Kupio sam ovaj auto i zapinjala mu je papučica gasa. Kao da ima neki prag pa kada ga pređe naglo doda gas. To je posebno izraženo kada je hladan. Ja sam mislio da je gas sajla, ali je ispalo da zapinje na leptiru gasa na usisu zraka. Probali smo ga očistiti bez skidanja, ali je samo malo bolje. Majstor kaže da bi to trebalo promijeniti, ali košta 250 EUR-a. Uz to, i lagano podrhtava na leru, ali se ne vidi na brojaču broja okretaja. Bi li pomoglo da ga skinem i potpopim u naftu kompletnog? Ima li kakve pomoći, osim zamjene?
Renault Megane 1.4 16v leptir gasa
Collapse
X
-
Ne stignem se pozabaviti skidanjem kučišta leptira gasa. Primjetio sam neki šarafić na tom kučištu? Da li je moguće sa njime štelati lergas? Čitao sam da se sa njime može malo pomaknuti leptir od minimuma pa da onda ne zapinje. Ne usuđujem se dirati ga sam.
Comment
-
-
probaj sta te kosta,zapamti koliko si ga pomerio pa ces videti,taj safic sluzi da se nasteluje otvor klapne da kad se vrati u pocetni polozaj pocne regulator lera da reaguje,preko senzora polozaja klapne[potenciometra]
Comment
-
-
Riješeno sa tim šarafićem. Pomakao sam ga za 'z' i više ništa ne zapinje. Čak se nešto i lergas stabilizirao iako to nije još dobro, ali je prihvatljivo. Uglavnom sam zadovoljan rezultatom. Vjerojatno me u neko dogledno vrijeme čeka zamjena regulatora lergasa, ali za sada sam zadovoljan.
Comment
-
-
-
Sve sam podesio i promijenio motorić ler-gasa, ali sada dosta mijenja broj obrtaja kada je hladan, posebno zimi, a kada se ugrije onda drži nizak broj obrtaja (oko 500). Majstor kaže da treba zamijeniti cijelo kučište leptira ler-gasa.
Comment
-
-
napisacu postupak,klapna se detaljno cisti skinuta,kao i svi elementi na klapni kao sto su step motoi,tp senzor...sraf na klapni se ne podesava sem u slucajevima ekstremne istosenosti kucista,ali ni tada ne daje sasvim korektne rezultate,sto se na dijagnostici sasvim lepo vidi..tp senzor ima minimalnu korekciju kojom se takodje ne postizu znacajni rezultati,jer sve ukazuje na potrosenost kucista klapne gasa na mestu gde leptir naleze na kuciste,dakle ja bih poslusao majstora...
Comment
-
Comment