Pozdrav drugari pa odakle da počnem. 307 hečbek 2.0 hdi 66 kw 90 ks. Imam ga oko 5 godina. Poslednjih godinu dana auto je počeo da gubi na snazi vremenom sve više i više. Imao je anti polution grešku gde je bio egr u pitanju zatvoren je fizički i sofrtverski. Od tada nije imao neke pomake na pozotivno već jenostavno radio je normalno ali je i dalje bilo gubitka snage. Auto sada jako loše ubrzava, dok trosi previse. Normalne vožnje 4. brzina 70 kmh trosi 8-9 litra kad ga zgazim ide i preko 11. Primetio sam da na leru sporije diže obetaje kao i u vožnji. Tipa stisnem gas na 60 spustim ga u 3 iz 4 ubrzava kao traktor. Promenjena su 3 protokomera ništa nisam dobio na poboljšanju. Auto ne dimi a motor radi normalno ne čuje se ništa strano. Nošen je u servis kažu da su vakum creva dobra. Mali servis rađen pre 3k kilometara, veliki pre 20k km. Primetio sam poslednjih par dana prvo pačjenje ujutro auto pali normalno ali se odmah ugasi. Kad probam da upalim opet vergla kao lud. Jedva upali kad dodam gas posle toga radi normalno. Zatim posle opet ujutro ista stvar. Sada ako neko ima ideju šta bi moglo biti bio bi zahvalan da iznese mišljenje. Hvala unapred.
Peugeot 307 Veliki problem
Collapse
X
-
To što teško pali može da bude svašta, od regulatora pritiska do kompresije. Ako je loša kompresija može i zbog toga loše da vuče. Ako je bio u servisu trebalo je da ga nakače na dijagnstiku pa da u toku vožnje očitavanjem iste probaju da dođu do toga šta nije u redu.
-
-
taj motor ide dobro i kad je mrtvac po opisu ti ne pali turbinu a uzroka može biti više
treba izmjerit vakuum na turbu min.05bara vidit da nije zaštopan auspuh i ako imaš klapne u usisu
vidjet da nisu zatvorene isprobat gljivu na turbu da nepušta membrana promijeniti filter goriva
Comment
-
Comment