pezo 405 ulje na meracu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MIRETOM
    CBC Član
    • 25.07.2008
    • 53
    • sremska mitrovica

pezo 405 ulje na meracu

Pezo 405 SRI `92
    Vec duze vreme pokusavam da provalim gde mi auto gubi rashladnu tecnost oko 1l na 500km. Sve sam pregledao i na kraju sam zakljucio da definitivno provlaci nekuda kroz motor i izbacuje na auspuh. To sam zakljucio kada sam sipao antifriz pre mesec dana(preko leta sam isprao sistem i sipao samo vodu)
    Desi se da na momenat auto zadimi belim gustim dimom i tada pocne da radi na tri klipa. Tada sam znao da moram kod majstora
    Evo sinoc mi se desilo da mi je iz meraca izbacio ulje kada se izvuce merac malo dimi .Auto i dalje lepo radi misilm da nije pomesao vodu i ulje i ne menja nivo ulja (osim sto je prosuo sinoc iz meraca nekih 100ml)
    Sada sam ostavio kola i cekam na red kod majstora.
    Sta bi trebalo sve da se pregleda kada se otvori motor osim dihtunga i ravnanja glave? Napominjem da mi auto lepo vuce i nije trosio do sada ulje vise od granice tolerancije.
    Hvala
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Re: pezo 405 ulje na meracu

Ako si auto odvezao kod dobrog majstora on zna sta sve treba da gleda, a to zavisi samo od toga koliko si spreman da platis.
    Definitivno ubacuje antifriz u ulje cim ga je izbacio na merac.
    Live together, die alone.

Comment

• MIRETOM
      CBC Član
      • 25.07.2008
      • 53
      • sremska mitrovica

upravo tako
      Ali posto ce motor biti otvoren tek za nedelju dana reko mozda neko zna sta je otprilike u pitanju i sta da ocekujem
      Da se pripremim na vreme
      E da auto je presao oko 160 000

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Saniranje slicnog kvara na Peugeot 1,4 8v motoru je bilo oko 250-300evra.
        Pritom je glava komplet sredjena, zamenjeni ventili, vodjice, svi semerinzi i dihtunzi, zamena tecnosti...

Verovatno po unutrasnjosti mozes jeftinije da prodjes, inace glava ode na tvojoj kilometrazi, na Peugeotu.
        Sredi se i obicno imas jos dosta km da predjes bez pomuke.

Comment

Working...
        X