Megane 1.9D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • luksim2000
    CBC Početnik
    • 19.08.2009
    • 4
    • beograd

Megane 1.9D

Imam megan 1.9D 98god i imam problem sa paljenjem ujutru. Tacnije veoma slabo vergla . Kad je vruc on upali odmah pa se slabo verglanje i ne primeti ali kad je hladan zavergla ali dosta lose . Inace premerio sam i kompresiju motora i solidna je . Ocistio sam dizne i nastelovao pumpu . Prekontrolisao sam grajace . Zatim sam probao sa drugim akumulatorom pa sa trecim akumulatorom i na kraju sa starterom . Zatim sam otisao kod elektricara da mi proveri da li negde vuce struju i da li alanser dobija dobru struju i to je uredu . Onda smo skinuli alanser i otvorili i konstatovali da je u odlicnom stanju i na stolu radi savrseno .
    Ostala mi je jos jedino solucija da je neko pre mene stavio neodgovarajuci alanser . Ima li neko jos neku ideju sta bi moglo da bude ?
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Megane 1.9D

jesi probao da dovedes sa akumulatora direktno plus i minus na anlaser ,(da zaobidjes kontakt bravu i instalaciju ) ako onda dobro vergla,stavi startni relej,tako da anlaser dobija preko njega plus direktno sa akumulatora,a sa brave da dobija smo signal za startovanje. tako je kod mene bilo dodatno namesteno na mom bivsem dizel automobilu (opel corsa B dizel)

proveri dobro mase, i kontakte.
    i napisi koji tacno imas anlaser i koje snage. da vidimo da li se poklapa sa fabrickim.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• luksim2000
      CBC Početnik
      • 19.08.2009
      • 4
      • beograd

Majstor je probao i direktno ali nista nije postigao to jest isto se ponasa . Uspeo je da proveri po brojevima da je alanser snage 1,7KW . Postoji navodno neki jaci od 2,15KW ali nije mogao da mi proveri da li je ovaj od 1,7 zaista za taj auto a ja isto nisam uspeo nigde da saznam .

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

evo ovde : http://www.autoteile-direkt24.de/shop/k ... 20_856_857

postoji i model od 2.1 kw i od 1.4 kw.
        neznam sta da ti kazem ,javice se ko ko je iskusniji sa renoima ,ili neki elektricar mozda.
        mada specijalizovan servis za reno,bi mogao da ti otkloni tu sumnju u vezi anlasera ili bas dobar elektricar.

si probao da fizicki otkacis grejace dok verglas na hladno,mozda povuku previse struje ili tako nesto...?!
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• luksim2000
          CBC Početnik
          • 19.08.2009
          • 4
          • beograd

Pa to nisam ali sacekam da relej ugasi grejace pa onda verglam . A ako bih iskljucio grejace onda nikad ne bi upalio . Sutra cu kupiti drugi alanser pa cu probati . Kada sam se konsultovao sa jednim elektricarom rekao mi je da je imao jedan slucaj u praksi da je alanser uradio i na stolu je radio odlicno a na kolima veoma slabo . I kaze da ja sve sto je mogao da pregleda na njemu bilo dobro ali jednostavno na kolima slabo vergla . Kad je stavio drugi na kola verglao je odlicno . Nema mi druge izgleda nego da i ja to uradim . S`tim sto cu probati da stavim taj jaci , jer ne moze da skodi vac samo da koristi .

Comment

• kele
            CBC Član
            • 20.08.2007
            • 95
            • Sonta

Prikljuciti auto na dijagnostiku,i u toku verglanja pratiti broj obrtaja motora .Taj broj mora biti oko 200 obrtaja +-10 dok auto ne upali.Proveriti i cetkice,stanje kolektora rotora i lezajeve ili caure u zavisnosti kako je reseno na tom alnaseru.Jednom recju probati reparaciju alnasera,jer ako je fabricki onda mora verglati kako treba.Izvsiti proveru i akumulatora.Akumulator mozda nije skroz gotov,ali nema dovoljan kapacitet da potera alnaser koji je najveci potrosac struje (posle kompresora klime) na autu.

Comment

Working...
            X