Pežo 307 guši se i ne radi dobro na leru!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dr.MoRo
    CBC Član
    • 27.11.2006
    • 31
    • Vrbas

Pežo 307 guši se i ne radi dobro na leru!

Pozdrav, pre neki dan postao sam vlasnik Pežo-a 307 1.6 benzin 2001.godište, auto je odlično očuvan ali imam jedan problem, pri pritisku gasa kao da gas kasni i ima ono "gušenje" do 2500 obrtaja, onda naglo ubrza nema onu konstantnost pri pritisku gasa a na leru takođe malo malo pa mu padaju obrtaji guši se, ja posumnjao u lamda sondu i bio sam u pravu kada sam otisao na dijagnostiku,momak mi kaže da je gornja lambda sonda i protokomer u redu, a da donja lambda (ona pored katalizatora) ne pokazuje nikakve vrednosti kao da je crkla, i da se ovo dešava najverovatnije zbog toga, e sad ja odem do drugog majstora da promenim antifriz, a taj majstor je vlasnik istog Pežo-a kao i ja i kaže mi "ne diraj ništa motor ti super radi kod pežo-a mora da postoji ta nekonstantnost kod gasa, nema one ravnomernosti kao kod drugih auta, a to što ta lambda ne radi nema veze" e sad ja mislim da taj lik nema veze ne bi to stojalo u autu da ničem ne služi, i da li zamenom te lambde mogu da smanjim potrošnju i da postignem ravnomernost u radu motora, hvala unapred i izvinite na dugačkom postu
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Pežo 307 guši se i ne radi dobro na leru!

e sad ja mislim da taj lik nema veze ne bi to stojalo u autu da ničem ne služi,
    Zaobiđi ga u širokom luku.
    da li zamenom te lambde mogu da smanjim potrošnju i da postignem ravnomernost u radu motora
    Čak i ako je neispravna,zamenom nećeš postići željeni efekat.
    Preporučujem ti da odeš kod nekog trećeg Majstora,da bi popravka bila što jeftinija i što kraće trajala.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ima baš dobar dijagnostički servis u Vrbasu, a ti odeš u dva pogrešna. Jedino, taj što je dobar, ne voli baš "mušterije sa interneta",
      veliki pametnjakovići...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• svarglic
        CBC Senator XXL
        • 30.10.2007
        • 396
        • Novi Sad
        • golf 4 TDI

treba da ocistis leptir od garezi
        proveris svecice tj. zamenis ako nisu skoro
        ocistis dizne
        trebalo bi da resi problem
        nadam se da pricamo o TU5JP4 1.6 16v motoru?
        mada i to ti nece trajno resti problem ocekuj za 15000-20000 isto
        VTS
        Originally posted by QV lale
        Jos jedan....
        Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
        where real Saxomans live...

Comment

• Dr.MoRo
          CBC Član
          • 27.11.2006
          • 31
          • Vrbas

Originally posted by comi 1342
          Ima baš dobar dijagnostički servis u Vrbasu, a ti odeš u dva pogrešna. Jedino, taj što je dobar, ne voli baš "mušterije sa interneta",
          veliki pametnjakovići...
          A ko je taj majstor u Vrbasu?

Comment

• Dr.MoRo
            CBC Član
            • 27.11.2006
            • 31
            • Vrbas

Originally posted by svarglic
            treba da ocistis leptir od garezi
            proveris svecice tj. zamenis ako nisu skoro
            ocistis dizne
            trebalo bi da resi problem
            nadam se da pricamo o TU5JP4 1.6 16v motoru?
            mada i to ti nece trajno resti problem ocekuj za 15000-20000 isto
            Mislim ta lambda sonda donja nije pokazivala nikakve vrednosti na kompu, pokazao mi lik vrednosti na kompu sve ostalo OK, a za nju mrtvo 4223 i jedna i druga kolona, mislim da ću i nju zameniti našao sam u Bg-u za 4000 dinara, zameniću svećice pošto sam uzeo tek taj auto tako da svejedno to pored malog servisa moram da uradim, e sad da li mogu dizne da očistim nekim sredstvom ili da idem kod majstora i da li sam mogu da očistim pretpostavljam da misliš na leptir kod usisne grane i ima li neki manuel za ovaj moj Pežo i jeste radi se o motoru 1.6 16v pozdrav i hvala

