Imam sledeci problem sa gore pomenutim autom pezo se gasio sam od sebe pa posle nekog vremena upali I sve tako dok se ta pojava nije pocela desavati precesto(na svakih 20 sec)Greske koje izbacuje dijagnostika su zaglavljen regulator pritiska i senzor pritiska.Posto je neko sipao neku mutljavinu od goriva iz rezervoara je izvuceno svo gorivo a isti opran,zamenjen je drugi regulator pritiska I senzor sipano novo gorivo proverena transfer pumpa (ocisceno sito) obrisane greske I auto upali medjutim pri radu prateci na leru pritisak u rejlu koji je normalan oko 300 bar primetim da posle oko minut taj pritisak pocinje da raste 350,400,450, dok ne predje 550 bara tada se auto ugasi I izbaci gresku zaglavljen regulator.Obrisem gresku upalim ga isto se desi pre ili kasnije,druga stvar je da kada hocu da ga ugasim na kljuc dok jos nije podigao pritisak na okretaj kljuca motor nastavi da radi jos 3-5 sec I onda pali gresku sensor pritiska.Stavljen je I treci regulator I sensor-isto,stavljena je I druga pumpa visokog pritiska -isto,stavljene su I druge dizne-isto stavljena je I druga transfer pumpa I parce insalacije do senzora pritiska na rejlu -ISTO,produvan I opran ceo rejl I creva I prelivi, probano I iz kante isti simptomi iste greske.Regulator I sensor skinuti sa tog auta rade na mom C5 bez problema tako da ja sumnjam samo na comp ili instalaciju ali mozda je neko imao slican problem na nekom pezou ili citroenu ili neko ima drugu ideju koja moze da pomogne.Hvala! Da ne zaboravim svi dzekovi na kompu I gde ih ima su ocisceni I naprskani kontakt sprejem I kada radi (to kratko vreme )auto ide odlicno.
Peugeot 306 karavan 2.0 hdi 66kw 2000god problem
Collapse
X
-
-
upravo taj regulator je zasluzan za odrzavanje visokog pritiska tako da ne moze visoki pritisak da ga zaglavi. Meri niski pritisak, tj. pritisak dobavne pumpe, trebalo bi da je oko 2,5 Bara. T komad i manometarOriginally posted by DoraBanovao me Goran
Comment
-
-
Znaci obrisem greske auto upali radi koliko radi (od 2sekunde do nekoliko minuta)podigne pritisak u rejlu na preko 550 bara I ugasi se,tad iscitam greske:regulator pritiska zaglavljen I sezor pritiska ponavljam na drugom autu I regulator I senzor I transfer pumpa I kablic senzora rade normalno
Comment
-
-
pre nego nastavis da se igras naokolo, ocisti sve konektore, naspricaj kontakt spreja pa onda kreniSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
mislis na bsi ili na motorni komp??? i bas me zanima kako ce da ga provere posto koliko sam upoznat kod nas to zna da uradi tek nekolicina ljudi koja ima jako skupu opremuSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
Comment