Peugeot 206 1.4 (2000 god.)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xpqwerty25
    CBC Početnik
    • 25.09.2010
    • 1
    • Beograd

Peugeot 206 1.4 (2000 god.)

Pozdrav,

Imam jedno pitanje, naime pre izvesnog vremena sam uzeo 206 1.4 benzinac, e sada desava mi se da se na 80C pali ventilator (hladjenje motora), zanima me da li je to normalno i kolika je optimalna temperatura, odnosno do koliko vrednost/temperatura sme da ide ? Isto tako kada ga ugasim, ventilator posle toga radi tipa 2,3 minuta, pa se ugasi ?

Unapred, hvala.
  • Mix79
    CBC Član
    • 02.11.2008
    • 18

Re: Peugeot 206 1.4 (2000 god.)

Nisam majstor, al ajd da kažem kako je kod mene. Imam isti taj auto i motor, radna temperatura mu je na pola odnosno od 80-90 stepeni C. Ventilator se pali na otprilike 95 stepeni C, i pri gašenju auta takođe se i on automatski gasi. Čudno mi je to što kažeš da kod tebe ventilator nastavlja da radi još 2-3 min., jer kad ugasiš auto (i predpostavljam izvadiš ključ) svi el. uređaji u autu se gase. A i nema logike da ventilator hladi vodu u hladnjaku ako je motor ugašen odnosno ako ta ohlađena voda ne cirkuliše motorom. Verovatno je neki kvar. Ako ti neko od majstora odavde ne odgovori, vozi ga u neki servis, možda je i nešto ozbiljnije.

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Nije kvar - kod mnogih automobila, ventilator hladnjaka je na stalnoj struji i radi sve dok ne spusti temperaturu.
      Long Live CBC!!!

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

Nije to bas tako "kod mnogih automobila". Cesce ukazuje da je neko prevezivao to, zbog problema sa hladjenjem, losim termodavacima i slicnim problemima.

Svakako rad nakon sto je ugaseno auto ne izgleda dobro, a narocito 2-3 minuta. Kao da je ventilator zapravo vezan za neki termodavac koji je na bloku motora pa nikako da se ohladi nakon gasenja auta (jer voda ne cirkulise).

ne znam kako je na pezou, ali ne zvuci bas cudno i neobicno.
        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Ispravljam se - ukoliko nije prevezivano nista tj. ukoliko je sve fabricki znaci da je ventilator na stalnoj struji i gasi se nakon nekoliko minuta dok ne padne temperatura i termoprekidac ne iskljuci. Zaista je tako kod, ajde ne mnogih, ali dosta modela automobila.
          Long Live CBC!!!

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Kod mena na saxu radi ventilator bez kontakta 2-3 minuta dok ne spusti temperaturu i nista nije prevezivano 100%.

Comment

Working...
            X