Kupio sam pezo 206 '99 godiste,1.100 cm3 i na dijagnostici mi nasli sledece greske:
1.Lambda sonda polu neispravna-previse obogacuje smesu benzinom
2.Senzor temperature motora daje laznu informaciju kompjuteru o temperaturi motora(stalno pokazuje 55 stepeni,a stvarna temperatura motora je 80 stepeni)
3.Ne radi obrtomer,navodno davac signala obrtomeru
E sad me interesuje gde se nalaze ovi delovi na motoru(za lambda sondu znam gde je),i kolika im je otprilike cena.Majstor mi je trazio 110 eura da resi lambda sondu i senzor temperature.
Jos da pitam,sme li da se skine akumulator,tj. da auto ostane bez napajanja odnosno kompjuter?
1.Lambda sonda polu neispravna-previse obogacuje smesu benzinom
2.Senzor temperature motora daje laznu informaciju kompjuteru o temperaturi motora(stalno pokazuje 55 stepeni,a stvarna temperatura motora je 80 stepeni)
3.Ne radi obrtomer,navodno davac signala obrtomeru
E sad me interesuje gde se nalaze ovi delovi na motoru(za lambda sondu znam gde je),i kolika im je otprilike cena.Majstor mi je trazio 110 eura da resi lambda sondu i senzor temperature.
Jos da pitam,sme li da se skine akumulator,tj. da auto ostane bez napajanja odnosno kompjuter?
Moj motor je TU1JP,a senzor se nalazi sa desne strane poklopca ventila,zelene je boje i veoma se lako menja(kljuc 19 mm).
Comment