Pozdrav, pre neki dan postao sam vlasnik Pežo-a 307 1.6 benzin 2001.godište, auto je odlično očuvan ali imam jedan problem, pri pritisku gasa kao da gas kasni i ima ono "gušenje" do 2500 obrtaja, onda naglo ubrza nema onu konstantnost pri pritisku gasa a na leru takođe malo malo pa mu padaju obrtaji guši se, ja posumnjao u lamda sondu i bio sam u pravu kada sam otisao na dijagnostiku,momak mi kaže da je gornja lambda sonda i protokomer u redu, a da donja lambda (ona pored katalizatora) ne pokazuje nikakve vrednosti kao da je crkla, i da se ovo dešava najverovatnije zbog toga, e sad ja odem do drugog majstora da promenim antifriz, a taj majstor je vlasnik istog Pežo-a kao i ja i kaže mi "ne diraj ništa motor ti super radi kod pežo-a mora da postoji ta nekonstantnost kod gasa, nema one ravnomernosti kao kod drugih auta, a to što ta lambda ne radi nema veze" e sad ja mislim da taj lik nema veze ne bi to stojalo u autu da ničem ne služi, i da li zamenom te lambde mogu da smanjim potrošnju i da postignem ravnomernost u radu motora, hvala unapred i izvinite na dugačkom postu

Comment