Pre nedelju dana kupio sam pežo 206 1.1 44 kW 1998 godište.Prvi utisci o autu su zadovoljavajući s tim što mi se povremeno gasi na leru.Bio sam na dijagnostici u servisu i tamo su mi rekli da je sve u redu.I dalje se javlja isti problem.Molim Vas za pomoć!
Pežo 206 1.1 gasi se na leru
Collapse
X
-
Re: Pežo 206 1.1 gasi se na leru
Proverio sam i nigde ne vuče falš vazduh.Pojavio se novi problem.Prilikom startovanja motora motor radi na 2500 obrtaja dok dva-tri puta ne pritisnem papučicu gasa a onda se rad motora normalizuje.Dali neko zna jel može motorčić ler gasa da se servisira ili mora da se kupi nov,i dali može da se nađe polovan?
Comment
-
-
Kupio sam motorčić ler gasa (polovan) i zamenio ga.Sada, kada startujem motor radi u leru normalno na nekih 1000 obrtaja dok ne dostigne radnu temperaturu od nekih 70 stepeni, onda ler gas ode na 4000 obrtaja.Kada ugasim auto i ponovo startujem opet radi normalno na 1000 obrtaja dok ne pritisnem papučicu gasa a onda opet ler gas skoči na 4000 obrtaja.Dali postoji više tipova motorčića ler gasa ili je možda problem nešto drugo?
Comment
-
-
Ne moze samo da se stavi potrebno je uraditi setovanje,odnosno ne mozes sam ,mora servis,procedura je malo dosadna i ne znaju svi da je odrade ali bez nje nista.I nije samo nakaci na skener i resetuj vec se radi pravo starinsko setovanjePoslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
Originally posted by dandzamanalo fensi lik ,objasni se
nisu svi tako ....pametni kao ti
vidis meni su neki "majstori" rekli da kod mene (1.6 8v) netreba da se setuje. Kolika je realna cena za to setovanje? I naravno jel i kod mene treba da se setuje kad bi uzeo novi ili polovan?
Comment
-
-
Vidi ja u 3 skenera imam reset i setup,cak i posle zamene pumpe(goriva) ili ciscenja dizni je potrebno odraditi setup ili learn proceduru.
Neki mogu sami nekima je potrebno externo napajanje 4,5V da bi se zavrsila procedura.
1.6 16V ili NFU nije potrebno setovanje vec samo kontakt 30sec,bez dodavanja gasa i to samo ako je drive by wire(motorizovan gas) ako je sa TPS i sajlom onda je potrebno i njemu.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
Comment