Peugeot 406 1,9tdi, obrtomjer povremeno ne radi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Arnyman
    CBC Član
    • 06.10.2008
    • 24
    • Herceg Novi

Peugeot 406 1,9tdi, obrtomjer povremeno ne radi

Od dana do dana i od prilike do prilike, kad upalim auto obrtomjer nekada radi nekada ne. Ako obrtomjer ne radi boš pumpa čekića ko na nekom traktoru, cuje se cak i u 4 i 5oj brzini, ako radi obrtomjer stekanje je puno tise i cuje se na leru i malo u prvoj, vec u 2oj i 3oj se gubi i motor se jedva cuje.

Evo i na jednom stranom forumu nadjoh isti problem, http://www.peugeotforums.com/forums/...problem-26267/
    Pa da ne bi i mene ko njega majstori ****li i mjenali sve redom, da vidim jel zna neko u cemu bi mogao bit problem?
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

'Ajd što mi ne znamo koji motor imaš, ali ne znaš izgleda ni ti. Ni oznaku motora, ni kilovate, ni godište, TDI su WV motori uglavnom...
    Proveri ožičenje i kontakte prema senzoru obrtaja radilice, liči da negde gubi kontakt...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Arnyman
      CBC Član
      • 06.10.2008
      • 24
      • Herceg Novi

Mislio sam da je podatak iz naslova dovoljan, 1,9 tdi, 90ks, 97god.

Senzor obrtaja mu je na zamajcu jel?

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Na kućištu menjača, kod zamajca...
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Arnyman
          CBC Član
          • 06.10.2008
          • 24
          • Herceg Novi

E e, to sam htjeo reci, gledao sam nesto danas, nemogu da ga vidim nikako, onaj od brzine je na sred mjenjaca sa gornje strane, ali na strani koja dodje do motora(tamo gdje bi trebao biti zamajac) nema nicega...

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Probaj sa ovih zadnjih slika

Comment

Senzor je sa zadnje strane motora, od gore se teško vidi. Najbolje od dole da pogledaš.

Comment

• Arnyman
                CBC Član
                • 06.10.2008
                • 24
                • Herceg Novi

Ne, izgleda da je tu sve ok. Mada otkrio sam kako mogu da ga natjeram da se upali svaki put. Inače pri normalnom paljenju šta god ja radio obrtomjer nekada radi nekada ne, ali kad krenem, uhvatim malo zaleta, ubacim u neku brzinu(zavisi od nagiba puta i zaleta) samo blago pritisnem kočnicu(tek da upali stop svjetlo) i ugasim pa upalim kontakt, obrtomjer se upali, svaki put. Ako ne držim kočnicu, ne upali se. Meni liči na nekog gremlina u elektronici, tako da neću da diram ništa a kamoli da idem kod majstora

Comment

Working...
                X