Peugeot 205 GTI 1.6 - 1992.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmegane
    CBC Član
    • 11.02.2011
    • 22
    • Beograd

Peugeot 205 GTI 1.6 - 1992.

Pozdrav,
    drugar ima problem sa pezoom 205. GTi 1.6 - 1992. godina. Auto startuje normalno medjutim prvih 20min u leru se gasi posle par sekundi od pustanja gasa. Prilicno neprijatne situacije, ne moze se ni stati na semaforu, a da noga nije stalno na gasu jer se u suprotnom ugasi. Bili smo kog poznanika mehanicara i uvideli da je prosli vlasnik cackao protokomer Bosch, tj. ima silikona. Ne izgleda ofrlje zatvoreno ali je sigurno neko nesto prebudzivao. Druga stvar je da kada stisne kocnicu skoro pri zaustavljanju dok je auto u leru, auto znatnije spusti obrtaje i ugasi se. Posumnjali smo na fals vazduh creva servo kocnice i kada je drukao kocnicu u mestu, kazaljka obrtomera je malo radila gore dole. Da pregledamo creva i nesto slicno ili to nema veze sa tim? Svaki predlog i savet je znacajan pre upustanja u kupovinu delova!
    Hvala unapred!
  • Yugo45
    CBC Član
    • 16.01.2012
    • 59
    • Macedonia

Odg: Peugeot 205 GTI 1.6 - 1992.

Na vacum crevo ima ventil koji je jednosmerni,znaci propusta samo prema motoru,ako nije puknuto crevo onda je mozda ventil.Krajni slucaj sam servo.A mozda je ovaj drugi problem povezan i sa prvim problemom,simptome su slicne . . . .
    Ex, 205 GTi 1.6 ljubav moje mladosti 400.000 km of nije rekao i jos se vozi
    Last edited by Yugo45; 04.04.2012, 21:46.

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

A znate li cemu sluzi taj nepovratni ventil? Mozete li da objasnite kako on moze da utice na fals vazduh?

Comment

• Yugo45
        CBC Član
        • 16.01.2012
        • 59
        • Macedonia

Oprosti,moj odgovor nema nista sa tvojim prvim problemom.Ali moze da ima sa gasenjem kod kocenja . . Cim sam procitao Pezo 205 GTi setio sam se jedne slucke kada sam ja prodao svoj GTI.Naime sledeci dan me zove novi gazda i kaze pezo ne valja.radi mu na 3000 obrtaje u leru Pa dosao kod mene a 70km daleko . . . Puklo mu ono kratko crevo sto ide na servo od kocnica a je ispod usisne grane .dalje je cev koliko se secam .Pa sam ga menjao i jedva ga ubedio da je sa autom sve OK.Ono sto sam napisao je za visok ler,jos jednom izvini

Inace taj nepovratni ventil sluzi da servo zadrzi vakum u sebi . . A da se iskupim nekako ,reci svom prijatelju da proveri sta ima u onaj isparitel uljnih i benziskih isparenja iz motora.Ako ima celicnu vunu,nek je vadi i stavi nesto drugo.Naime jednom prijatelju sa 1.6 GTI se ta vuna raspala i motor blokirao.Kada sam ga otvorio nasao sam tih celicnih komadica cak i u klipove.Probili uljni filter i . . . motor na dzubriste je otisao.Znam da su novij modeli umesto nje imali neku plastiku,ali ipak bih proverio.Naravno da se ta zica raspadne treba mnogooo kilometara i godine ,ali se desi na kraju to.

Comment

• rmegane
          CBC Član
          • 11.02.2011
          • 22
          • Beograd

Zahvaljujem ti na odgovoru! Jutros ga oterao do drugara majstora pa ce da vidi sta ima da se nadje. Potrazicemo tu celicnu vunu, ne bi bilo dobro da motor ode kod skupljaca sekundarnih sirovina... Zahvaljujem jos jednom i javljam sta je bio problem.

Comment

• rmegane
            CBC Član
            • 11.02.2011
            • 22
            • Beograd

Majstor je otvorio vec otvarani protokomer i nesto cackao i sada radi lepo u leru, tj. nema gore napisanih simptoma. Medjutim, sada pri ubrzavanju u drugoj i trecoj malo secka tj. cima....

Comment

• zixic
              CBC Početnik
              • 12.05.2012
              • 1
              • Smederevska Palanka

ZElo bi sve da pozdravim ,nov sam na forumu.
              Pretrazivao sam forum za peugeot 205 i nasao svega 2-3 stranice o njemu.
              ako sam pogresio sa temom molim vas upitite me na pravu,unapred se izvinjavam.
              elem,
              imam peugeot 2051.4 monopoint,kupio sam ga nedavno i odmah ugradio plin.On je uvek malo igrao u leru kada je na benzinu ali vrlo malo neznatno.Vo zio sam naplin oko 400 km i jedan dan ga prebacim na gorivo a on igra u leru cudo jedno!!!Desi se da kad ga iz trece ubacim u ler pred semaforom da se ugasi.Pada do 500-600 obrtaja,skace na 1500 ili se cak i gasi kao sto rekoh.promenio sam kablove i svecice.Sto se tice voznje ideo kao metak al ler zeza.N plinu radi pervfektno.molim za neki savet sta bi mogao da pogledam
              hvala unapred

Comment

Working...
              X