Peugeot 206 1.4 hdi, nekad nece da da gas odma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • clavius
    CBC Početnik
    • 17.07.2010
    • 6
    • Srbija

Peugeot 206 1.4 hdi, nekad nece da da gas odma

Imam Peugoet 206 1.4 hdi presao je oko 53000km poceo je da mi se javlja problem sa gasom i to samo u startu kada se ukljucuje auto. Prvi put mi se to desilo recimo pre 3-4 meseca i kada sam ukljucio auto nisam imao gas onda sam pritisao kvacilo i dobio sam gas. Posle toga mi se to par dana nije desavalo i onda opet kada sam upalio auto, auto radi savrseno ali nema gasa iskljucio sam svetla i dobio gas... pomislio sam da prebrzio ukljucujem svetla pa posle toga sam tek posle npr 1min ukljucio svetla... opet se par dana nije nista desavalo zatim opet kada sam ukljucio auto sve je super motor radi sve je savrseno ali nemam gas, tad sam pogledao svetla sve je iskljuceno nista mi nije jasno i stao sam na gas i cekao mozda 10 sekundi i odjednom dobio sam gas. Sledeca 2 meseca mi se to desavalo s vremena na vreme i tako nemam gas ali ga ubrzo dobijem. Poslednjih 10 dana mi se to bas cesto desava tj. skoro stalno samo sto sada znam da nije ni do svetla tj. elektronika nije povezano sa tim pokusavam da drzim gas nista, pokusavao sam i sa pritiskanjem kvacila nista... sada iskljucim auto ukljucim i nema gas uradim to opet i nekad iz 2,3 ili 4 puta dobijem gas, pokusao sam i samo da cekam ali nista sada mi je princip da iskljucim auto ukljucim i dobijem gas iz 2,3,4 puta jer drugacije mislim da ne mogu. Ono sto bi napomenuo je da se do desava samo kada se ukljucuje auto ne u toku voznje, znaci samo u startovanju., naravno bio sam do ovlascenog servirasa pre 2 meseca jer sam trebao redovan servirs da uradim, zamenim ulje i filtere, oni su tada bili u guzvi i rekli mi da ne moram jos da radim redovan servis jer sam uradio pre 70000km rekao sam im za problem povezali su auto na kompjuter i sve je zeleno sve je uredu, pogledali su poteciometar papucice za gas i radi savrseno, rekli su mi da treba filter goriva da se zameni jer se on menja na 40000km a sada je presao oko 53000km pa me zanima sta vi mislite da li je ovo problem? ili nesto drugo..? svakako zamenicu filter goriva i ostale filtere i ulje. Klima mi isto ne radi ali to mislim da je neki standardni problem koji se desava treba da se napuni freon i zameni filter mislim da to nema veze sa ovim.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: Peugeot 206 1.4 hdi, nekad nece da da gas odma

Meni to mirise na potenciometar papucice gasa.Gde zivis ako nije tajna?

Comment

• clavius
      CBC Početnik
      • 17.07.2010
      • 6
      • Srbija

Beograd, gledali smo potenciometar gasa ali radi savrseno, kada smo ga povezali na kompjuter kako pritisnemo papucicu gasa brojac na kompjuteru savrseno radi povecava i smanjuje se, tako da ne verujem da je to

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

PPS nece da pokaze neispravnost u momentu kada je ispravan vec mora da bude prikljucen u momentu kada se kvar dogodi kako bi pokazao sta se trnutno dogodilo.

Comment

• clavius
          CBC Početnik
          • 17.07.2010
          • 6
          • Srbija

aha hvala ti reci cu to ovima u servisu

Comment

• clavius
            CBC Početnik
            • 17.07.2010
            • 6
            • Srbija

bio sam danas u servisu kazu da nije sigurno potenciometar papucice gasa, da su je testirali, pomislili su da je neka klapna za gas i nesto su nju "popravili" ali opet mi se pojavio problem, sutra opet idem u servis... da li neko ima neku ideju sta moze da bude ja sam pomislio kao lajk da nije mozda nesto sa sauhom, da se rastimao autmoatski sauh ili nesto tako ne znam vise hocu da poludim... inace zamenjen je filter goriva tako da on nije sigurno, zamenjeni su i ostali filteri i ulje... danas sam primetio i da se cuje cudan zvuk kada se uljuci auto tiho se cuje neko pistanje i kada se iskljuci auto cuje se zvuk kao kada se iskljuci npr. usisivac valjda je sada to normalno ali ne znam zasto se cuje taj pistav zvuk

da li neko ima neku ideju sta sada moze da bude

Comment

• clavius
              CBC Početnik
              • 17.07.2010
              • 6
              • Srbija

opet kazem taj problem sa gasom je samo u startovanju, ako dobijem gas onda ga imam sve vreme nego samo prilikom ukljucivanja auta

Comment

• clavius
                CBC Početnik
                • 17.07.2010
                • 6
                • Srbija

zamenili smo potenciometar gasa idalje problem

Comment

• webman
                  CBC Početnik
                  • 24.04.2011