Renault Megane 1.6 16v 2006 "Labava glava"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PanduR
    CBC Veteran
    • 18.11.2010
    • 133
    • Pecinci

Re: Renault Megane 1.6 16v 2006 "Labava glava"

Originally posted by mcdoc
    Preuzeo auto, za sada radi normlano. Ali uvek mora nesto da nervira! Kada sam izlazio iz servisa upalia se ESP+kljuc lampa. Vracaj se nazad da vidim sta je, a servser kaze da ce se ugasiti kada se iscentrira trap. Ajd da vidimo i to. Da napomem da su radili kocione plocice, sipke spona levo i desno i jednu sponu.
    Necuveno! Da urade sipke spona i sponu, a da ne urade reglazu? I koliko je racun za to zadovoljstvo?

Comment

• mcdoc
      CBC Član
      • 10.01.2011
      • 31
      • Smederevo

Ovako...
      šipke spona obe,
      spona desna,
      pločice kočnica pozadi
      provera zaptivensti sistema
      ukupno 10.000, od toga ruke su 2000.
      Centriranje trapa još uvek ne rade. Pored njih radi čovek, ali kažuda je "bezobrazno skup" traži 2.000 za reglažu. Ja imam svog majstora za reglažu.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by PanduR
        Preuzeo auto, za sada radi normlano. Ali uvek mora nesto da nervira! Kada sam izlazio iz servisa upalia se ESP+kljuc lampa. Vracaj se nazad da vidim sta je, a servser kaze da ce se ugasiti kada se iscentrira trap. Ajd da vidimo i to. Da napomem da su radili kocione plocice, sipke spona levo i desno i jednu sponu.
        Necuveno! Da urade sipke spona i sponu, a da ne urade reglazu? I koliko je racun za to zadovoljstvo?
        Onda je svaki stoti majstor čuven a ostali su nečuveni jer nemaju uslova da urade reglažu posle zamene bilo čega na trapu... Mislite li vi išta pre nego opaučite paušalne ocene?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mcdoc
          CBC Član
          • 10.01.2011
          • 31
          • Smederevo

U utorak radim reglazu pa cu da vidim sta ce da se desi sa lampicom ESP+servis kljuc. Inace, ona se ne pali odmah, nego posle 2-3km voznje. Majstor kaze u servisu da volan u odnosu na tockove ne stoji pravo, a da je senzor ESP u volanu i da pri nekoj brzini dobija neadekvatne podatke i zato pali lampicu. KAda se reglazom sve dovede u red trebao bi i ESP da radi kako treba.

Comment

• PanduR
            CBC Veteran
            • 18.11.2010
            • 133
            • Pecinci

Originally posted by Dora
            ... Mislite li vi išta pre nego opaučite paušalne ocene?
            Ako ne gresim, radi se o ovlascenom renoovom servisu? Predpostavio sam da radi i opticko.

Comment

• mcdoc
              CBC Član
              • 10.01.2011
              • 31
              • Smederevo

Ima li gde u forumu detaljan opis ESP funkcije, gde su senzori, kako radi...

Comment

• sony007
                CBC Član
                • 12.09.2009
                • 28
                • Beograd

ESP ukratko, senzor ugla volana nadgleda polozaj volana u slucaju proklizavanja nekog od tockova, da bi znao na koju je stranu okrenut volan da bi ciljano kocio odredjeni tocak. Samim tim ako Ti vozis pravo a senzor zalje podatak da ti je na primer volan okrenut blago udesno naravno da dolazi do nelogicnosti sto je posledica palenja esp lampice....

Comment

• PanduR
                  CBC Veteran
                  • 18.11.2010
                  • 133
                  • Pecinci

Na istoj lampici je i ASR funkcija, senzori na svim tockovima, ne znas koju gresku javlja. Po mom skromnom neznanju, posto prijavljuje nakon 2-3 km, rekao bih da je u pitanju ESP. Brzina preko 50 km, krivine, mokar put, ponovljena greska. Da li si pokusao da deaktiviras ESP, ugasis motor i pri ponovnom paljenju da ti prijavi "ASR/ESP deaktivirano, izvrsis ponovnu inicijalizaciju jednostavnim okretanjem upravljaca s jednog kraja do drugog (pun Anschlag).

