405 1.6 karb + plin gasi se dok se ne zagreje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nickname
    CBC Veteran
    • 01.07.2009
    • 116
    • Beograd
    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

405 1.6 karb + plin gasi se dok se ne zagreje

Prijateljev 405, 1.6 karb, sa plinom, automatskim sauhom i klimom.

Kad se tek upali radi, posle nekog vremena kad krene da se greje, počinje da se gasi na leru i u vožnji slabije vuče, gubi snagu. Kada se potpuno ugreje problemi nestaju normalno se ponaša.

Pretpostavljam da ovo znači da je problem sa automatskim sauhom? Može li se nešto uraditi sa ovime u kućnoj radinosti? Imam alat i nisam totalni duduk (ćale je bio mehaničar, nešto sam i "zakačio").
  • skymobile
    CBC Član
    • 13.08.2005
    • 97
    • Sibir u Srbiji
    • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Re: 405 1.6 karb + plin gasi se dok se ne zagreje

Desava li se isto i na benzinu i na plinu? Ako se desava samo na plinu, uzrok moze biti membrana na isparivacu, obicno "ocvrsne" i dok se ne ugreje i ne omeksa gura nogo vise plina nego sto je normalno.Kad je skines morala bi biti mekana recimo kao tkanina od neke tanke pamucne majice (al objasnih ). Ako se desava i na bezninu onda je problem malo kompleksniji.
    When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: 405 1.6 karb + plin gasi se dok se ne zagreje

Možeš dve stvari uraditi, povećati ler na saugu, ima poseban šraf za to ili povećati vreme rada sauga zaokretanjem celog sauga ako je na taj način regulisano...
      Ako je na benzinu ok, ne diraj ništa ali onda moraš srediti plin.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
      X