Megane II 1.4 16V pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • trikosm
    CBC Član
    • 10.01.2008
    • 28
    • Beograd

Megane II 1.4 16V pitanje

Pozdrav drustvo,
    Nedavno sam postao vlasnik gore nevedenog auta. Imam par pitanja u vezi toga auta.

1.Koja rashladna tecnost ide u njega? Koliko kosta i gde moze da se nabavi.

2.Primetio sam da mi auto dok stojim na semaforu podrhtuje. Prilikom kupovine iso sam u ovlascen servis i rekli su da nema gresaka u racunaru. Ali me ovo ozbiljno zabrinjava. Sta bi to m oglo da bude, zanimaju vasa iskustva i misljenja.

3.Da li mogu nekako da se podmazu sarke na vratima da se ne cuje kako pucaju kad se otvaraju ili moraju da se zamene?

Hvala.
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

Re: Megane II 1.4 16V pitanje

1. Ne mislis valjda sam da menjas rashladnu tecnost? Idi u neki normalan servis i opusti se.
    2. Proveri dizne. Verovatno nikada nisu ciscene.
    3. Standardna boljka na meganima. Probaj da zategnes, ali miislim da ces morati da kupis nove plastike na bravi.

Comment

• NED
      CBC Veteran
      • 02.11.2008
      • 149
      • Kragujevac

Meni se to isto desava, isti motor, kada stojim na semaforu auto kao da podrhtava, broj obrtaja se ne menja u tom trenutku, skoro sam promenio jednu bo(m)binu i auto je poceo bolje da se ponasa. Mada, kao sto rece kolega u prethodnom postu, moza su i dizne, ko zna da li su ikada i ciscenje, ja upravo razmisljam da ocistim moje.
      Koliko ti je presao Megan, koje je godiste?

Comment

• mrki
        CBC Senator XXL
        • 08.11.2006
        • 550
        • nis, serbia

promeni prvo svecice kao jeftiniju radnju. ako nema poboljsanja, konsultuj se sa majstorom, pa kreni ka skupljim sredjivanjima.

Comment

• trikosm
          CBC Član
          • 10.01.2008
          • 28
          • Beograd

Originally posted by mrki
          1. Ne mislis valjda sam da menjas rashladnu tecnost? Idi u neki normalan servis i opusti se.
          2. Proveri dizne. Verovatno nikada nisu ciscene.
          3. Standardna boljka na meganima. Probaj da zategnes, ali miislim da ces morati da kupis nove plastike na bravi.
          1.Ne, mislim samo da dolijem jer mu fali.
          2.Nisu nikad ciscene, posto u servisu nemaju evidenciju o tome. Koliko to kosta?
          3.Nisam mislio na plastiku brave, mada i one zezaju-treba da se dotegnu, nego na neku crnu budzu koja se nalazi na izmedju sarki koje nose vrata.

Comment

• trikosm
            CBC Član
            • 10.01.2008
            • 28
            • Beograd

Originally posted by NED
            Meni se to isto desava, isti motor, kada stojim na semaforu auto kao da podrhtava, broj obrtaja se ne menja u tom trenutku, skoro sam promenio jednu bo(m)binu i auto je poceo bolje da se ponasa. Mada, kao sto rece kolega u prethodnom postu, moza su i dizne, ko zna da li su ikada i ciscenje, ja upravo razmisljam da ocistim moje.
            Koliko ti je presao Megan, koje je godiste?
            Koliko dugo imas taj auto, ja sam skoro kupio i ne znam sta je tacno radjeno, mada mi je prethodni vlasnik rekao da je menjao vec dve bobine i nosace motora.
            Megan je 2003 i presao je 83000km. Proverio sam i u servisu i rekli su da je na 80000km radjen mali servis. Na koliko km se radi veliki?
            Reci mi kakva su ti iskustva sa ovim autom?

Comment

• NED
              CBC Veteran
              • 02.11.2008
              • 149
              • Kragujevac

Ja imam ovaj auto 6-7 meseci, uzeo sam ga od drugara koji ga je kupio novog u auto kuci u Cacku. Generalno sam zadovoljan autom, presao je ( sada ) 120000km, uradjen mu je veliki servis na 90000, a bobine su im mana, moj drugar je promenio dve, a ja skoro jos jednu ( 4500din ). Meni je zelja bio 1.5 dci, ali s' obzirom na okolnosti ( citaj prevarante ) odlucio sam se za ovog Megana, jer je moj drugar bio prvi i jedini vlasnik istog, plus je full kasko osiguran.
              Koliko si ti platio svoj auto?

Comment

• trikosm
                CBC Član
                • 10.01.2008
                • 28
                • Beograd

Ovako, ako nekoga zanima dobio sam neke odgovore:

1.Za rashladnu tecnost ide AUTOSUPRA ili ti G12, i to 6l za Megane II 1.4 16V, ali se razblazuje sa destilovanom vodom. Cena je 450 din litar.

3. Sarke se ne podmazuju u ovom slucaju, nego moraju da se menjaju a cena im je oko 7000rsd.

2. Sto se tcie onog drmuskanja u servisu su mi rekli da je u pitanju nosac motora. Mada je menjan pre 5000km, tako da ne verujem da je tako brzo otisao.
                Ali na dijagnostici, Mulit-Dijag pokazao je sledece stvari:
                -nije bilo nikakvih gresaka
                -dijagnostivcar nije mogao da udje u mod gde gleda ubrizgavanje i ostalo
                -ali je broj obrtaja na leru varirao od 730-770, i reko mi je da je to velika oscilacija.