Moj starac ima istu verziju samo 1.9 dci. Na Renault forum Srbija, ciji ste clanovi mozes naci sheme svih sklopova.

Da li sam pogresno shvatio, da ti tu gresku pre rada na glavi motora nije prijavljivao i zasto si radio sipke i spone?

Vise puta sam radio na sredjivanju prednjeg trapa, jer sam uvek do sada vozio stara vozila, pa mi je prilikom tehnickog pregleda receno da se zamene dotrajali delovi kao spone, ramena i krajnici spona. Uvek sam odlazio na reglazu trapa i nikada mi nisu naplatili rad utrosen za zamenu, vec istu cenu kao da nista nisu menjali. Ne znam da li je to pravilo, ili samo dobra volja majstora, sa kojima sam uvek bio dobar prijatelj i musterija naravno.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by Dora
                    ... Mislite li vi išta pre nego opaučite paušalne ocene?
                    Ako ne gresim, radi se o ovlascenom renoovom servisu? Predpostavio sam da radi i opticko.
                    Pošto svi znate da su derikože, sumnjam da bi propustili priliku za još jedno dranje da su imali čime... tako da... 99% majstora zameni sve šta treba, vrati najviše što može kako je bilo i uputi na optiku.

Ovi na optici vole da rade trap džabe, kad im dodje nekoliko takvih na dan sve su srećni....

@Sale
                    Pročitao sam, dobar si
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mcdoc
                      CBC Član
                      • 10.01.2011
                      • 31
                      • Smederevo

Da li sam pogresno shvatio, da ti tu gresku pre rada na glavi motora nije prijavljivao i zasto si radio sipke i spone?
                      Pre rada glave, sipki spona i zadnjih plocica kocnica je bilo sve ok. Sipke sam menjao jel je bio veliki luft, a jedna spona je bila losa. Imao sam utisak da je vukao u levo. Sad, po zameni ovih delova je ok.

Comment

• mcdoc
                        CBC Član
                        • 10.01.2011
                        • 31
                        • Smederevo

Ha, danas presao 120 km i nije palio lampicu. a nista nisam radio.

Comment

• PanduR
                          CBC Veteran
                          • 18.11.2010
                          • 133
                          • Pecinci

A meni je na starcevom meganu prvi put upalio. Vec smo se pitali da li ta funcija radi. Pri startu upali lampica sa svim ostalim i odmah se gasi. Tipku sa oznakon za ESP nismo dirali, da vidimo da li funkcionise. I danas u Golubincima, neociscen sneg (zaledjene grudve) u raskrsnici skrecem u levo i poce da trese upravljac, a ESP lampica upali i treperi u tom ritmu i ugasi. Vise se nije palila.

Na svim tockovima nove mishelinke alpin A4. Super voznja i po zaledjenom putu.

Comment

• mcdoc
                            CBC Član
                            • 10.01.2011
                            • 31
                            • Smederevo

Iscentrirao trap. Opet pali lampicu! Neka neko sada kaze da serviseri nisu pogresili!

Comment

• PanduR
                              CBC Veteran
                              • 18.11.2010
                              • 133
                              • Pecinci

Iscentrirao trap. Opet pali lampicu! Neka neko sada kaze da serviseri nisu pogresili!
                              Kada pali i da li svetli stalno, ili se gasi? U svakom slucaju otidji u servis da ispitaju i otklone gresku. Verovatno su u pitanju senzori.

Comment

• Dzoni_mkv
                                CBC Senator XXL
                                • 29.04.2007
                                • 875
                                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Rekli su ti da treba da centriras trap i sam si rekao da ti volan ne stoji pravo, onda si presao 120 km i auto je ugasio lampcu, sada si centrirao trap i auto je opet upalio lampicu (opet promenjena geometrija trapa) zar ne bi trebao malo da saberes 2+2 i da probas da odvezes auto malo vise posto je ocigledno da sistem sam koriguje to odstupanje? Ili idi u servis da oni urade kalibraciju da se ne vozikas 120 km.
                                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                                X