406 2.0 Hdi trese na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milenko
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 75
    • Beograd
    • Reno Megan 3 1,5 dci

Re: 406 2.0 Hdi trese na leru

Moguci problem je neispravna remenica za klinasti kais koji pogoni alternator , servo i klimu.
    To nije obicna remenica kao nekada vec unutra ima sistem federa i amortizera koji ublazavaju trzaje prilikom
    ukljucenja klime.
    Ako su federi unutra stradali onda se povremeno primeti trzanje motora , na primer na semaforu kada je auto inace miran.
    Meni je stradalo na 110.000 km .Ako se nastavi dalje bez popravke pocece da ispadaju metalni delici iz remenice i bolje je ipak
    zameniti je .Cena je bila oko 140 Evra kod Verana plus radovi.

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Ha, Milenko, mozda je ovo dobar trag.
      Meni se raspao "nosac remenice" (tako ga je nazvao majstor), srecom, bez posledica. Inace, taj deo jeste "povezan" sa PK kaisem i kompresorom klime.Zamenjeno je, ali su simptomi i dalje isti. Ajd bas cu ovih dana da odem i da zamolim coveka da mi pogleda to, i da mi kaze da li je to to, ili je nesto drugo. Nije zgoreg da odem da pogleda.

Comment

• Crush
        CBC Član
        • 06.09.2008
        • 41
        • Bgd

Originally posted by kilimaker
        Mislim da iskusan dijagnosticar moze prilicno da kaze.Prilikom dijagnostike moze da se vidi kakav je protok kroz dizne u raznim rezimima rada ,dali je protok ujednacen kroz sve dizne i sl...
        Takodje moze da bude cak i pumpa goriva koja hoce da pravi slicne probleme .
        Da li si cistio dizne i koliko je presao motor?
        nisam cistio i presao je 118000 idem do majstora ovih dana pa javljam sta je bilo hvala na pomoci

Comment

• kilimaker
          CBC Član
          • 17.02.2009
          • 31
          • PIROT

Molim te kad odes pogledaj te protoke kroz dizne ,mene licno interesuje koje ces parametre dobiti ,hteo bih da to uporedim sa onim sto je kod mene ,da eventulano izvucemo neki zakljucak .
          Ovo sa ovom remenicom radilice je isto jako interesantno ,javlja se kao problem ,gledao sam i na stranim forumima .
          Neznam samo kako se manifestovalo to kod ljudi koji su je menjali.
          Ja sam sumnjao na protokomer, kod mene je slican problem (vidi se otvorena tema blizu tvoje u problemima),zamenio sam ga ... no o tome je vec pisano u toj rubrici...
          Cak sam sumnjao na pumpu goriva posto mi se to desavalo povremeno na mondeu 2002 tdci ...

Comment

• malivuk406
            CBC Senator XXL
            • 04.04.2007
            • 490
            • Nbg

nema veze protokomer sa tresenjem...
            dizne nema sanse da su otisle posle 120k... mislim, naravno da ima, ali nelogicno mi je, posto su moje bile kao nove do skoro, sad je jedna pocela da z...
            remenica bi mogla da bude... a nosac motora moze da utice i na tresenje na leru, zavisi koji je...

Comment

• kilimaker
              CBC Član
              • 17.02.2009
              • 31
              • PIROT

[quote="malivuk406"]nema veze protokomer sa tresenjem...
              dizne nema sanse da su otisle posle 120k... mislim, naravno da ima, ali nelogicno mi je, posto su moje bile kao nove do skoro, sad je jedna pocela da z...
              remenica bi mogla da bude... a nosac motora moze da utice i na tresenje na leru, zavisi koji je...[/quote

Slazem se sa ovim ,to je kao i ovaj moj problem sitna stvar ,sve radi ali uvek opominje da mozda nesta ozbiljnije sledi.
              To je kao kamencic u cipeli ,hodas ali te stalno zulja i nervira ,ne da ti mira ...

