pug 306 2.0hdi zamena zupcastog kaisa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bancho
    CBC Član
    • 16.07.2008
    • 10
    • krusevac

pug 306 2.0hdi zamena zupcastog kaisa

Trebalo bi da promenim zupcasti na Pug 306 2.0hdi 2002. god. Kako kog majstora pitam, svi mi nesto pletu lokne, te treba motor napolje kad se to radi, te treba dva-tri dana. Pomozite mi savetom da li je to stvarno tako?
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

Re: pug 306 2.0hdi zamena zupcastog kaisa

Nije bitno jel treba ili ne i kako se to radi, TO MORAS DA URADIS ako je doslo do promene kajsa. Ako te majstor zavlaci onda zahebi majstora, to je nesto sto majstor mora da zna. Zamena je 200- 250 - 300 Eur... kako gde.
    Ako ne zamenis i kajs pukne u voznji steta je - nov motor. Pa se sad ti raspravljaj sa majstorom da l' mu je tesko ili nije.
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• sdavid
      CBC Član
      • 26.03.2009
      • 34
      • novi sad

Set zupcastog kaisa za 2.0HDI je ispod 5000din sto obuhvata kais zupcasti+spaner+roler i ruke majstora za to kostaju oko 50e i za koji sat gotovo, pa sve ako zelite i filtere i ulje da zamenite kad je auto vec kod mastora sve ukupno znaci set zupcastog+filteri+ulje+majstor maximalno 150e. Sve preko toga klasicno ****nje.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Cek cek jel mu to onda dodje kao veliki servis ili ne!?

Comment

• sdavid
          CBC Član
          • 26.03.2009
          • 34
          • novi sad

Pa ako bih dodali pk kais i njegov spaner ako je za zamenu onda bih to recimo bilo sve.

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

I ako to sve ukupno da zbir od 300eur onda je to to!

Comment

• sdavid
              CBC Član
              • 26.03.2009
              • 34
              • novi sad

Kako 300e. Pa pk i spaner ne kostaju 150e pa da zbir bude 300, oni u zbiru nisu vise od 50 pa dati za ful veliki servis vise od 200e je zaista puno i ne realno. Mozda to toliko kosta u nekim manjim gradovima u unutrasnjosti ali u NS-u a verujem i u BG-u to ne izlazi vise od 200, podsecam sve sa majtorom ako znate gde da kupite delove i kod koga da oterate da vam to uradi. Ja znam da se tu za ruke uzima i dosta vise ali majstori koje ja poznajem imaju po 5-6 auta dnevno na velikom servisu pa po otprilike 50e svaki auto, malo li je. A oni sto se prave veliki majstori i sto misle da samo oni znaju da to urade pa pecaju jednu do dve musterije maximalno na dan i hoce veliku lovu da zarade, ma mozda ni to nije lose ali za njih naravno.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Ukljucio sam se u temu iz razloga sto sam za 1.9dci dao 300eur za veliki servis. Znaci ulje, svi filteri, zupcasti kais, pk kais, spaneri, onda neka pumpa...

Comment

• sdavid
                  CBC Član
                  • 26.03.2009
                  • 34
                  • novi sad

Mnogo!Ako je Laguna u pitanju, set zupcastog za 1.9dci takodje ne kosta vise od 5 hiljada i to sa Gates kaisem i ina ili febi spanerom a vodena pumpa je oko 2400din meteli. Filteri u zbiru sva 4 oko 1500din i Elf 5w-40 5l do 3000din. Pk kais oko 1000din. Znaci delovi su do 13000, ako je ovlasceni servis i ako su ugradjeni navedeni kvalitetni delovi ajde u redu je ali da znate da spaner ima i za 1400din Flennor i kais za oko 1600 a vi ne znate sta je namontirano, a da ne spominjemo sta je sipano od ulja.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Konkretno znam sta je stavljano od delova i sipano od ulja jer sam uvek prisutan kad se bilo sta na autu radi. Ne toliko zbog kontrole vec vise iz radoznalosti. E sad da li je to skupo ili ne ja ne znam jer imam opiju ovlascen ili neovascen servis. U neovlascenom tzv. veliki servis za 1.9dci 120ks 6b. kosta 300eur.

