Pezo 206 problem, potrebna pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dragars
    CBC Član
    • 04.04.2010
    • 28
    • BG

Pezo 206 problem, potrebna pomoc

Pozdrav svima
    Kupio sam pezo 206 pre dve meseca i do sada sam imao problem samo sa kazljkom obrtaja.A danas da poludim!!!
    Resio ja da vidim koliko moze da razvije moj novi pezo. Vozim ja danas 110.120.130km\h...i odjedmom nece da prima vise gas.Auto poceo da trokira kao da radi na 3 ciindra...i neako dopuzim do majstora.
    A majstor poceo da testira:
    1.Skinuo svecice a ono dve cadjave 2 i 4.
    2.Zatim majstor proveri stuju koja dolazi do bobine-ok
    3.Izmeri kompresiju -Ok
    4.U toku tesiranja (kada sam verglao) odjednom se upalio ventilator na hladnjaku, iako je motor bio hladan
    5.Zatim majtor skine dizne i uzme spravice za merenje i izmeri da duzna na drugom cilindru manje izbacije goriva nego ostale 3.
    6.Pade mrak i poce kisa......
    Da li neko ima bilo kavu ideju sta moze da bude?
    Hvala unapred
    2002 godina
    1.1 benzin
    A da iako je dans bio lep topao dan auto je imao radnu temperaturu oko 70 stepeni
  • kele
    CBC Član
    • 20.08.2007
    • 95
    • Sonta

Re: Pezo 206 problem, potrebna pomoc

Posto imamo slican problem,i ja sve vise sumnjam u dizne.Najbolje ih je ocistiti ultrazvucno i posle toga svakih 5000 km preventivno sipati aditiv za ciscenje dizni.Kako ti je majstor cistio dizne?
    Sto se tice radne temperature,da li je tih 70 stepeni maksimalna temperatura koju motor postize i da li si je pratio preko kazaljke na tabli ili preko dijagnostike?Ako ga nisi kacio na dijagnostiku,uradi to obavezno...Imas i onu opciju da sam resetujes BSI i mozda ti to resi problem.Ajde javi ako resis...

Comment

• kele
      CBC Član
      • 20.08.2007
      • 95
      • Sonta

Ja danas vratih stare svecice i nije mi nijedanput zatrzao.Probaj i ti sa svecicama za pocetak...
      I meni termometar pokazuje radnu temperaturu 85 stepeni uvek...

Comment

• dragars
        CBC Član
        • 04.04.2010
        • 28
        • BG

Idem sutra da kupim nove svecice.Majtor kaze da kupim Eyquem, to su valjda fabricke.
        Vise ne znam nisam pametan.
        Vozio sam starog BMW-a E36 1991godine i navozao se(jos imao plin), pa resih da kupim malo mladji auto....
        i najebah....nadam se da je sitnica...
        a jos sam razmisljao da krenem sa novim pezom do Italije...ala bi zeznuo!
        Volim Pezo drag mi je ali....problemi ...
        Hvala svima i pozdrav

...a da naravno majstor uradio dijagnostiku i nista

Comment

• kele
          CBC Član
          • 20.08.2007
          • 95
          • Sonta

Ma u pitanju je sitnica.Zameni svecice i ocisti dizne i resices problem.Ja vec godinu dana vozim 206-icu i samo je problem bio jedanput prljave dizne i sad evo nekvalitetne svecice.
          Posto si ga skoro kupio,da li si odradio kompletan servis(filter goriva i ulja,zamena ulja,zamena kaiseva,svecica,vodene pumpe,spanera pk kaisa,filter polena)?
          A sto se tice dizni ,krivo je gorivo kod nas u Srbiji.Da imamo normalno gorivo bilo bi samo sipaj i vozi.Aj' sa srecom (i sa sto manje para) da resis kvar...

Comment

• dragars
            CBC Član
            • 04.04.2010
            • 28
            • BG

Odradio sam kompletan servis.
            Jedino nisam menjao svecice, iskreno se nadam da su crkle samo one.Majstor kaze da su okej.Testirao ih je.
            Rer meni na 2 i cetvrtom klipu garavi svecice.
            Zamenio redeosled dizni i svecica i opet isto.
            Sto se kaze "Podvodne vode u mom Pezou 206", ha, ha...
            Ma bre necu da se neriram, resice valjda majsor, bar se nadam...kaze sve tesirao i sve je ok ..a ne radi...
            Izlazi na kompu ok, nema gresaka na kompu, bobina ok, ima goriva, jedna dizna malo prljavija ali su ostale je ok,jedino ga buni zasto taj rad nije usposavio auto radnu temperaturu iako je bilo vruce (oko 70 stepeni)...
            UF ...pezo 206...

