Renault Megane I - pojavljuje se gusta siva masna tecnost

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mr Gray
    CBC Početnik
    • 02.01.2016
    • 5
    • Beograd
    • Renault megane I

Renault Megane I - pojavljuje se gusta siva masna tecnost

Imam renault megane I 1.6e.
    Pojavljuje mi se gusta siva masna tecnost u rashladnoj tecnosti. Pre tri meseca sam menjao dihtung glave, i posle promene al ne odmah vec posle mesec dana u rashladnoj tecnosti mi se pojavljuje ta siva gusta masna tecnost, par puta sam menjao svu rashladnu tecnost jer sam pomislio da je to ostalo od pre menjanja dihtunga u hladnjaku. Medjutim to se i dalje pojavljuje.
    Sta vi mislite sta je to?
  • veselinovic
    CBC Član
    • 13.11.2010
    • 83
    • RS

Ulje na neki nacin prodire u rashladni sistem.
    Ili je dihtung ponovo pukao ili nije dobro stegnuta glava ili je kriva glava.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Ko ti je stezao glavu, da li je ravnata i da li si menjao šrafove ? Što si menjao dihtung ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Mr Gray
        CBC Početnik
        • 02.01.2016
        • 5
        • Beograd
        • Renault megane I

Originally posted by comi 1342 View Post
        Ko ti je stezao glavu, da li je ravnata i da li si menjao šrafove ? Što si menjao dihtung ?
        Glava nije ravnata zato sto nije bilo potrebe, sa masinskim lenjirom je mehanicar pregledao glavu. Srafove ne znam da li je menjao. A menjao sam dihtung jer je pocelo ulje da ulazi u vodu, i creva su pocela da brbocu, a i creva su pocela da pucaju usled pritiska.

Comment

• chaboo
          CBC Veteran
          • 17.06.2012
          • 195
          • Beograd V.Mostanica
          • citroen C5 hdi

Obavezno ravnanje glave ste preskocili u ovom slucaju .Ako su bili ovi simptomi nema sta da proveravas glavu kriva je 100%.Da je npr pukla karika a dotada nije imao problem sa dihtugom glave a ti moras da skines glavu onda eventualno mozes da ne ravnas glavu sto opet ne preporucujem .

Comment

• Mr Gray
            CBC Početnik
            • 02.01.2016
            • 5
            • Beograd
            • Renault megane I

Originally posted by chaboo View Post
            Obavezno ravnanje glave ste preskocili u ovom slucaju .Ako su bili ovi simptomi nema sta da proveravas glavu kriva je 100%.Da je npr pukla karika a dotada nije imao problem sa dihtugom glave a ti moras da skines glavu onda eventualno mozes da ne ravnas glavu sto opet ne preporucujem .
            Znaci preporuka opet da opet skidam glavu, pa na ravnjanje pa dihtung?

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Znaci preporuka je da za pocetak promenis majstora koji ne ravnja glavu na motoru koji je stvarao pritisak u rashladnom sistemu....

....
              Last edited by VVLAJKO; 08.01.2016, 14:01.
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Mr Gray
                CBC Početnik
                • 02.01.2016
                • 5
                • Beograd
                • Renault megane I

Originally posted by VVLAJKO View Post
                Znaci preporuka je da za pocetak promenis majstora koji ne ravnja glavu na motoru koji je stvarao pritisak u rashladnom sistemu....

....
                Promenio sam majstora, promenio je sva creva, ravnao je glavu, i proverio da nije pukla glava (nije pukla). E sad cemo videti da li ce se i dalje pojavljivati ta siva tecnost, za sad je ima malo u posudi na vrhu.

Comment

• Mr Gray
                  CBC Početnik
                  • 02.01.2016
                  • 5
                  • Beograd
                  • Renault megane I

Originally posted by Mr Gray View Post
                  Promenio sam majstora, promenio je sva creva, ravnao je glavu, i proverio da nije pukla glava (nije pukla). E sad cemo videti da li ce se i dalje pojavljivati ta siva tecnost, za sad je ima malo u posudi na vrhu.
                  I tako i posle obrade glave i ispitivanja glave i dalje mi je ulje ulazilo u rashladnu tecnost, opet sam isao kod majstora i on je na kraju utrvrdio kvar... na bloku motora navoji su "oblajznuli". E sad dva razlicita majstora nisu to videla, vec je ovaj drugi iz drugog puta to "provalio" mada pitanje je jos, sad cu da vozim jos malo pa da vidim da li je to zaista popravljeno.

Comment

Working...
                  X