reno 5 karburator preliva pa se gusi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pedjolino76
    CBC Član
    • 16.11.2011
    • 14
    • novi sad

reno 5 karburator preliva pa se gusi

Ljudi pomagajte ako se neko razume menjo sam vec dva karburatora neide mi uglavu sta mu je.
    Evo mog problema spojim sve imam 1100cc reno 5 campus ima i gas.Na gas ide super lepo pali sve sve prebacim na benzin radi i odmah prelije i ugusi se.Prebacim onaj prekidac za gas na neutral upalim auto sa benzinom sto je ostalo u karburatoru radi lepo sve ja prebacim prekidac tamo na benzin on posle par sekundi prelije i ugusi se.
    Imam jos jedna isti karburator zamenim sve spojim isto sve na gas super na benzin opet udavi.Sad da li neko konta to ili, karburator je solex valjda 32 oznaka .Ako neko ima isto takav model da mi slika da vidim jesu li ona creva za benzin spojena dobro .

sad video sam na internetu sliku da karburator tu ima povratno crevo

kod mene nema opovratno nego ima neku posudu dole iznad menjaca gde ulazi crevo iz pumpe jedno ide prema karburatoru napaja kgorivom a druga ilazi iz te posude i vraca se prema pumpi verovatno u rezervoar.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: reno 5 karburator preliva pa se gusi

Originally posted by pedjolino76 View Post

kod mene nema povratno nego ima neku posudu dole iznad menjaca gde ulazi crevo iz pumpe jedno ide prema karburatoru napaja gorivom a druga izlazi iz te posude i vraca se prema pumpi verovatno u rezervoar.
    Ako govoriš o filteru benzina između pumpe i karburatora, prema tvom opisu, pogrešno je spojeno. Povratna cev ide direktno od karburatora do rezervoara. Od pumpe do karburatora, često se montira dodatni filter, bez potrebe, jer je usisnik na karburatoru, snabdeven malim mrežastim fiterom. U to se možeš uveriti, skidanjem gornjeg siska, jer se donji, za povratni vod ne može skinuti: upresovan je, a na gornjoj slici, još i blindiran.

Problem je najčešće u probušenom, ili nepravilno podešenom plovku, koji ne zatvara na određenom nivou posudu karburatora, pa dolazi do prelevanja direktno u grlo karburatora, umesto preko dizni. Čudno je, da se isto dešava i sa drugim karburatorom!? Ali, moguće je, da je vršena nestručna intervencija na oba karburatora.

U svakom slučaju, potrebno je servisirati karburator.

Comment

• bojanjov
      CBC Veteran
      • 06.04.2009
      • 99
      • https://t.me/pump_upp
      • Fiat EVO 1.4 8V

Odg: reno 5 karburator preliva pa se gusi

Covek je mislio na onaj taložnik ili kako se već zove sto na dovodnom vodu stoji zakačen na glavi motora.

A od modela do modela zavisi, neki vraćaju sa pumpe za gorivo u rezervoar, a neki sa karburatora.
      https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
      X