Hitno su mi potrebni saveti oko pregleda ovog motora pre kupovine auta. Šta treba da gledam na njemu? Koje su mu mane? Smem li u toku rada motora da otkačim crevo sa iberlaufa da vidim da li dimi? Pozdrav.
Peugeot 206 1.4b 75ks provera motora pre kupovine.
Collapse
X
-
Ne znam da li taj motor ima direktno ubrizgavanje ili neku slicnu zajebanciju ali ne verujem, tako da gledas sve kao i kod bilo kog drugog motora. Sto se tice ibera, mozes i sipku meraca nivoa ulja da izvuces kad je motor zagrejan i dok radi nebi smelo da ima dima. Malo ga zaturiraj tu u mestu pa vidi da li izbacuje plavicast dim. Obrati paznju na boju antifriza, na nivo i boju ulja itd. Koliko znam kod tih peugeota je problematican zadnji trap, odnosno torzija pa se oko toga raspitaj dobro.
-
-
Ja sam kupio pezoa 206 sa tim motorom, 1.4 55 kw pre dva meseca, majstor mi rece da su bolji nego oni sa 16 ventila...cuo sam da su dobri motori, ja licno ne znam jer sam ga tek skoro kupio, mogu da ti dam savet da proveris elektroniku kad kupujes jer sam i cuo a i sam video da oce da brljavi, tipa prekidac migavca cas radi cas ne, pali mi povremeno kontrolku alternatora a puni lepo itd...
Comment
-
-
Ako pitas majstore skoro svi ce da kazu da je 8-ventilski motor bolji od onoga sa 16 ventila. To ne znaci da treba bezati od 16v ako naidjes na dobar primerak. Nije 16v bogznakakva svemirska tehnologija. Jedina prednost po meni je sto 8v motori obicno manje trose i kriva obrtnog momenta je takva da ne mora mnogo da se tera u visoke obrtaje da bi vukao kako treba.
Comment
-
-
U pitanju je motor sa 8 ventila. Pretpostavljam da je klasičan benzinac kojim upravlja ECU. Inače, pročitao sam negde da je ubrizgavanje multipoint. Što se ostalog tiče, mana im je navodno elektronika. Mene zanima da li probleme pravi elektronika koja upravlja motorom ili su u pitanju gluposti poput podizača, bravica itd.?
Još nešto, da li su kod to auta gas i kvačilo na sajlu ili ne?Last edited by Goran135; 23.01.2020, 00:19.
Comment
-
Comment