Comment

• franky
              CBC Član
              • 09.03.2010
              • 22
              • beograd

Originally posted by kele
              Ma u pitanju je sitnica.Zameni svecice i ocisti dizne i resices problem.Ja vec godinu dana vozim 206-icu i samo je problem bio jedanput prljave dizne i sad evo nekvalitetne svecice.
              Posto si ga skoro kupio,da li si odradio kompletan servis(filter goriva i ulja,zamena ulja,zamena kaiseva,svecica,vodene pumpe,spanera pk kaisa,filter polena)?
              A sto se tice dizni ,krivo je gorivo kod nas u Srbiji.Da imamo normalno gorivo bilo bi samo sipaj i vozi.Aj' sa srecom (i sa sto manje para) da resis kvar...
              To sto se tice goriva....meni su skoro sipali greskom disel u benzinca, 48 litara. Da ne duzim, dosao je neki lik koji ima ugovor sa pumpama, da vadi to gorivo i osposobi auomobil. I****o je sav disel iz rezervoara, zatim ga ispirao sa nekom tecnoscu, a zatim i sa tri ture benzina (po 5 l). Posle je ta benzin sipao sebi u punta. Uglavnom, nigde nijedne trunke (auto je star 3 godine) On mi rece da je gorivo u Srbiji ok, i da nema prljavstina, evo vidis , pokazuje mi kantu, a to ti je sa dna rezervoara. Skroz cisto.Ja sam ranije sipao na OMV-u, ali vec dve godine sipam na EKO pumpama. Bilo je i JP i privatnika i pumpi po inostranstvu...

Comment

• kele
                CBC Član
                • 20.08.2007
                • 95
                • Sonta

Pa meni svecice nisu bile cak ni garave,pa eto nevaljaju ...Losa svecica na novim automobilima moze da zakomplikuje trazenje potencijalnog kvara oko motora.Desi se da ne baci varnicu ,gorivo koje je uslo u cilindar nae sagori vec izlazi na izduv a to registruje lambda sonda i daje kompjuteru informaciju da je smesa prebogata a on onda smanjuje gorivo i eto ti trokiranja.Na starijim kolima sa karburatorom ladno si mogao na 3 svecice ispravne da vozis,a na novim bas i ne moze...

Comment

• dragars
                  CBC Član
                  • 04.04.2010
                  • 28
                  • BG

Zamenjene svecice i nista.Majstor testirao jos pritisak goriva na diznama, zamenio dizne, testirai sve sonde i nista.
                  jedino je primetio neki izlaz iz kompjutera da daje duplo jacu stuju-kaze da simulira da je napolju - 40 stepeni.
                  Ma sta to znacilo.
                  ...problem i dalje stoji a majstor nema pojima...
                  ima li neko broj nekog elekticara ili mehanicara koji bi mogao da pomogne a da dolazi na adresu (ako moze da nije preskup, neka bude skup!).
                  Bas sam se smorio a planirao ovih dana da malo obilazim Srbiju.

Ne pozeleti ni neprijatelju ovakav kvar!

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

A kako da ti pomognemo kad ste prvo sve dirali pa nista nisi postavio od podataka a ocekujes pomoc
                    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• dragars
                      CBC Član
                      • 04.04.2010
                      • 28
                      • BG

Kao prvo prozdrav Gavro,
                      Majstor je "dirao" i naravno sada je sve vraceno na svoje mesto.
                      Ja nisam majstor za elekroniku i maehaniku- samo prenosim njegove reci.
                      Ovde na forumu pokusavam samo da presem svoje iskustvo vezano za oporavak moga autobila.
                      (naravno i da cujem savet kojim mogu da pomognem majstoru ili bar da mu ukazem na problem)
                      Majstor ne zna da sam postavio post na forumu.
                      Ako nesto nisam lepo opisao, reci pa cu ponoviti onako koliko -znam.
                      Hvala

Ps: U medjuvremenu majstor stavio opet nove svecice i odneo dizne na UZ ciscenje - i opet isto.

"A kako da ti pomognemo kad ste prvo sve dirali pa nista nisi postavio od podataka a ocekujes pomoc"

Comment

• TECA
                        CBC Senator XXL
                        • 14.10.2007
                        • 2355
                        • Oz

Proveriti bobinu ponovo.

Comment

• dragars
                          CBC Član
                          • 04.04.2010
                          • 28
                          • BG

Da li postiji nacin da sam proverim bobinu, ako nema molim za adresu i kontakt osobe koja to moze.
                          Hvala

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Originally posted by Gavra
                            A kako da ti pomognemo kad ste prvo sve dirali pa nista nisi postavio od podataka a ocekujes pomoc
                            Jeli taj majstor normalan? Sve je u redu sa kompjuterom samo daje info da je -40 stepeni teperatura rashladne tecnosti

Pitaj majstora sta kompjutera briga koja je temperatura motora i sta on radi s tom informacijom. Posle ga pitaj...

Joj... kakvih ima "majstora"...
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• dragars
                              CBC Član
                              • 04.04.2010
                              • 28
                              • BG

Imam jos jedno pitanje.
                              Ako je kompresija u motoru na svakom klipu ok, da li je moguce da mi je neki od vetila izgoreo.
                              ili ako izgori neki ventil da li ce uticati na kompresiju motora.

Jos nisam resio problem a neki kazu da mi 100 %, izgoreo neki venil.

Ja se ne razumem, mozda je glupo pitanje ali bih voleo bas da znam.
                              Jer majstor koji me je pozvao na mobilni (od majstora, majstor pa neki njeegov prijatelj...) ..kaze da mi je izgoreo dihtung na glavi ili je "pomesao kompresiju" ma sta to znacilo...
                              e da i on sumnja na vetil (da je izgoreo ili pukao).

Ne volim da prave budalu od mene!
                              Voleo bih da cujem Vase misljenje o ovome

Comment

Working...
                              X