E sad ja sumljma da je problem u radu motora, jel moze neko da mi kaze zasto se pojavljuju ove oscilacije u broju obrtaja i sta utice na to?

Comment

• daliborl
                  CBC Član
                  • 07.05.2008
                  • 17
                  • Smederevo

Mogu da dodam za drumusanje koje se desava i kod mene, vozim Megane 1,6, i pitao sam na sve strane i u svim servisima, odgovora nije bilo jer dijagnostika nije nista pokazivala, cak nisu mogli ni da mi uvale nosace jer sam i njih zamenio. Odgovor na problem sam saznao od jednog drugara koji je takodje imao problema na Alfi. Naime problem je zbog loseg goriva i zaprlja se start up motor, sada posto, napominjem, nisam majstor ne razumem se toliko, otisao sam kod drugara majstora koji je znao u cemu je problem, skinuo motorcic izduvao i opravo i posle toga mi je auto radio savrseno, sada posle 15 hiljada imam opet isti problem. Zvao sam AK kompresor i tamo su mi potvrdili da hoce da se javi drmusanje ybog toga i da je najveca mana ta sto Megane II 1.6 16v nema izmenu filtera Goriva tj oni tvrde da ne postoji. Ovaj odgovor sam dobio od skoro svih majstora i svih servisa. Ja bih voleo kada bi mi neko objasnio i rekao da postoji, mada ni u prodavnici po katalogu nisu pronasli za Megane fiter goriva takodje su rekli da ne postoji, cvrc....

Comment

• trikosm
                    CBC Član
                    • 10.01.2008
                    • 28
                    • Beograd

Druze, spasio si me kupovine novog nosaca kao to bude. I ja sam bio na dijagnostici i nista mi nije pokazao.

Rekli su mi da je nosac, ali ja sam kupio auto od lika koji ima racune da je promenio dva nosaca motora pre 5000km.

Molim te reci mi da li si gledao kako se to radi ili ne?
                    I da li treba da idem kod elektricara ili kod obicnog majstora?

Comment

• daliborl
                      CBC Član
                      • 07.05.2008
                      • 17
                      • Smederevo

Drago mi je da sam pomogao. Vidi ja to nisam gledao kako se cisti, ali je jako jednostavno. Meni je ocistio obican mehanicar, ne moras da ides u servis ovlasceni dzabe ce te odrati. Ja sam samo cuo od drugara da ako se desi tresenje motora, obicno je do start up motora ili se pokvari ili je samo zaprljan neki ga zovu i klapna. Do njega prvo dodje crevo sa gorivom ako me razumes.Meni rekao kum kao foru da se kupi sprej za ciscenje karburatora i da se opere start motor i da posle toga sljaka kao leptir. Moj majstor je motorcic oprao sa benzinom i produvao vazduhom.
                      Nadam se da sam pomogao.

Comment

• trikosm
                        CBC Član
                        • 10.01.2008
                        • 28
                        • Beograd

Originally posted by daliborl
                        Drago mi je da sam pomogao. Vidi ja to nisam gledao kako se cisti, ali je jako jednostavno. Meni je ocistio obican mehanicar, ne moras da ides u servis ovlasceni dzabe ce te odrati. Ja sam samo cuo od drugara da ako se desi tresenje motora, obicno je do start up motora ili se pokvari ili je samo zaprljan neki ga zovu i klapna. Do njega prvo dodje crevo sa gorivom ako me razumes.Meni rekao kum kao foru da se kupi sprej za ciscenje karburatora i da se opere start motor i da posle toga sljaka kao leptir. Moj majstor je motorcic oprao sa benzinom i produvao vazduhom.
                        Nadam se da sam pomogao.

Ma de nisi. Ne znam da li je to, ali posto si ti vec imao iste siptome i resio stvar, znaci nema da omane. Ma samo da nadjem taj motorcic i ne gine mu kupanje u benzinu. TO mi je jeftinija varijanta. Pa ako nije idemo dalje.

Mada ja mislim da jeste jer vibracije se stvaraju od nepravilnog rada a ne od nosaca. Znaci da je motor miran on se ne bi pravio tolike vibracije.

Ce da probamo, samo da nadjem neki Service and Repair za Megane i cekic u ruke.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

I kako si zadovoljan druze sa meganom ? evo vec koliko ? cinimi se 2 meseca ga vozikas ?

Comment

• ninoid
                            CBC Član
                            • 05.02.2013
                            • 40
                            • zadar
                            • Peugeot 806 2.0 TI

Definitivno je motorić ler gasa. Mada je pitanje da li je samo on ili i neki od senzora povezanih sa njim. Ja imam isti problem samo što je meni broj okretaja na leru ispod 700. Čistio sam motorić sprejem za karburatore i sada je malo bolje, ali još nije dobro. Pitanje je samo da li uzeti zamjenski ili je ipak bolje više nego duplo platiti originalni?

Comment

• rados
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2011
                              • 539
                              • G.Milanovac SRBIJA
                              • OPEL ASTRA G Z16XE

odes na auto otpad zamenis drugi i vidis ako je kako treba platis ako ne vratis.

Comment

Working...
                              X