Peugeot 106-ne pali lampicu temperature

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SANJA0708
    CBC Član
    • 06.12.2009
    • 89
    • paraćin

Peugeot 106-ne pali lampicu temperature

Od pre neki dan mi pri davanju kontakta,upali samo lampicu ulja ali ne i lampicu temperature.Kada se auto upali ugasi se,normalno,lampica temperature.Ventillator normalno radi.
    Inače u pitanju je motor 1,1 HFZ 2000 godište.
    Na motoru postoje 2 davača,jedan je kod termostata sa 2 žice,dok je drugi davač sa jednom žicom na bloku.Promenio sam davač na bloku,ali mi se pri davanju kontakta ne pali kontrolna lampica temperature.Znači,tako ja mislim,nije on.Vratim stari.Pregledao sam ponovo sistem za hlađenje,ozračen je kako treba.ventilator normalno radi,termostat je najverovatnije 93-97.Pregleda sam kutiju osigurača,i iz motora i iz kabine,izgleda su svi u redu.
    Šta vi mislite?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Peugeot 106-ne pali lampicu temperature

Možda je crkla lampica.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Logično, ta sijalica i ne treba da svetli, jer je samo indikator u slučaju, da je došlo do pregrevanja rashladnog sredstva, u sistemu hlađenja motora. Nema direktnu vezu sa termostatom, već je uključuje kompjuter, kada na osnovu podataka, koje dobije od davača, utvrdi, da je temperatura u sistemu, porasla iznad dozvoljene!

Onaj, davač sa jednom žicom je davač pritiska ulja, pa si ga bez potrebe menjao. U to se možeš uveriti, ako skineš žicu i upališ auto, sijalica se neće gasiti, dok ne vratiš žicu na njeno mesto.

Pošto se ventilator normalno uključuje i ne zagrijava rashladnu tečnost iznad 100*C - sve je u redu!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sija prilikom provere kad se da kontakt i onda se ugasi ako je sve ok.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Mislim da je tako kao sto Dora rece
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• SANJA0708
            CBC Član
            • 06.12.2009
            • 89
            • paraćin

Sve navedeno znam.Po neki put kada skinem džek sa davača na termostatu mi upali crvenulampicu za temperaturu i odmah pali i ventilator.Čim ponovo konektujem taj džek ugasi se lampica i posle neku sekundu se ugasi i ventilator.Ali kažem ponekad.
            Dali bi pomogo neki električar ili je crkla ta sijalica.Evo sad sam se vratio iz Niša i sve je u redu,kada sam ušao u gradsku gužvu podigao je temperaturu i upalio ventilator,što znači da je taj deo priče u redu.Ali me kopka zašto ne radi ta sijalica prilikom davanja kontakta.
            Kada sam menjao taj donji davač video sam da on uzima podatke od bloka motora ali nije upalio lampicu.To sam paljenjem lampicu prilikom testiranja mi se desilo(NE SVAKI PUT-verovatno,lupam,ima veze sa trenutnom temperatorom motora) samo prilikom skidanja gornjeg davača.

Comment

• SANJA0708
              CBC Član
              • 06.12.2009
              • 89
              • paraćin

Sad sam došao od ujaka-mehaničara:
              -Kada je motor hladan,termostat zatvoren,skinem džek sa davača na termostatu,lampica(kotrolna na tabli,o kojoj pričamo) se ne pali
              -kada je motor topao-vruć,termostat otvoren,skinem džek sa davača na termostatu,kontrolna lampica se upali i odmah pali ventilator.Čim vratim džek,gasi se lampica,gasi se i ventilator.
              Znači sijalica u lampici nije gecrk.
              Ajd sad drugari....

Comment

Working...
              X