Comment

• bancho
                      CBC Član
                      • 16.07.2008
                      • 10
                      • krusevac

Ljudi, nije u pitanju koliko to kosta i da li treba to uraditi. blizu sam 160000 km i sam znam da to treba da uradim iz preventivnih razloga. pitanje je koliko traje procedura menjanja jer neki majstori kazu da je totalno nepristupacno za rad i da zbog toga treba da motor ide napolje. super bi bilo ako ima neki link ili sajt na kome stoje fotosi ili crtezi kako to izgleda u praksi.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ono jeste lakse kada se izvadi motor, sve je pristupacno, postavis lepo na sto i radis.

Dobar kais, spaner i roler za taj auto sumnjam da moze da se nadje sa PDV-om za 5000 din. Kvalitetan spaner PK kaisa kosta i preko 5000 din i neverovatno ali skuplji je od spanera zupcastog kaisa.

Da bi na tom autu napravio taj veliki servis treba ti:

1. PUMPA ZA VODU
                        2. ROLER
                        3. SPANER
                        4. KAIS
                        5. MOZDA NEKI OD SEMERINGA?!
                        6. ANTIFRIZ
                        7. PK KAIS
                        8. NAJVEROVATNIJE SPANER ZA PK KAIS

Sve lepo da se to odradi traje ne vise od 3-4 sata. Skida se prednji desni tocak, oplate ispod krila, poklopci kaisa, nosac motora, pk kais, spaneri, blokira se bregasta, radilica... Takodje treba proveriti stanje lezaja klime, alternatora, servo pumpe...
                        Na ovo sve dodaj jos i filtere i ulje, pa ulje za kocnice, pa da se pregleda trap...

Ako radis, ovo je dobra prilika da pregledas auto.

Servis koji radi samo zamenu zupcastih, jeste mozda brz i jeftin ali sigurno nece ti skrenuti paznju na semering, na pumpu za vodu...

Cena velikih servisa od 300-500 EUR-a ako obuhvati i ukljuci sve gore navedeno i nije nesto puno velika. Posle toga dobijes auto pregledan, ispravan i spreman za jos puno km. Ako ti zameni
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Djukicu odlicno si me dopunio. Sve je bilo kao sto si i sam naveo. Menjalo se sve ono sto si napisao, a sam rad je trajao efektivnih 4 sata, znaci bilo je tu posla pogotovo sto postoje pripremne radnje da bi se pristupilo samoj zameni kajseva, spanera i svega onog sto je vec napisano. Jos ako uzmemo u obzir pregled mehanike koa podrazumeva trapove, koznice, silen blokove....onda je to ono pravo. U svakom slucaju to kosta koliko kosta i ne radi se cesto tako da ti ostaje da se prikljucis kolu ili dignes ruke od svega i kupis gsp markicu.

Comment

• forster
                            CBC Senator
                            • 24.04.2007
                            • 244
                            • Beograd

Ma vazno da nas je sdavid uputio da veliki servis kosta 50eur. Sve sa uljem, filterima, vodenom pumpom, spanerima kajsevima, ciscenjem dizni i turbine, zamenom ventilatora... sta, bre, ventilatora!?, .. ma celim, bre, motorom i naknadnom ugradnjom klime!
                            1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                            2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                            3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• sdavid
                              CBC Član
                              • 26.03.2009
                              • 34
                              • novi sad

Sjajno je to sto ste u mogucnosti da lako i brzo razumete jedan citav post. Da, ono sto sam naveo da kais sa spanerima i filtere u Ns-u zamene za 50e na 306 2.0 HDI i dalje stojim iza toga jer je kum toliko platio i sve je odradjeno profi u poznatom servisu a ako vam treba generalna podrazumeva se da to nije ista cena. Dobronamerno sam napisao post, ko ne veruje moze da se uveri a prozivku cu se praviti da nisam video jer kultura je na prvom mestu, a kome je to jeftino neka plati 100e zasto da ne.

Comment

Working...
                              X