Problem sa motorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Arbeit
    CBC Početnik
    • 19.04.2016
    • 5
    • Beograd
    • Opel Astra

Problem sa motorom

Pozdrav. Skidao sam usisnu granu, bobinu i dizne na pežou 206 1.4 75 ks, 2002 godište.
    Prvo sam vratio + pa - klemu na akumulator. Ali kada sam vraćao - klemu čuo sam da je ključ ostao u bravi i na kontaktu, caknulo je par puta kada sam spustio klemu na - pol. Takodje sam zaboravio da navučem gorivo, ali bez obzira na sve to auto je upalio. Odmah nakon paljenja svetli MIL lampica i blinka stop. Motor se jako cima napred nazad što se odlično odražava na auspuh koji ''popće'' u ritmu tog cimanja motora. Mislim na ''Popping sound na engleskom'' ne znam kako bih to preveo. Kao iz dimnjaka parne lokomotive, popopopop bukvalno. Još se dešava i da se obrtaji sporo vraćaju kada naglo dam i pustim gas. Inače obrtaji miruju u leru.
    Da li neko može da pomogne da ne vozim auto u takvom stanju kod majstora da ne napravim neku štetu na motoru
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

vjerovatno ti vuče falš zrak na grani ili dizama pa radi na 3 cilindra.

Comment

• Arbeit
      CBC Početnik
      • 19.04.2016
      • 5
      • Beograd
      • Opel Astra

Kalimero, sad sam probao.
      Jedna dizna je curela na spoju sa ''magistralom'' ako se tako zove. sipao sam malo ulja na gumicu i u rupu gde dizna ulazi u tu magistralu i ne curi više.
      Koliko sam uspeo da se informišem na internetu treba da polijem vodu oko usisne grane i dizni i ako jeste falš vazduh treba da se čuje uvlačenje vode. Piše da ovo pali samo ako je zaptivanje baš loše.
      E sad motor se cima napred nazad ko blesav i kad polijem vodu nikakav ja tu zvuk ne mogu da izolujem. Plus je spoj usisne grane i motora ispod bobine i dizni i slabo se vidi plus to cimanje...J.biga.
      A ima i druga metoda sa dimom. Gde sad da nadjem ''smoke machine''
      Šta znači kada se obrtaji sporo vraćaju kada naglo dam i pustim gas?
      Moj problem englezi zovu ''misfire'' ali u nekoliko snimaka na jutjubu nijedan motor se ne cima napred nazad ko kod mene.

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Svaki majstor bi posle pola min slusanja trebao da skonta po zvuku da li radi na tri ili 4cilindra. Ako nemas iskustva,odvrni sve svecice i pogledaj da li je jedna bitno drugacija od ostalih.
        Inace,gumice na diznama se redovno zajebu ako ih ne nauljis dobro...
        Postoji i varijanta iskljucivanja jedne po jedne dizne da utvrdis koji je cilindar u problemu (ako radi na tri).

Da li si vratio na usis cev koja ide u servo za kocnice?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Uzmeš start sprej, acetilen, butan, sprej za čišćenje kočnica ili karburatora ili bilo kakvo gorivo da možeš dovesti do sumnjivog mesta. Pošpricaš malo pa vidiš ako menja rad motora a pre svega ovoga je najjednostavnije pomoću vakumetra izmeriti potpitisak usisne grane.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Arbeit
            CBC Početnik
            • 19.04.2016
            • 5
            • Beograd
            • Opel Astra

Hvala svima na odgovorima, ali rešio sam problem. Probao sam ovo što je dora predložio i naprskao sam pola boce brake clinera od 0,5L i nije bilo baš nikakve promene u radu motora.
            Delkane na ovom motoru ne mogu da se isključiju jedna po jedna dizna ali dok sam to proveravao da li može primetio am da je jedan džek od dizne labav i stvarno nije bio ''uboden'' do kraja. kada sam ga do kraja ubo i upalio auto radi naj normalnije tako da je tvoj predlog slučajno odveo do rešenja (ili je to ipak bila majstorska intuicija
            Interesuje me zašto je sporo vraćao obrtaje kada naglo dam i pustim gas?
            U medjuvremenu MIL lampica je čas svetlela konstantno čas je blinkala i kada je blikala tada blinka i crvenim slovima STOP. Reče mi drugar danas posle 2 piva da nevalja kada blinka. Sada kada radi normalno nema više ni MIL lampice ni STOP upozorenja. To što se jako cimao napred nazad kaže da je verovatno neki nosač otora loš.
            Uglvnom joše jednom hvala svima i nadam se da će sve ovo nekome pomoći. ima na forumima puno nedovršenih tema. Bilo bi korisno za sve (osim za majstore kada bi svako napisao kada reši problem.

Comment

• Arbeit
              CBC Početnik
              • 19.04.2016
              • 5
              • Beograd
              • Opel Astra

I dalje sporo vraća obrtaje a nekad se pri povratku zaustavi na 1500 - 2000 obrtaja. Odem ispod haube i direkno dam gas i tada padnu na oko 900.
              Sve ostalo lepo radi. Donji nosač motora je loš. dobio sam. Dobio sam savet da pratim ručicu menjača da li u vožnji igra napred nazad. a i pajserom kada sam proverio im adosta lufta. Sad tražim kako da proverim step motor. Šta god da uradim javiću se...

Comment

• Delkan
                CBC Senator XXL
                • 14.06.2005
                • 829
                • 60 km From BG,West

Proveri da nisi pretegao sajlu od gasa tamo gde prolazi kroz onaj nosac na usisnoj grani,a pre leptira.
                Mozda treba oprati i leptir,a mozda se i sam adaptira posle neke kilometraze...

Inace,ono sa vodom nemoj vise isprobavati,jer ako bi slucajno bila neka veca rupa,otvarao bi novu temu sa naslovom "Hidro-udar i njegove posledice"
                Kao sto ti je Dora rekao sprejevi i sl.

Comment

Working...
                X