Citroen C4 1.6 16v 2005 gasi se u voznji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolaf7
    CBC Veteran
    • 23.12.2007
    • 181
    • beograd

Citroen C4 1.6 16v 2005 gasi se u voznji

I to samo danju, kad vozim kroz spic desetak minuta pa se dobro zagrije, kad pustim gas dok drzim kvacilo( da bi kocio u guzvi ili promijenio brzinu) ponekad mu obrtaji potonu ispod 800rpm i ugasi se....zapalio bi ga koliko me nervirao ovih dana. Znaci ugasi se bar jednom u 2 minuta i to jos pazim i lagano otpustam gas.
    Benzinac, 45000 presao

Nije to novo, u martu mi je to radio i izbacivao depolution fault, na kompjuteru kaze map senzor i zamenim ga novim original iz njemacke. Sad opet, nekoliko dana se samo gasio jos gore nego pre a juce i danas je poceo da izbacuje istu gresku. Zakacimo ga na komp i kaze map senzor daje pogresne informacije
    I to bas sad kad mi ne radi ventilator od klime...

E sad, dokle? Mislim ne mogu ja tako svakih mjesec dana kupovat novi map senzor 60e+dijagnostika itd. Sta moze da mu smeta? Ima li veze to sto pocne da brljavi samo kad je motor bas vruc? A kad pocne, dok se dobro ne ohladi nema mira
    If God rides a Harley............
    The Devil rides a Duke!
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Citroen C4 1.6 16v 2005 gasi se u voznji

A da li ste proverili MAP senzor pre nego sto ste ga zamenili?
    To sto kaze kod da je MAP neispravan ne znaci da je to istina vec da ECU misli tako,e sad tek se radi dijagnostika da se vidi zasto misli da je neispravan MAP.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

map senzor 60 E? Nekako mi to dodje malo, za druge marke vozila obicno je 200 E pa navise, al dobro, mozda je za Citroen drugacije?
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Mislim da je problem sa step-motorom za regulaciju praznog hoda ("ler-motorčić").
        Probaj da očistiš step-motor (motor za regulaciju vazduha praznog hoda). Nalazi se na levoj strani motora,odmah do prigušnog leptira i lako se skida i namešta.
        Greška MAP senzora je u ovakvim slučajevima posredna, jer se pri puštenoj pedali gasa i blokiranom(zatvorenom) step-motoru drastično spušta pritisak u usisnoj grani. Posledica je gašenje motora.

Drugi razlog može da bude neispravnost jedne ili više benzinskih dizni, a to se vidi na dijagnostici kao prebogata ili presiromašna smeša(napon LAMBDA sonde).To možeš da izmeriš samostalno pomoću običnog unimerarovuci do kabine 1 žicu koju ćeš zakačiti na CRNU žicu sa gornje lambda sonde i na jednu pipalicu unimera. Drugu pipalicu veži na masu i stavi instrument na naponsko područje 2V. Zamoli nekoga da vozi auto dok posmatraš napon na unimeru.
        Šablon je sledeći:
        -U konstantnom režimu vožnje i u leru napon treba da brzo varira od 0 do 1V (npr 0,12 do 0,89V)
        -Pri kočenju motorom, iznad 1600 0/min napon treba da bude skoro 0V (cut-off) a pri stabilizaciji do praznog hoda treba da varira napon kao u konstantnom režimu. Obrati pažnju koliki je napon kada se motor ugasi pa napiši ovde, da idemo dalje...

Treći razlog može da bude falš-vazduh (proveri prskanjem "START SPREJ"-a oko u****), mada je ovo teško izvesti oko ovog motora jer je nepristupačan i natrpan...

Četvrti razlog može da bude neispravan ECU i tu moraš da se obratiš nekom servisu.

S obzirom da se gašenje dešava dok je motor vruć a prestaje kad se dobro ohladi, problem može da bude i sa senzorom temperature motora (linija ECU-kablaža-senzor), i tu može da ti reši problem neki pismen dijagnostičar.

Probaj pa napiši šta si uradio.
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• nikolaf7
          CBC Veteran
          • 23.12.2007
          • 181
          • beograd

Imao sam problema sa step motorom na pezou 106, ali on kad j*** to radi i danju i nocu....hvala na iscrpnom odgovoru ali nemam ti ja pojma gde mu je lambda sonda itd...
          The Devil rides a Duke!

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Senzor obrtaja na radilici ili ler motor,nesto od toga ne valja.
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by nikolaf7
              Imao sam problema sa step motorom na pezou 106, ali on kad j*** to radi i danju i nocu....hvala na iscrpnom odgovoru ali nemam ti ja pojma gde mu je lambda sonda itd...
              Nema na čemu.
              Problem je takve vrste da zahteva odlazak u servis i kao što su kolege napisali traži vreme da se greška otkrije i otkloni.
              Verovatno je neka ******ština u pitanju, nadam se da nije crcnuo ECU, koji je najskuplji.
              Kada izabereš servis, ostavi auto i svoj broj telefona da te pozovu kad bude gotovo i samo ih pusti da na miru rade.

Pozdrav i srećno!
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• nikolaf7
                CBC Veteran
                • 23.12.2007
                • 181
                • beograd

Ma nije u problem u odlasku u servis, svracao sam par puta a zakazao sam za pon da ostavim auto da ga natenane pregledaju. Nego sam se ufrcio da opet nece nista naci, ko da su gremlini u njemu
                The Devil rides a Duke!

Comment

• nikolaf7
                  CBC Veteran
                  • 23.12.2007
                  • 181
                  • beograd

Izgleda da gubi struju...ocistili neke kontakte i sad ga vozim par dana da testiram.
                  Ugasio mi se samo 2x umjesto 65x koliko bi inace
                  The Devil rides a Duke!

Comment

Working...
                  X