posedujem reno trafik sa benz.motorom 2165cm 70kw j7 mislim da je takav i u 21ci. kao prvo muci me velika potrosnja tng 20l na 100km a drugo pre neki dan je bez ikakve predhodne najave u voznji prolupao i zaribao lampa se nije upalila a davac i sijalica rade uljna pumpa radi odjednom samo cukanje iz motora sve jace i jace i to je bio kraj sve se dogodilo za 3-4 km. sta je mogao biti razlog
zaribao motor
Collapse
X
-
Re: zaribao motor
neispravan davac pritiska ulja + manjak/lose ulje?
previsoki obrtaji?
lupanje ne potice od radilice uopste vec od neceg drugog?
1001 mogucnost. dok se ne otvori motor tesko je reci.
a sto lepo ne ubacis 2.5 dizela i da uzivas? u iveco kombijima trosi do 12l/100km a i pokazao se kao veoma izdrzljiv motor.
-
-
otisao je leteci lezaj ali samo jedan dok su svi drugi u perfektnom stanju. a za ovaj motor kazu da im trosi 15l tng sto je podnosljivo na cenu.meni je 20 l pa bio forsiran ili ne a i cuo sam da su ovi motori odlicni mada ja nisam imao iskustva tj.imam lose iskustvo. koja je oznaka tog dizela, ko ga sve nosi,i ima li neka cena za njega.e sad me zivo zanima zasto je samo jedan lezaj u pitanju i da li je to moglo napraviti vecu stetu osim obrade radilice i novih lezajeva.i da li je nesto uticalo sto je leziste prednje na maloj bregastoj koja pokrece uljnu pumpu osteceno a ne postoji ni jedna biksna nego naleze direktno na blok
Comment
-
-
bmli ga, motor je isti kao i 90% 2.5 dizela na svetu. svaki fiat, lancia, iveco, peugeot, citroen a verovatno i renault koji vidis da ima 2,5 dizel motor ima bas taj motor. cifra? pa recimo 200e. uz motor dobijes i saobracajnu tako da prenos vlasnistva nije problem. treba da imam i anlaser negde a na motoru postoji i prikljucak za servo pumpu za servo volana
Comment
-
-
nemam pojma. koje je godiste taj tvoj kombi?
evo sad gledam po netu, renault master i renault trafic su imali taj isti motor. trazi SOFIM 2.5 diesel
http://www.google.com/search?hl=en&rls= ... =&gs_rfai=
isti kao ovaj sa slika, plasticni poklopac sa natpisom fiat. motor sam palio pre 3-4 meseca. pali bez greske i bez ukljucivanja grejaca, ne duva na iberlaufu.
Comment
-
-
prebacite kupovinu i prodaju na pp.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Originally posted by goce70posedujem reno trafik sa benz.motorom 2165cm 70kw j7 mislim da je takav i u 21ci. kao prvo muci me velika potrosnja tng 20l na 100km a drugo pre neki dan je bez ikakve predhodne najave u voznji prolupao i zaribao lampa se nije upalila a davac i sijalica rade uljna pumpa radi odjednom samo cukanje iz motora sve jace i jace i to je bio kraj sve se dogodilo za 3-4 km. sta je mogao biti razlog
Comment
-
-
brale,bar u okolini cacka imas renoovih otpada!kupi motor iz nekog stranog renoa koji nije ovde vozen,uradi servis i pun gas!e sad,ako te tvoj motor ne kosta mnogo,sredi njega,al ako ti je cifra poveca onda se mani genaralne!
Comment
-
-
izaslo je sve 200e radi kao sat a u okolini cacka ima jedan reno autootpad i cene su ubi boze a nije bio ni jedan stranac imala samo 2 takva motora sa r 21 nase table ali gledajuci spolja auto ne bih rekao da mu je i motor bog zna sta a niko nista ne garantuje,u BGD je bilo povoljnije ali troskovi transporta do CA ,kad sve saberes to je to ali makar ovde znam sta sam uradio i na cemu sam, inace sam delove kupio u kraljevu veoma korektni ljudi i cene su povoljne sad opet zavisi poreklo delova ali oni ti ljudi otvoreno kazu sta nude i kakva su iskustva sa ugradjenim delovima,e sada samo jedno pitanje ako neko ima iskustva ,posto je radilica na 2.oj specijali da li je sada motor oslabljen na tom delu i da li mora malo blazi rezim voznje i koje je najbolje ulje za njega sad mineralno ili sintetika,plusintetika i kog proizvodjaca, znam da je ELF po katalogu koja oznaka ulja da bude HVALA VAM
Comment
-
-
pa brate koliko to treba da kosta nije model 2092 nego 1992. po tebi koliko kostaju lezajevi ,dihtung glavei obrada radilice.rad nisam nigde pominjao jer me nije kostao a radio je decko koji radi u reno servisu cacak.i vec sam negde pomenuo da nije bilo potrebe bilo sta da se radi drugo jer je to radjeno pre godinu dana ceo motor.zato pitam za ulle koje da koristim a treba da znas da dobro ulje na losim delovima ili lose ulje na original delovima isti efekat ima
Comment
-
Comment