problem peugeot 106 rally 1.6 8v slabo vuce i gusi se.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gougou9787
    CBC Početnik
    • 12.04.2009
    • 2
    • beograd

problem peugeot 106 rally 1.6 8v slabo vuce i gusi se.

ljudi treba mi pomoc auto mi slabo vuce i kada je hladan i kada se ugreje samo kada je topao hoce i da stane odnosno desavalo mi se kada se ugreje i kada mu stisnem gas uopste nece da ga primi nego se naprosto gusi i ugasi se .ali pali bez problema posle ali pono vo se to desava.
    ili ima jos kada ga vozim desava mi se da negde izmedju 2-3000 obrtaja puca cini mi se kao u auspuhu i tada nece da povuce nego stuca. a naprimer kada probije 3500 obrtaja onda krene normalono. znaci gde god da sam bio nisi imali pojma sta je. zapalicu ga.
    pomagaj te
  • bogyb
    CBC Član
    • 08.06.2007
    • 19
    • Beograd

Re: problem peugeot 106 rally 1.6 8v slabo vuce i gusi se.

Sta kaze dijagnostika? Za dalje podrazumevam da je odradjen servis,svecice,filteri itd.Evo ovako ,ako nisi terao na dijagnostiku mada je vrlo preporucljivo,resetuj ECU.To ces uraditi tako sto skines minus klemu sa akumulatora.PAZNJA!!! Ako imas kod kljuc gledaj kako ces.Bolje pitaj nekoga sta se radi u tom slucaju.Ja ga na mom autu nemam pa nemam tih z.... Elem ,ostavis auto tako 10-tak minuta,zatim vratis klemu,upalis auto,upalis velika svetla,ventilator na max i pustis ga da se zagreje,dok se ne ukljuci ventilator.Onda provozaj pa vidi ima li razlike.Ako nema onda,proveri ima li curenja vakuuma.Zna da se probusi-pokida crevo za MAP senzor.Ako nije,teraj na ultrazvucno ciscenje brizgaljki,najbolje je da uradis to negde gde imaju i peugeot dijagnostiku-sve o istom trosku.Trebalo bi da pomogne.Znam servis u Zemunu koji ima sve to,ako hoces dacu ti tel,pisi mi na PP.Obavezno trazi da ti izmere kompresiju i pritisak pumpe za gorivo.Meni to nisu uradili,malo je veca zaj.....cija za njih,ali tebi s glave moze da skine dosta problema.
    Ceo put sam i ja presao,auto mi se slicno ponasao,naravno dijagnostika nije prijavljivala gresku,majstora mrzelo da ulazi detaljnije u problem.Kod mene je bio crkao regulator pritiska goriva,mada ne mora da bude slucaj kod tebe.Pozdrav.

Comment

• bogyb
      CBC Član
      • 08.06.2007
      • 19
      • Beograd

Opet ja.Setih se necega.Vidi bobinu,mozda je ona.Sagemove bobine su generalno sheet,desavalo se da crknu i da zeznu drivere u ECU.Ako je ona i ako je menjas nikako ne uzimaj opet sagem.Javi sta si uradio.
      Generalno bi trebalo otvoriti rubriku na forumu sa resenim problemima.Kvar-dijagnoza-resenje,bilo bi preglednije za ostale clanove foruma.Ovako,svi su dobronamerni i hoce da pomognu,pa se pravo resenje problema izgubi u gomili postova.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Podržavam predhodni post u celini.

Comment

• gougou9787
          CBC Početnik
          • 12.04.2009
          • 2
          • beograd

Originally posted by Stratos
          Podržavam predhodni post u celini.
          e hvala na predlozima javicu sta sam uradio. menjao sam vec regulator pritiska goriva, dijagnostika nista ne pokazuje.

Comment

• bogyb
            CBC Član
            • 08.06.2007
            • 19
            • Beograd

Evo korisnog linka za sve vlasnike Rallye-a: http://www.106rallyeforum.com/forum2008/forum.php.Kad mu resis sve decije bolesti ipak je to dobar auticNaravno,javi sta si uradio,treba da se ispomazemo.

Comment

• TurboCharger
              CBC Veteran
              • 30.05.2007
              • 153
              • BG, Resnik

Ja sam imao problema sa Citroen Xsarom 1.6, isto, gusila se i gasila se i zamenio sam lambda sondu i bobinu i sad ok to je, garant !

Comment

Working...
              X