Comment

• svarglic
              CBC Senator XXL
              • 30.10.2007
              • 396
              • Novi Sad
              • golf 4 TDI

nemoj se zaletati sa kupovinom druge sonde,modza nije ni crkla bacices pare
              treba pregledati instalaciju,dzeksnu krenuti nekim redom...
              dizne najbolje da se ociste u ultrazvucnoj kadi
              ali pre i posle ciscenja da se provere na probnom stolu...
              leptir na usisnoj grani jedan jedini
              samo da znas da tvoj auto nema protokomer tako da...
              sto se tice manuela imas google,pa googlaj
              VTS
              Originally posted by QV lale
              Jos jedan....
              Nekad je ovo bio cannonball .A od sada je Saxonball Community
              where real Saxomans live...

Comment

• Dr.MoRo
                CBC Član
                • 27.11.2006
                • 31
                • Vrbas

Hvala na info, ajde daj još jednu informaciju ko bi to mogao od majstora da mi odradi u NS-u, tu đivim već 2 godine i još nisam našap OK majsota ili me oderu i veze nemaju ili samo veze nemaju, puno bi mi značila preporuka za nekog po tebi dobrog hvala poz

Comment

• comi 1342
                  Moderator
                  • 28.09.2005
                  • 1126
                  • NS
                  • Giulietta ,PUG 106,

Pitaj ove ostale što su učestvovali u temi, da li vole mušterije sa interneta, obojica su profesionalci
                  "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                  "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Zamisli situaciju da mušterija objašnjava majstoru šta mu je tamo neki na forumu rekao,a nije svestan da je taj majstor ujedno i autor postova koje navodi.

Malo sam umrsio.

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Nikada nisam video, ali sam čitao, da "na Zapadu" postoje radionice gde možeš sam popravljati svoj auto, imaš box, potreban alat čak i konsultantsku pomoć. Posle ovih selfservice perionica, možda i to stigne do nas, a idealno za mušterije sa interneta.
                      Eto ideje za biznis koji niko nije započeo u SRB, neću naplatiti ideju,...

Comment

• Dr.MoRo
                        CBC Član
                        • 27.11.2006
                        • 31
                        • Vrbas

Ma dajte neki servis u NS, Svarglic, Comi je li Vi radite,vama ne moram ponovo da objašnjavam problem ?

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Ako ova dvojica ne mogu ili neće, probaj kod Panića ili Katančevića, ja nisam profi niti imam čime.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Originally posted by Stratos
                            Zamisli situaciju da mušterija objašnjava majstoru šta mu je tamo neki na forumu rekao,a nije svestan da je taj majstor ujedno i autor postova koje navodi.
                            Ima i druga fora - mene par majstora iz grada, vrlo cesto pozove telefonom i kaze: "ej vidi tamo na tom tvom forumu, prelistaj, da nema nesto u vezi toga i toga".
                            Long Live CBC!!!

Comment

• Dr.MoRo
                              CBC Član
                              • 27.11.2006
                              • 31
                              • Vrbas

Evo mene ponovo, kvar uznapredovao, sve isto kao i pre, bio kod diselmana u Vrbasu decko je extra lik,vrh momak,e sad posle ciscenja dizni ultrazvucno i menjanja svecica, i dalje nije isao auto dobro ali bilo je bolje, a onda odjednom poceo da se pali cek engine lampica i da izbacuje anti-polution fault i auto izgubi totalno snagu i posle odredjenog vremena se ugasi, upalim ga posle ide normalno, i tako sve ucestalije i ucestalije dok mi se juce nije izgasio 50 puta od posla do kuce,doslo mi da ga zapalim , odem danas na dijagnostiku izbaci ove greske P0480 Kontrolno kolo ventilatora hladjenja,neispravnost, P1632 Greska pracenja kontrolnog modula pogonskog agregata i P0106 Kolo apsolutnog pritiska/barometarskog pritiska u usisnom vodu, opseg/problem sa perfomansama.Pored toga sad osecam kao da ne vuce vec samo vuce fals vazduh jako se cuje uvlacenje vazduha pri pritisku gasa, pomagajte idem sutra do majstora pa javljam

Comment

Working...
                              X