Laguna havarija motora

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kapitalac
    CBC Veteran
    • 06.08.2010
    • 107
    • Banjaluka

Laguna havarija motora

Riječ je o laguni 2004 g.p 2.0 benzin. Zupčasti remen je pukao ili slično uglavnom treba da idem za vikend kao stručni konsultant kupca da vidimo tu lagunu. Inače je cijena dosta niska 3700 € (klimatronik, navigacija) ako uzmemo u obzir da su ispravne oko 6000 €. E sad, pošto ja nisam imao iskustva sa tim modelom, a znam da se kod istih modela najčešće dešavaju iste stvari (ako puca bregasta, puca kod svakog, ako samo krivi ventile, opet kod svakog će samo iskriviti...) interesuje me ako je neko imao takav slučaj šta je bilo oštećeno i na šta da obratim pažnju. Jeli bilo problema sa klipovima i klipnjačama?
    Od prodavca ne treba očekivati neku pomoć i iskren odgovor.
    I dragsteri koriste alkohol
  • VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: Laguna havarija motora

Ja sam pre mesec dana kupio u NS jednu sa istim problemom(za manje para), pokrivila je sve ventile i polomila 2 klipa.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

AKo se posle planira ugradnja plina u tu Lagunu onda treba obratiti paznju da li je motor 2.0 16v ili je 2.0IDE - u ovaj drugi plin ne ide.
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Moja je 16v nije IDE, ima Viale LPI, nisam nikada vid'o rasturen IDE ali ako je konstrukcija motora slicna diesel motorima sa direktnim ubrizgavanjem onda pretpostavljam da je celo klipa suplje tj. da je komora za sagorevanje u celu klipa.Elem u tom slucaju je verovatnoca da je polomio sve klipove, a usput i komad nekog klipa diznu(e) i glavu vrlo velika
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• kapitalac
          CBC Veteran
          • 06.08.2010
          • 107
          • Banjaluka

Ova IDE ima veću kompresiju 1:11.5 za razliku od obične kod koje je 1:9.8 tako da nema sumnje da bi polomila klipove i iskrivila klipnjače i oštetila dizne i glavu vrlo velika. Ne znam koji je motor u pitanju ali ovi IDE su dosta rijetki na našem tržištu tako da vjerujem da je klasični u pitanju. Ako bude IDE ništa od kupovine.
          Vvlajko u kakvom stanju su bili ta dva cilindra kod te tvoje?
          I dragsteri koriste alkohol

Comment

Working...