Xsara antipollution fault

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PetarBG
    CBC Član
    • 25.01.2017
    • 11
    • Beograd
    • Xsara 2.0 HDI

Xsara antipollution fault

Potrebna mala pomoc,

Na Xsari 2.0 hdi 110 ks mi se desilo da je auto upalio lampicu motora i obavestenje antipollution fault.Nekoliko dana ranije su mu kompletno servisirane dizne i rekao bih da auto ide i radi malo bolje.Posle jedne malo brze voznje upalila se lampica i auto ima neki prekid kada mu se doda gas,kao da reaguje sa zadrskom i tek onda povuce kako treba,ali ne ide bas dobro u visoke obrtaje.Inace je uvek nekako radio tako da do nekih 2500 - 3000 obrtaja vuce dobro,a posle se vuce ko kljusina i dosta slabo ubrzava,ali se greska nije palila.
    Citao sam malo o tome i vidim da je to uglavnom problem oko protokomera,pa sam probao da ga iskljucim.I dalje ima onako malu "rupu" u ubrzanju,ali onda kada povuce bez problema nabija 4000 obrtaja,a to ranije nije moglo.Da li je u pitanju protokomer ili bi moglo biti jos nesto???
  • qwisko
    CBC Veteran
    • 10.07.2009
    • 124
    • Beograd
    • 406

DPF filter. Treba ciscenje, ako nije skroz upropascen i punjenje tecnosti za ciscenje. Ili da se izbaci

Comment

• bmw735i
      CBC Senator
      • 07.05.2006
      • 258
      • Mostar
      • BMW 320i, 740i, 750i

Kad su mjenjaju dizne u dosta motora Psa grupe trebaju se kodirati sa originalnom dijagnostikom. Ne mogu se uraditi univerzalnom delphi-wurth. Prvo provjeri da li su kodirane propisno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
      BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
      Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• bmw735i
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 258
        • Mostar
        • BMW 320i, 740i, 750i

Također ako su samo servisirane dizne treba obratiti pažnju na redosljed. Prvi cilindar u Psa grupe je bliži mjenjaču

BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300

Comment

• PetarBG
          CBC Član
          • 25.01.2017
          • 11
          • Beograd
          • Xsara 2.0 HDI

Nema Xsara DPF.
          Servis je kolko znam ovlasten,tako da verujem da su kodirane originalnom dijagnostikom.
          Ovaj problem mi se pojavio i pre servisa dizni,tako da verujem da dizne nisu problem.Danas se greska ugasila sama od sebe,ali verujem da ce se ponovo vratiti.Icicu danas do majstora da vidimo sta dijagnostika kaze.

Comment

• bmw735i
            CBC Senator
            • 07.05.2006
            • 258
            • Mostar
            • BMW 320i, 740i, 750i

Pa nista pravac ovlašteni servis. Greška je memorirana u kompjuteru.

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

Originally posted by qwisko View Post
              DPF filter. Treba ciscenje, ako nije skroz upropascen i punjenje tecnosti za ciscenje. Ili da se izbaci
              MAJKETI GDE GA NADJE U KSARI KOJA JE KONSTRUISANA KRAJEM PROSLOGA VEKA.

Ta greska se javlja kako za usis tako i za izduv- Moze da bude od vakum creva preko egr-a pa dalje. Teraj nekome ko ih je vec radio i resice je za pola sata.
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• qwisko
                CBC Veteran
                • 10.07.2009
                • 124
                • Beograd
                • 406

Peugeot 406 koji sam vozio je imao DPF, 2.0 HDI sa 110ks, pa sam pretpostavio da ima i citroen posto su isti motori. Kod mene je palio tu gresku i limitirao obrtaje kad se zacepio. Reseno izbacivanjem i promenom u softveru

Comment

• PetarBG
                  CBC Član
                  • 25.01.2017
                  • 11
                  • Beograd
                  • Xsara 2.0 HDI

Terao sam kod jednog i na kraju ispostavi se da ja vise znam nego sto on zna,a dijagnostiku je nabavio izgleda samo da bude u trendu.U svakom slucaju desavalo setada kada sam napisao,prestalo je bilo jedno dve nedelje i sada se opet desava. Novost je da se desava kad gasim auto da radi nekih par sekundi i tek onda se ugasi
                  . Skidao sam regulator pritiska i na njemu i oko njega nema metalnih opiljaka,takodje ih nije bilo ni u filteru za gorivo. Moram naci nekog krstenog majstora definitivno.

Comment

Working...
                  X