Problem sa rezoniranjem zupcastog kaisa Logan 1.4MPI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ppejic
    CBC Član
    • 09.09.2007
    • 75
    • Dornbirn-Nis

Problem sa rezoniranjem zupcastog kaisa Logan 1.4MPI

Ovako,

pored cuvenog defekta curenja ulja na poklopcu zupcastog http://daciafanclub.6.forumer.com/viewtopic.php?t=447 (da ne bih objasnjavao), kod pojedinih vozila se javlja problem rezoniranja zupcstog kaisa
    Pri dodavanju gasa zazvrci na nekih 1200rpm, pri oduzimanj na oko 1750rpm. Na ostalom broju obrtaja blago prede, sa kratkotrajnim poajcavanem i smanjivanjem, ali jedva primetno (kada kao hipohondar naculjis usi).
    Elem, bio sam u oba niska ovlascena servisa. Prvi rekli da se cuje motor ler gasa, TESKA NEBULOZA, a drugi potvrdili da se radi o zupcastom, ali "nema potrebe da se dira, takva su fabricka podesavanja" je bio odgovor.
    Auto je presao 4000km.

Zanima me koliko je ovo realno opasno, jer se kais ocigledno malo opusti jer se pomenuta pojava javlja samo kada je motor zagrejan.

Kako da se izborim sa ******ma u ovlascenim servisima?

Peja
    LOGAN 1.4 MPI Preference + AC
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Problem sa rezoniranjem zupcastog kaisa Logan 1.4MPI

Nije neobična situacija da se čuje zupčasti kaiš....lično nisam imao to iskustvo sa Loganom ali na pojedinim vozilima sam problem rešavao posebnim sprejom za kaiševe(uglavnom se koristi za klinaste i PK kaiševe)......verovao ili ne na jednoj Astri sam prsnuo malo WD-40 po zupčastom kaišu(nov novcijat Continental a zviždi "ko nekad u 8") i rešio problem....e sad pošto je tvoj Logan nov treba mu dati malo vremena da sve legne na svoje mesto.Ipak traži da ti u radnom nalogu stave to kao napomenu.....ako rikne zupčasti da imaš napismeno da su ti rekli "kako je to normalno"...pozdrav!

NE PRSKATI NI JEDAN KAIS NA AUTOMOBILU NIKAKVIM SPREJEVIMA,da ne bi rizikovali velika ostecenja motora

Comment

• ppejic
      CBC Član
      • 09.09.2007
      • 75
      • Dornbirn-Nis

Zupcasti se ne cuje nesto posebno u radu i to je OK. Ali on zarezonira kako sam opisao sa zvukom kao da struze u nesto plasticno!U servisu su mi rekli da teram do prvog "redovnog servisa", pa ako se i onda cuje preduzece nesto. "znate, kod svih se cuje to, kod nekih izrazenije a kod nekih ne" .

Mislim....te onaj ko ti dade dozvolu!

Peja
      LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

........pa što se onda sekiraš?.....teraj onda do 1.servisa,ionako ti je garancija 2 godine........pozdrav!

Comment

• Doca
          CBC Početnik
          • 31.05.2009
          • 1
          • Srbija

Vozim Daciu Logan MPI 1.4 restilizovan, 6 meseci prešao sam 14000 km do sada mi se nije pojavljivao taj problem međutim nakon jedne kraće vožnje autoputem začulo se neko čudno zviždanje iz motora . Zvuk je dopirao od zupčastog kaiša. Ćitao sam vaše komentare. Ipak mislim da je savet ok da se ide u servis i otvoriti radni nalog. Ipak to je crno na belo.

Comment

Working...
          X