da vuce.
        Rec je o motoru 1.4 100KS.
        Ako neko zna sta da radim neka mi javi
        Unapred hvala !!!
        Normalno da nece da radi bez auspuha, kad ne dobija signale sa lambda sondi.

Da nisi ti slucajno sipao obican (olovni) benzin?

Ako ti ne rese problem, menjaj servis, ima ih bar kao sitnih svetaca!

Comment

• smile84
          CBC Početnik
          • 24.11.2008
          • 8
          • nis

Poceli smo da se vredjamo :-) Ma jooook, posle havarije kada je pumpadzija sipao dizel drugu umesto bezolovnog vrlo sam oprezan!

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by smile84
            , ali kada su hteli da probaju auto bez auspuha on nije imao snage da vuce.
            !
            Jel su oni ozbiljno u ovlascenom servisu probali da pale auto bez auspuha?

Zasto je menjana centrala ubrizgavanja?Probali su ili su dosli do zakljucka da nije ispravna?
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• smile84
              CBC Početnik
              • 24.11.2008
              • 8
              • nis

Zamenili su racunar ubrizgavanja i auto je radio normalno mesec dana . Danas su me zvali i rekli su da ce sutra da zamene pumpu za gorivo. Aj da vidim i to cudo :-)

Comment

• Keketarac
                CBC Senator XXL
                • 01.09.2007
                • 588
                • Novi Sad
                • Seat Ibiza 1.2 TSI

Imam utisam da doticni serviseri nemaju pojma o cemu se radi i da ce menjati jedno po jedno dok ne ubodu

Comment

• smile84
                  CBC Početnik
                  • 24.11.2008
                  • 8
                  • nis

Auto je na zahtev fabrike prebacen u NS u Renault-ov centar za obuku mehanicara. Za to vreme vozim Daciju Sandero koju sam dobio od servisa. Nadam se da u NS-u nece uspeti da porave auto i da konacno dobijem novo vozilo.

Comment

• Tihomirce
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2008
                    • 443
                    • Arandjelovac

Komšija ima sličnih problema sa meganom(isto 1.4) i u servisu su ustanovili da je u pitanju katalizator ,
                    auto nema ni godinu dana , u servisu kažu da je jedinstven slučaj ,
                    i sad čekaju da stigne katalizator iz Francuske jer ga nigde nema na lageru
                    zameniće ga o njihovom trošku a košta 800e

Comment

• smile84
                      CBC Početnik
                      • 24.11.2008
                      • 8
                      • nis

Kod mene su probali katalizator. Molim Boga da ga ne poprave jos 20 dana i da dobijem nov auto.

Comment

• Tihomirce
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2008
                        • 443
                        • Arandjelovac

Držim ti palčeve da uspe ,
                        njemu su rekli da je prvi a možda i poslednji kome ce zameniti katalizator ,
                        po njihovim rečima najmanje sedam godina treba da služi bez ikakvog problema ,
                        moguće da je neka loša serija u pitanju .

Comment

• smile84
                          CBC Početnik
                          • 24.11.2008
                          • 8
                          • nis

Ovaj moj problem su pustili kroz mrezu svih ovlascenih servisa na prostorima bivse Jugoslavije, i niko nije imao takav problem. Dolazio je covek iz Renaulta iz Francuske da ga pogleda i opet nista. Prebacili su ga u NS u centar za obuku servisera zbog softvera za dijagnostiku koji se redovno azurira . Eh, a tako je bio lep Megan. Zlatna bez boja, alu felne, digitalna klima... Ako mi ponude zamenu , definitivno cu da doplatim za 1.6 110 Ks

Comment

• premieracing
                            CBC Član
                            • 13.02.2007
                            • 41
                            • Novi Sad, sad
                            • Lex.is200

I shta bi?

Ja mogu da ti proverim ako je auto jos u NS dali rade nesto na njemu...

Comment

• smile84
                              CBC Početnik
                              • 24.11.2008
                              • 8
                              • nis

Nisu mogli da ga poprave i treba ovih dana da odem da narucim novi auto. Gazda mi je nagovestio da mogu da uzmem Megana III bez doplate. Javljam sta je bilo cim se budem video sa gore navedenom osobom

Comment

Working...
                              X