citroen c5 2.0 hpi '03

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko_NS
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2004
    • 557
    • Srpska Atina

citroen c5 2.0 hpi '03

razmisljam da uzmem c5 iz nemacke, motor je 2.0 hpi, jel ima velike razlike u odnosu na obican citoenov 2.0 16v

da li vredi uzimati c5 sa tim motorom, da li se moze na njega da ide plin bez problema

i sta sve mozete da mi kazete o tom motoru

ovaj sto ja gledam je presao 70000km
  • blackboy23
    CBC Početnik
    • 28.12.2008
    • 5
    • Paracin

Re: citroen c5 2.0 hpi '03

druze radio sam u Citroenovom servisu na prijemnom odeljenju i kazu ovi moji mehanicari da je to neka jaca verzija od obicnog 2.0,razlikuje se u tipu ubrizgavanja goriva, mislim da ima oko 5ks vise ,ali zato je tako redak auto pa je veliki problem za delove,uvek se ceka posiljka iz Francuske,razlikuje se po tom sistemu paljenja i ubrizgavanja goriva,zatim po kaisevima i spanerima,pumpi za vodu,i jos nekim sitnicama ,koje po pravilu nema na stanju,ostala mehanika je potpuno ista...mislim motor je komplikovaniji od standardnog tako da za plin ne znam ,nije nam dolazio primerak sa plinom.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Plin nemoze na taj motor, da nebude zabune nemoze jednostavno na taj motor.
      Uzmi bolje 2.0 16V i uzivaj...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Igor_sd
        CBC Veteran
        • 23.12.2007
        • 146
        • Smederevo
        • 607 2.2 B tiptronic

Originally posted by djukic
        Plin nemoze na taj motor, da nebude zabune nemoze jednostavno na taj motor.
        Uzmi bolje 2.0 16V i uzivaj...
        Ne bilo ti tesko, ajde malo pojasni zasto ne moze. Bar su takva pravila, ako nesto tvrdim, onda iznesem na cemu zasnivam te svoje tvrdnje. Nemam ovaj auto, ali me je zainteresovalo,tim pre sto su svojevremeno neki renomirani tvrdili da plin moze na svaki SUS motor.
        P.S. Nije nikakva provokacija, samo znatizelja.

Comment

• ostres
          CBC Senator XXL
          • 01.06.2008
          • 305
          • Zemun

To ti je u sustini Mitsubishiev GDI motor i problem nastaje iz 2 razloga,
          1. Gorivo se direktno ubrizgava u cilindre a ne u usisnu granu sto zahteva ozbiljne intervencije na motoru da bi se ubacile plinske dizne,
          2. Ovi motori rade sa tanjom smesom goriva i vazduha cime su postigli nizu potrosnju (marketinski i do 20%,stvarnost je naravno uvek drugacija) ali
          su zato uzasni za stelovanje za rad na plinu.
          Kod nas tesko da ces naci nekoga ko je ovo uopste i ugradio a da radi kako treba. Razlog je jednostavan, zbog gore navedenog uredjaj je skup a kod
          nas se traze samo jeftina resenja. Takodje ovde se mahom kupuju polovnjaci pa ti sad vidi koliko ti se isplati da das 2000 evra (cenu sam lupio ali verujem da nije daleko od istine) za plinski uredjaj na polovnom autu. Ovde bi se sve svelo na zastitu zivotne sredine ali ne verujem da bas to imas na umu.
          Da kupujes nov auto onda OK. Na dovoljno velikoj kilometrazi se sve isplati, a plus si i cuvao zivotnu sredinu
          Live together, die alone.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

HPI motor ko sto rekoste ima ubrizgavanje direktno u cilindar, nema hladjenja injektora (kod rada na plinu i eto belaja). Taj motor nije nista revolucionarno da bi se opravdala kupovina C5 sa takvim motorom. Inace ispravno ti je razmisljanje, bolje benzinac od HDI motora u svakom slucaju.
            Naravno da plin moze da se stavi, ali zasto bi nesto eksperimentisao...
            Gledaj obican benzinac i mirna backa a i srem...

Comment

• ostres
              CBC Senator XXL
              • 01.06.2008
              • 305
              • Zemun

Ili uzmi HDI ako nisi alergican na dizel.
              Live together, die alone.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

HDI nikako, ne zato sto je los motor vec zato sto ga je i francuz uzeo jer je ekonomican, moze puno da se predje km za malo para. Izvozao ga je bar jedno 250.000km pre nego sto je pomislio da ga proda.
                Prodaoga je sto je predosetio da plivajuci zamajac riknjava, da se cuje nesto oko injektora, da potapajuca pumpa dolazi na red a i FAP filter i aditiv je dolivao pa je doslo vreme da se ponovi...
                Benzinac sa plinom je dobitna kombinacija kod C5. U 99% slucajeva je manje vozen nego hdi, bolje ocuvan...

Comment

• nikolapanic
                  CBC Senator XXL
                  • 16.10.2005
                  • 657
                  • Petrovac

Tema dignuta iz mrtvih ali nigde ne pise da je hpi motor na citroenu c5(auto iz CH) ali u saobracajnoj pise 103kw. Kako da proverim da li je ovaj motor obican pa da moze da se ugradi tng ili?
                  Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• kalimero1
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2010
                    • 318
                    • zagreb
                    • c5

u broju šasije imaš kod motora to su koliko se sječam 3 slova koja su odmah prije brojeva

Comment

Working...
                    X