Peugeot 406 gasi se na leru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milovank
    CBC Član
    • 23.07.2007
    • 11
    • Banja Luka

Peugeot 406 gasi se na leru

Imam problem sa Peugeot-om 406 1.8 16V (LFY), 1998.god. Auto loše radi na leru, a često se i gasi. Problem je izraženiji na plinu (koji je, naravno, sekvent. neki holandski). Na velikom gasu auto radi normalno, a ponekad i na leru, doduše retko. Ima li neko ideju šta moze biti problem?
  • nnad
    CBC Veteran
    • 16.01.2008
    • 171
    • pancevo

Re: Peugeot 406 gasi se na leru

nije na odmet da očistiš step motor mada ne mora da znači da je do njega. ali pre toga podrazumeva se da normalno odrzavas auto,- nov filter vazduha itd. koje svećice si ubacio? i koliko si prešao sa istim

Comment

• milovank
      CBC Član
      • 23.07.2007
      • 11
      • Banja Luka

Auto je dobro odrzavan, svjecice i filter su OK. Mada cu opet zamjeniti i te svjecice, iako su Bosch u njemu, kupovane u Italiji. Neki lik na dijagnostici mi je rekao da je protokomjer vazduha, a ja posle vidim u literaturi da on to i nema, već ima mjerač temperature i pritiska. Kaze on bi krenuo sa zamjenom toga, pa redom dok ne otkrije šta je.
      To je step motor leptira gasa (regulisanje ler gasa putem ECU)?

Comment

• CikaKure
        CBC Senator XXL
        • 14.08.2005
        • 668
        • Beograd

Ja ti kazem da ne ides vise kod tog tipa na dijagnostiku, koji bi hteo da krene sa zamenom toga pa redom.
        Da ti odes mozda do Gavre po misljenje?

Comment

• nnad
          CBC Veteran
          • 16.01.2008
          • 171
          • pancevo

kao sto ti predlaze cika kure idi do gavre, a bez obzira na sve moj ti je savet da ubaciš NGK svećice. to ti govorim iz iskustva jer vozim takav auto sa istim motorom oko tri godine. svećice koštaju oko 2000 dinara i ima ih mass comp. i vozi ga malo na benzinu 15-20km.

Comment

• apex
            CBC Član
            • 23.08.2007
            • 59
            • Zrenjanin

a jesi li probao da ga vozis jedno dve nedelje cisto na benzin?

Comment

Working...
            X