307 1.6 16v benz-plin problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alakay
    CBC Početnik
    • 23.12.2018
    • 6
    • Arandjelovac
    • Peugeot 307 1.6 16v

307 1.6 16v benz-plin problem

Vlasnik sam Peugota 307 1.6 16v benz-plin, od pre 6 meseci nesrecni vlasnik jer imam problem sa autom a vec 6 meseci ne mogu da ga rese 4 majstora u gradu... Problem je sledeci: Na benzin nece da primi gas kad mu naglo stisnem papucicu vec se ugusi i ne dize obrtaje vec posle 5-6 sekundi pocne da prima gas i ujutru pri prvom paljenju se ugasi, te moram da ga palim po 5-6, nekad i 10 puta da bi poceo da radi na leru i moram da sacekam da odradi min-dva da bih mogao da krenem i moram polako da mu dodajem gas da se ne bi ugasio...
    Na plin nemam problem kad mu naglo stisnem gas a na benzin ugusi se i kada je vruc, dizne su ciscenje, klapna gasa ciscena, regulator pritiska menjan pa vracen koji je bio, pumpa u rezervoaru zamenjena, reprogamiran kompjuter... a majstor koji je i ponajbolji u gradu kaze da ne zna sta vise da radi,kaze da mu je ostalo jos da ga odveze u cacak da zameni sofver,a neki lik koji radi chip tuning ga je kacio na dijagnostiku i konstatovao da je mozda katalizator pa ako je neko imao iskustva sa ovim kvarom zamolio bih za pomoc,
    Hvala
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Problem je opisan stotinu puta, probaj da isključiš gas pa da voziš par dana. Možda se sam popravi? Ako se popravi, vratiš se pa idemo dalje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alakay
      CBC Početnik
      • 23.12.2018
      • 6
      • Arandjelovac
      • Peugeot 307 1.6 16v

Originally posted by Dora View Post
      Problem je opisan stotinu puta, probaj da isključiš gas pa da voziš par dana. Možda se sam popravi? Ako se popravi, vratiš se pa idemo dalje.
      Jeste opisan, nasao sam par tema o ovom problemu ali niko nije napisao kako resio i sta je bio problem... Vozio sam par dana i isto je bilo, bez promena, jedino da probam da ga vozim 10-15 dana pa da vidim da li ce se nesto promeniti...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Opisani problemi su rešeni popravkom gasa koji ako radi neispravno uzrokuje takve probleme, otežan start, ugasi se odmah, neće da primi gas i sl.. To se popravi posle kratkog vremena rada motora na benzinu.

Da bi se utvrdilo da li je gas krivac treba zatvoriti gas, resetovati greške na benzinskom kompjuteru i voziti par dana. Ako se stanje popravi onda popraviti gas, ako stanje ostane isto gas nije krivac.

Prilikom rada na gas sve ostalo na motoru i dalje radi svoj posao, samo se zameni gorivo. Ako na gasu radi ok što se tiče prihvatanja gasa i ostalo, ostaje samo gorivo problem pošto je struja ista za oba goriva. Gorivo ne mora biti bukvalno, može loše odmerena količina vazduha pa se dodaje više ili manje benzina nego što treba, senzor temperature koji laže da je motor vruć a nije i obrnuto...
        To bi već morao neki majstor da utvrdi po fabričkim specifikacijama za taj auto.

https.autogas.rs

Comment

• alakay
          CBC Početnik
          • 23.12.2018
          • 6
          • Arandjelovac
          • Peugeot 307 1.6 16v

On ispravno radi na gas, ne gusi se po 5-6 sekundi kao na benzin , jeste da ima i na gas neku rupu od pola sekunde-sekundu, ali tako je bilo na benzin kad sam ga kupio i prema recima majstora to je tako kod tih motora, sad da li jeste ili nije , ne znam....
          Zatvoriti gas - jel to znaci na ono dugme sto sluzi za prebacivanje benzin-gas staviti na benzin i tako voziti ili postoji neka druga metoda zatvaranja gasa, a greske u benzinskom kompjuteru prema recima majstora, nema nijedne...
          Da li ima smisla da majstro vozi auto na zamenu softvera u kompjuteru da ne dajem novac za dzabe?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Zavrnuti gas znači isključiti ga i zavrnuti ventil na boci. Mislim da nećeš rešiti problem zamenom softvera. Ako garantuju da će rešiti problem idi...

https.autogas.rs

Comment

• alakay
              CBC Početnik
              • 23.12.2018
              • 6
              • Arandjelovac
              • Peugeot 307 1.6 16v

I dalje nije resen problem, te kacim link ka joutube sa mojim snimkom od jutros,
              Zamenjen kompjuter, resen problem gasenja dok je hladan, ostao je jos problem primanja gasa, promenjena jos klapna gasa i map senzor, problem isti,
              Nakon kalibrisanja klapne gasa, dok se vozi na benzin problema nema, cim se prebaci na plin problem je aktuelan kao sa snimka,

U snimku do 40-te sekunde je ponasanje auta na benzin, posle toga je na plin, kada je snimljen prekidac benzin-plin...
              Zamolio bih za pomoc svakoga ko je imao ili zna nekog ko je imao ovakav problem da mi pomogne kako da resim ovu muku

Hvala

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Click image for larger version

Name:	Untitledaa.jpg
Views:	1
Size:	107.8 KB
ID:	882375
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Da bi se utvrdilo da li je gas krivac treba zatvoriti gas, resetovati greške na benzinskom kompjuteru i voziti par dana. Ako se stanje popravi onda popraviti gas, ako stanje ostane isto gas nije krivac.
                  Ovo sam ti pre napisao, da li si probao?
                  Rešenje gasa bez odlaska kod majstora neće biti moguće preko foruma, nema slika, nema parametara nema ništa što je bitno da ti neko pomogne.

https.autogas.rs

Comment

• alakay
                    CBC Početnik
                    • 23.12.2018
                    • 6
                    • Arandjelovac
                    • Peugeot 307 1.6 16v

Originally posted by Dora View Post
                    Ovo sam ti pre napisao, da li si probao?
                    Rešenje gasa bez odlaska kod majstora neće biti moguće preko foruma, nema slika, nema parametara nema ništa što je bitno da ti neko pomogne.
                    Probao, ne popravlja se samo od sebe, radi ok kad se kalibrise klapna gasa , u oba slucaja i kad je plin zavrnut i odvrnut (mislim na trenutak kalibracije klapne) i kada se odvrne plin/prebaci sa benzina na plin, sledece startovanje je ovaj problem... A veci je problem jer nijedan majstor u gradu ne moze da resi ovo vec dugo

Comment

• alakay
                      CBC Početnik
                      • 23.12.2018
                      • 6
                      • Arandjelovac
                      • Peugeot 307 1.6 16v

Originally posted by zoranbg View Post
                      [ATTACH=CONFIG]3215[/ATTACH]
                      Fiksirao majstor sve kablove pod haubom nista se promenilo nije

Comment

• Slobodan1985
                        CBC Početnik
                        • 06.08.2019
                        • 1
                        • Subotica
                        • Sutrans

Slican problem imam sa C4 1.4 16v. Dok je hladan neprima gas. Cim se malo zagreje sve ok. Na gas super radi. Klapnu cim programiram dobar je dva dana i ponovo isti problem.

Comment

• miloscic
                          Tek je upao...
                          • 15.11.2020
                          • 1
                          • Kraljevo
                          • I

Peugeot 307

Alakay sta si na kraju uradio s autom? Imam isti problem.

Comment

Working...
                          X