Comment

• depe
                CBC Član
                • 30.05.2008
                • 41
                • Kraljevo

I meni peugeot trese na leru mada se pre to moze nazvati neko cimanje drmne se ceo auto.Remenica na radilici zamenjena. S obzirom da svima nekad trese nekad ne razmisljo sam da mozda nije u pitanju potenciometar gasa i to u krajnjem polozaju jel tu najvise stoji i odatle uvek krece pa ponekad bas nema savrsenu vrednost koju bi trebaao imati
                Peugeot klub Srbija
                Marketing Manager

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Vidi, meni ovde pre mirisi na neku stvar koja je vezana sa necim poput remenice, nosaca, jer nam je simptom isti na HDI i na benzincima. Nekako da se potrefe iste nesavrsenosti na dva razlicita sistema ubrizgavanja/potenciometra, tesko... Ne kazem da je nemoguce...

Comment

• depe
                    CBC Član
                    • 30.05.2008
                    • 41
                    • Kraljevo

Sto se tice remenice na radilici velika je razlika izmedju dizela i benzinca jer na benzincu ona traje dva ili cak i tri puta duze nego na dizelu a ista je. A sumnja mi je pala na potenciometar jer i u toku voznje kad vozim nekom odredjenom brzinom i treba mi veoma mali gas da je odrzavam na odredjenom polozaju gasa pocne to isto da se oseca i malim pomeranjem poluge gasa nestane. Mada mi je malo ostecen nosac motora onaj na sredini do kabine kupio sam ga vec tri meseca mi stoji u autu videcu da odem do majstora da mi konacno zameni ali mislim da nije do njega. Remenica kad ode to se nas dobro cuje i ima vecih vibracija pre nego sto se raspadne
                    Peugeot klub Srbija
                    Marketing Manager

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Originally posted by CikaKure
                      - drage volje bih platio za uslugu istom.
                      Koliko vredi jedan takav pregled po tvom misljenju?
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• kilimaker
                        CBC Član
                        • 17.02.2009
                        • 31
                        • PIROT

Gavro ,
                        evo ja kao prva riba naudici kolko kosta takav pregled kod tebe za xantia hdi 110ks ,i u kome delu Begrada se nalazite?

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Originally posted by gavra
                          Originally posted by CikaKure
                          - drage volje bih platio za uslugu istom.
                          Koliko vredi jedan takav pregled po tvom misljenju?
                          Posto me pitas kao da smo na pijaci - da probam da odgovorim u malo drugacijem maniru:
                          - Ako taj ko vrsi takav pregled NE utvrdi kvar ili postavi dijagnozu koja nakon zamene/popravke ne otkloni simptome zbog kojih sam dosao - ne vredi nista. Sta vise taj neko bi jos trebao da snosi sve troskove koje je prouzrokovao zbog zamene dela ili delova koje eventualno predlaze da se zameni, podesavanja ili stelovanja koje je predlozio, a koje sam ja po njegovom predlogu platio, plus nadoknada za moje vreme i troskove.
                          - Ako taj ko vrsi takav pregled utvrdi kvar ili da dijagnozu koja nedvosmisleno i jednoznacno omogucava otklanjanje simptoma zbog kojih sam dosao - vredi tacno onoliko koliko vremena, i samim tim i svog znanja, taj neko potrosi, prema nacinu na koji sam naplacuje svoje usluge. Da li naplatu vrsi po radnom satu, pausalno ili na neki treci nacin, njegova je stvar.

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

@ cikakure
                            Ukucaj u search CIJENA DIJAGNOSTICKOG SERVISA,procitaj svih deset strana pa onda natenane odgovori,ako si raspolozen.

Originally posted by kilimaker
                            Gavro ,
                            evo ja kao prva riba naudici kolko kosta takav pregled kod tebe za xantia hdi 110ks ,i u kome delu Begrada se nalazite?
                            Nije ponudjena usluga,forum ne sluzi za to.
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Gavro, provitao sam predlozenu temu - svih 10 stranica, i verovao ili ne, i dalje stojim na istom stanovistu kao i pre citanja. Mislio sam da cu naci nesto spektakularno tamo, ali nisam - stoga te molim da procitas moju prethodnu poruku u ovoj temi, i to vrlo pazljivo. Takodje te molim, da mi na privatnu poruku ili ovde posaljes neki kontakt, obzirom da ti web site iz potpisa ne radi.

Comment

Working...
                              X